Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

DFC - Αμπαλίτες 4 - 2



Το 2019 έφυγε ως η χρονιά που η ομάδα μας ολοκλήρωσε κάθε υποχρέωση που της παρουσιάστηκε ΑΗΤΤΗΤΗ! Μόνο μια ισοπαλία κατάφεραν οι αντίπαλοί μας να αποσπάσουν απέναντι στους παίκτες μας σε μια χρονιά που κατακτήσαμε και τον τίτλο του Πρωταθλητή για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Στην αυγή του 2020 η Δύναμη έδωσε τον δυσκολότερο φετινό της αγώνα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα τους Αμπαλίτες.

Οι αντίπαλοι μας φάνηκαν διαβασμένοι, παρατάχθηκαν με διπλή ζώνη άμυνας και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με τον εξαιρετικό επιθετικό που διαθέτουν, σίγουρα έναν από τους καλύτερους που έχουμε συναντήσει τα τελευταία χρόνια.

Τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα μας ήταν πολλά περισσότερα. Αγωνιστική απαραξία για πάνω από 1 μήνα, αγωνιστικές απουσίες καθώς έλειψαν ο μαέστρος της ομάδας Βασίλης, ο Νίκος Βας και ο Σπύρος που είναι στυλοβάτες της άμυνας αλλά και ο Νίκος Κως. Επίσης ο Νίκος στο τέρμα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η ομάδα μας αναγκάστηκε να "ξεσπιτωθεί" καθώς για λόγους ηλεκτροδότησης ο αγώνας δεν έγινε στο γήπεδο που τόσα χρόνια παίζουμε και έχουμε συνηθίσει αλλά σε άλλο γήπεδο μεγαλύτερων διαστάσεων που αν και κανονικά θα έπρεπε να λειτουργήσει ευνοϊκά για εμάς, τελικά φάνηκε να μας επηρεάζει.

Στα του αγώνα, η Δύναμη είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά αυτός ειδικά στο Α' ημίχρονο ήταν φλύαρος, οι αντίπαλοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους και οι παίκτες μας προτίμησαν να μη δοκιμάσουν πολλά σουτ από μακριά, ενώ τα λίγα που επιχειρήθηκαν κατέληξαν απελπιστικά άουτ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του Α' ημιχρόνου όμως ο Δημήτρης στην πρώτη του παρουσία με τα χρώματα της ομάδας τροφοδοτήθηκε σωστά, έδωσε την ασίστ στον Γιώργο που μέσα από την περιοχή έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 1-0 για τη Δύναμη με τους αντιπάλους μας να στηρίζονται στις εμπνεύσεις του πολύ καλού επιθετικού τους που με ατομικές ενέργειες και δυνατά σουτ προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά στις σπάνιες περιπτώσεις που δεν τον αντιμετώπισε σωστά ο Αποστόλης, βρήκε μπροστά του έναν φοβερό Νίκο κάτω από το τέρμα, που πραγματοποιώντας μεγάλες αποκρούσεις κράτησε το "0".

Στο Β' ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο τέμπο. Η ομάδα μας ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0 με σκόρερ τον Αποστόλη, μετά από μια πολύ ωραία οργανωμένη επίθεση με υπομονή η μπάλα στρώθηκε στον Αποστόλη που με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε.

Η διαφορά δεν κράτησε για πολύ γιατί στην αμέσως επόμενη φάση ο επιθετικός των αντιπάλων εκμεταλλεύτηκε τα λίγα μέτρα που του έδωσε η άμυνά μας και με πολύ δυνατό και τεχνικό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδα μας μειώνοντας σε 2-1.

Η Δύναμη συνέχιζε να πιέζει και κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε προσπάθεια του Δημήτρη. Το πέναλτι όμως που εκτέλεσε ο Παύλος απέκρουσε ο τερματοφύλακας.

Και έτσι σαν Deja Vu από τον μοναδικό αγώνα του 2019 που δεν κερδίσαμε, που και πάλι είχαμε χάσει πέναλτι, σε μια αντεπίθεση οι Αμπαλίτες ισοφάρισαν σε 2-2!

Ωστόσο η ομάδα μας κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα με 3-2 με σουτ του Παύλου που "εξιλεώθηκε" για το χαμένο πέναλτι, ενώ λίγο αργότερα ο Αργύρης με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 4-2, σφραγίζοντας την επικράτηση της Δύναμης στον 1ο αγώνα του 2020.

Ο Νίκος στο τέρμα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση σε ένα ματς που δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα καθώς ήταν κλειστό στο σκορ και είχε πολύ μεγάλη πίεση για τον τερματοφύλακά μας ο οποίος αν και τραυματίας πραγματοποίησε πολλές σπουδαίες επεμβάσεις.

Ο Αποστόλης στην άμυνα ήταν εξαιρετικός, αποτέλεσε τον MVP της ομάδας καθώς σκόραρε και ένα σπουδαίο τέρμα, ενώ αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία τον αντίπαλο επιθετικό.

Ο Παναγιώτης αν και δεν έκανε το μεγάλο λάθος, φάνηκε βαρύς στον αγωνιστικό χώρο μην καταφέρνοντας να συμβάλλει θετικά στο παιχνίδι της ομάδας, ενώ ο υψηλός ρυθμός τον κούρασε γρήγορα.

Ο Χρήστος βοήθησε σε άμυνα και επίθεση με τα τρεξίματά του και η συνεισφορά του σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σημαντική.

Ο Αργύρης δεν απείλησε όσο μας έχει συνηθίσει την αντίπαλη ομάδα, δεν έκανε πολλά σουτ, αλλά πέτυχε και πάλι ένα σημαντικό γκολ σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας μας.

Ο Παύλος αν και καταπονημένος στην 1η του φετινή συμμετοχή πήρε προσπάθειες, κράτησε μπάλα, δεν ήταν τόσο ουσιαστικός όσο άλλες φορές, έχασε ένα κρίσιμο πέναλτι αλλά εξιλεώθηκε σκοράροντας το 3ο γκολ της ομάδας.

Ο Δημήτρης στην 1η του συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας προσπάθησε με την εμπειρία του να βοηθήσει την ομάδα. Είχε την ασίστ στο 1ο γκολ, κέρδισε και το πέναλτι και γενικά είχε θετική παρουσία τόσο αγωνιστικά, όσο και με τις συμβουλές που έδινε στους συμπαίκτες του.

Ο Γιώργος δέχτηκε πολύ "ξύλο" και τράβηγμα κάθε φορά που ερχόταν σε επαφή με την μπάλα, έχασε κάποια κοντρόλ κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε από εκείνον, αλλά για άλλη μια φορά η παρουσία του ήταν καταλυτική σκοράροντας το γκολ που άνοιξε το σκορ, ενώ αποτέλεσε διαρκή πονοκέφαλο για την αντίπαλη άμυνα.

Ο Γρηγόρης αγωνίστηκε ελάχιστα μόνο στο Α' ημίχρονο και δεν μπορεί να κριθεί αγωνιστικά. Ήταν λάθος η μη χρησιμοποίησή του σε μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καθώς είχε τη θέληση κι εκείνος να προσφέρει στην ομάδα που από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να το κάνει.

ΔΥΝΑΜΗ: Νίκος, Αποστόλης (1), Παναγιώτης, Χρήστος, Παύλος (1), Αργύρης (1), Γιώργος (1), Δημήτρης, Γρηγόρης

Συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: