Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

DFC - Drones K.F.S. 11 - 4


Ποδαρικό με το δεξί και με απολαυστική εμφάνιση για τη Δύναμη, στην πρεμιέρα του Athens League 2021/22.

Η ομάδα μας επικράτησε με 11-4 των Drones K.F.S. και μάζεψε τους 3 πρώτους της βαθμούς.

Αν και από το 1ο λεπτό η Δύναμη μπήκε κυριαρχικά στο παιχνίδι, επιζητώντας την κατοχή της μπάλας που τόσο της αρέσει, οι Drones ήταν εκείνοι που «έσπασαν» το… ρόδι. Αφού αρχικά έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, τελικά τα κατάφεραν με ωραίο γωνιακό σουτ στην κίνηση του Βασιλικού. Ενός ποδοσφαιριστή που εμφανισιακά δεν έχει το κλασικό ποδοσφαιρικό σουλούπι, αλλά με την μπάλα στα πόδια είναι εξαιρετικός, κάτι που αντιλήφθηκε η άμυνά μας αρκετές φορές στον αγώνα.

Ο Βασιλικός με απ’ ευθείας έξυπνη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην ίδια γωνία του Τσιριωτάκη κάνοντας το 0-2 κι ενώ από την άλλη μεριά ο τερματοφύλακας των Drones Χάρης Γασπαρινάτος, σταματούσε όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών μας.

Μέχρι εκεί άντεξε όμως η ομάδα των Drones καθώς ο Βασίλης Σταύρου στην 1η φορά που βρέθηκε σε θέση βολής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γασπαρινάτο μειώνοντας σε 1-2.

Η ισοφάριση ήρθε σε μια φάση που δίκαια διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή οι αντίπαλοι μας. Η Δύναμη κέρδισε φάουλ λίγο μπροστά από τη μεσαία γραμμή. Ενώ ο Γασπαρινάτος έφτιαχνε ακόμα το τείχος του, ο διαιτητής σφύριξε για την εκτέλεση του φάουλ, αντί να περιμένει όπως ήταν το σωστό, ο Χατζάκης έστρωσε στον Τσιμιλιώτη και τα υπόλοιπα… είναι ιστορία. 

Η Δύναμη πλέον πατούσε πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο, έφτιαχνε φάσεις με μεγαλύτερη ευκολία και με τους αντίπαλούς μας να έχουν μείνει ακόμα στον τρόπο της ισοφάρισης, δεν άργησε να βρεθεί η φάση που επωφελήθηκε ο Τσιμιλιώτης και να κάνει το 3-2.

Το 4-2 πέτυχε νε εξαιρετικό πλασέ ο «killer» Βασίλης Χατζάκης, που στην 1η του εμφάνιση με τα «βυσσινί» ανέβασε επίπεδα ποιοτικά την επίθεση της ομάδας μας.

Το 5-2 και πάλι από τον Τσιμιλιώτη με ωραίο σουτ και ο Χατζάκης για το 6-2 με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση για να κλείσει έτσι η ομάδα μας το Α’ Ημίχρονο.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ήταν και πάλι οι Drones που πέτυχαν πρώτοι γκολ μειώνοντας σε 6-3 πάλι με τον Βασιλικό. Άμεση ήταν η απάντηση της ομάδας μας με τον Σταύρου που ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 7-3.

Φοβερή φάση σε αντεπίθεση για την ομάδα μας με τον Χατζάκη να πιάνει εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ελάχιστα πάνω από αριστερό «Γ» του Γασπαρινάτου.

Η τελευταία φορά που ο εκπληκτικός στο Β’ ημίχρονο Τσιριωτάκης μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του ήρθε με τον Παπητά να πιάνει το «τέλειο» σουτ στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι του τερματοφύλακά μας και μετά στα δίχτυα. Πριν από αυτό αλλά και μετά ο Τσιριωτάκης ήταν πραγματικός κυρίαρχος κάτω από τα δοκάρια του, με πολλές εντυπωσιακές αποκρούσεις και εξόδους δείχνοντας σε φοβερή κατάσταση.

Και αν αμυντικά η Δύναμη είχε κάποια κενά παρά την αρχοντική εμφάνιση του Αποστόλη Καλαμάρα, αλλά και την αξιόλογη εμφάνιση του Νικόλαου Καράμπελα που ανέβασε στροφές στο Β’ ημίχρονο, μπροστά είχαμε… σκορ και θέαμα!

Με τον Χατζάκη να είναι ο μαέστρος της επίθεσης, τον Τσιμιλιώτη να εκτελεί και τον Μάναλη να είναι εξαιρετικός και να έχει πατήσει όλα τα… καουτσούκ του συνθετικού χλοοτάπητα δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά.

Ειδικά όμως η φάση του 8ου γκολ της Δύναμης ήταν απίθανης ομορφιάς. Μάναλης κερδίζει την μπάλα, άμεση κάθετη πάσα στον Χατζάκη, μαγική προσποίηση του Βασίλη που άδειασε 2 αντιπάλους , στρώσιμο στον επερχόμενο Τσιμιλιώτη και φοβερό πλασέ του τελευταίου με την μπάλα να αναπαύεται στο «Γ» της εστίας του Γασπαρινάτου. Ραψωδία πραγματική.

Άλλη μια ασίστ του Χατζάκη, άλλο ένα γκολ από Τσιμιλιώτη για το 9-4. Το 10-4 ο Μάναλης με ωραίο σουτ στη γωνία της «στοιχιωμένης» εστίας όπου είχε χάσει το πέναλτι στους Καλοκαιρινούς προημιτελικούς και το σκορ έκλεισε ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης με ωραίο διαγώνιο σουτ εκμεταλλευόμενος ακόμη μια τελική πάσα του Βασίλη Χατζάκη. Ο Τριανταφυλλίδης πραγματοποίησε και αυτός εξαιρετική εμφάνιση στο διάστημα που αγωνίστηκε, δίνοντας πνοή στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, αλλά βοηθώντας και αμυντικά.

Γενικότερα κανένας δεν υστέρησε, η ομάδα πήρε το πρώτο «3ποντο» και ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια!

Συνεχίζουμε…

We are DFC!!!


ΟΡΘΙΟΙ: ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ Νικόλαος, ΤΣΙΜΙΛΙΩΤΗΣ Αργύρης, ΧΑΤΖΑΚΗΣ Βασίλειος, ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ Απόστολος, ΝΙΚΟΛΑΟΥ Παναγιώτης, ΝΙΚΟΛΛΙ Αλέξανδρος

ΚΑΘΙΣΤΟΙ: ΣΤΑΥΡΟΥ Βασίλειος, ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Νικόλαος, ΜΑΝΑΛΗΣ Νικόλαος, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Γεώργιος, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Νικόλαος 

DFC: 18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ Νίκος (C), 4, ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ Απόστολος, 5. ΜΑΝΑΛΗΣ Νικόλαος (1), 6. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Νικόλαος, 7. ΣΤΑΥΡΟΥ Βασίλειος (2), 8. ΧΑΤΖΑΚΗΣ Βασίλειος (2), 11. ΤΣΙΜΙΛΙΩΤΗΣ Αργύρης (5), 14. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Γεώργιος (1), 19. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Νικόλαος, 22. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Παναγιώτης, 1. ΝΙΚΟΛΛΙ Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: