Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

DFC - Ρούμπιν Ταρζάν 5 - 2

Μπορεί μια μέρα πριν τον αγώνα να ήταν του αγίου Νικολάου και όλοι να περιμέναμε κεράσματα από τους Νικόλες της ομάδας, αλλά στον αγώνα που έκρινε την 1η θέση του ομίλου απέναντι στη Ρούμπιν Ταρζάν, οι Βασίληδες ήταν αυτοί που κέρασαν... γκολ για να φτάσουμε στη νίκη.

Με σκορ 5-2 η Δύναμη πέτυχε το 9 στα 9 (1 παιχνίδι θα κερδηθεί άνευ αγώνα λόγω αποχώρησης της ομάδας Kifines FC από το πρωτάθλημα), εξασφάλισε την 1η θέση και πλέον απομένει 1 αγωνιστική για να πετύχουν οι ποδοσφαιριστές μας το εντυπωσιακό 10 στα 10 για την 1η φάση του Athens League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και με 2 αναμετρήσεις να έχουν προηγηθεί ανάμεσα στις 2 ομάδες, η Ρούμπιν μπήκε υποψιασμένη. Καθότι έμπειρη και σοβαρή ομάδα δύσκολα θα άφηνε τη Δύναμη να ξεφύγει από νωρίς στο σκορ όπως στα 2 προηγούμενα παιχνίδια. Με στιβαρή αμυντική λειτουργία και γρήγορες αντεπιθέσεις οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ομάδα μας και τα κατάφεραν καθώς σε μια αντεπίθεση με μακρινό σουτ του Μυλωνά στη γωνία του Νικόλλι, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό!

Οι ποδοσφαιριστές μας δεν πτοήθηκαν μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που μένουν πίσω στο σκορ στην αρχή ενός παιχνιδιού. Συνέχισαν να πιέζουν με ποδόσφαιρο κυριαρχίας και πολλές εναλλαγές της μπάλας, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα καθώς η Ρούμπιν με διπλή ζώνη άμυνας και με τους Κετσέ, Μυλωνά και Γιώργο Σιαπέρα να είναι πάντα σε θέση να απειλήσουν σε αντεπίθεση, ήταν εξίσου πιθανό το 1-1 με το 0-2 που θα δυσκόλευε τα πράγματα πολύ.

Όμως η Δύναμη έχοντας τη σιγουριά του Νικόλλι στο τέρμα και την καλή αμυντική λειτουργία των Βασιλειάδη, Καλαμάρα και Μάναλη είχε  την ηρεμία να ψάξει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 10ο λεπτό με σκόρερ τον... συνήθη ύποπτο Βασίλη Χατζάκη, που πήρε την ασίστ από τον Βασίλη Ριτσάρλινσον και με ωραίο πλασέ στη γωνία του Καλαμαρά έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Η Δύναμη συνέχισε να πιέζει και η Ρούμπιν συνέχισε να αμύνεται σωστά και να προσπαθεί να αντεπιτεθεί. Όμως στο 19ο λεπτό μια έμπνευση του Βασίλη Σταύρου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον εξαιρετικό τερματοφύλακα των αντιπάλων μας και με ένα φοβερό σουτ, έβαλε τη Δύναμη μπροστά στο σκορ.

Το 3-1 ήρθε από τον τρίτο Βασίλη της παρέας, τον Ριτσάρλινσον ο οποίος αφού νωρίτερα είχε... τεστάρει τα δοκάρια της εστίας για την αντοχή τους με ένα τρομερό σουτ στο 21ο λεπτό, στο 23' πήρε την πάσα από τον Χρήστο Παππά και με ένα εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 12ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο Β' ημίχρονο, με τη Δύναμη να έχει την κατοχή και τη Ρούμπιν να ψάχνει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι στην κόντρα.

Ο Ριτσάρλινσον όμως με ωραίο σουτ ύστερα από ασίστ του Νίκου Μάναλη έκανε το 4-1 και κάπου εκεί τα πράγματα φάνηκαν να κρίνονται. Όχι τόσο για την έκταση του σκορ μιας και η Ρούμπιν στο παρελθόν έχει επιστρέψει από τέτοια διαφορά, αλλά κυρίως λόγω της εικόνα του αγώνα. Οι αντίπαλοι μας δεν είχαν σε καλή μέρα τον σταρ τους Αντώνη Κετσέ που δεν μπορούσε να απειλήσει όπως κάνει συνήθως με τα τρομερά σουτ του και γενικότερα από το συνεχές πρέσινγκ των παικτών μας έμοιαζαν να μένουν από δυνάμεις. Ο Μάριος Μηνάγιας με τρομερή απόδοση μεσοαμυντικά δεν άφηνε την μπάλα να φτάσει σε επικίνδυνη θέση για τον Νικόλλι και ο Νίκος Βασιλειάδης με τρομερή ωριμότητα κατεύθυνε όλο το παιχνίδι από πίσω.

Παρ' όλα αυτά η Ρούμπιν ήταν αυτή που κόντρα στη ροή του αγώνα έφτασε στο γκολ. Ο Μυλωνάς εκτέλεσε ένα πλάγιο συρτά με στόχο το 1ο δκοάρι και τον Γιώργο Σιαπέρα. Ο Σιαπέρας δεν πρόλαβε την μπάλα, αλλά με την κίνησή του ανάγκασε τον Καλαμάρα να τον ακολουθήσει αφήνοντας έτσι αφύλακτο στο 2ο δοκάρι τον Παναγιώτη Κατσιώρη, που δεν άφησε το δώρο να πάει χαμένο και με κοντινό πλασέ μείωσε σε 4-2.

Επειδή δεν είναι να παίζεις με αυτά στην αμέσως επόμενη επιθετική προσπάθεια που ακολούθησε την επανέναρξη από τη σέντρα, οι παίκτες μας άλλαξαν 9 πάσες χωρίς να παρεμβληθεί αντίπαλος, με την τελευταία να είναι το στρώσιμο του Τσιμιλιώτη στον Χατζάκη το εξαιρετικό πλασέ του οποίου κατέληξε στα δίχτυα του Καλαμαρά για το 5-2.

Από το σημείο αυτό και έπειτα είχαμε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουμε με μεγαλύτερη αυτή του Ριτσάρλινσον που από το μισό μέτρο και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, αλλά και με τους Παππά και Τσιμιλιώτη, με τις φάσεις που δημιούργησε η Δύναμη να σταματούν είτε στον Καλαμαρά, είτε στα δοκάρια...

Σκοπός πλέον άλλη μια νίκη στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση με την Κοπενχάλι για να επιτευχθεί το απόλυτο στην Α' Φάση.

Συνεχίζουμε...

We are DFC!!!

DFC (Παναγιώτης Νικολάου): 1. ΝΙΚΟΛΛΙ Αλέξανδρος, 2. ΣΤΑΥΡΟΥ Βασίλης (1), 4. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ Απόστολος, 5. ΜΑΝΑΛΗΣ Νικόλαος, 7. ΜΗΝΑΓΙΑΣ Μάριος, 8. ΧΑΤΖΑΚΗΣ Βασίλειος (2), 9. ΠΑΠΠΑΣ Χρήστος, 10. ΡΙΤΣΑΡΛΙΝΣΟΝ Βασίλης (C) (2), 11. ΤΣΙΜΙΛΙΩΤΗΣ Αργύρης, 17. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ Γρηγόρης, 19. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Νίκος

ΥΓ1. Περαστικά στον Παύλο Βύρη για τον τραυματισμό του. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η μαγνητική να βγει καθαρή και από τον Β' Γύρο να είναι και πάλι μαζί μας με το "10" στην πλάτη,

ΥΓ2. Κάποιος σε έχει μουτζώσει Αποστόλη Καλαμάρα, κάποιου θα έφαγες το κορίτσι, παρ' όλο που σε έχω πει να προσέχεις με αυτή την ομορφάδα σου γιατί θα μπλέξεις. Δε με άκουσε και σε καταράστηκαν. Εμείς θα είμαστε δίπλα σου και είμαστε σίγουροι ότι θα βγεις πιο δυνατός από όλη αυτή την περιπέτεια για να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί.

ΥΓ3. Κορωναϊός - Τσιριωτάκης 1-5, γατάκι covid... που πήγες και έμπλεξες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: