Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

DFC - FC Kopenhali 10 - 6

Κάτι από το απερχόμενο Halloween είχε η εμφάνιση της ομάδας μας στην 4η αγωνιστική του Athens League, οπότε παρουσιάζοντας 2 πρόσωπα (Dr Jekyll & Mr Hyde) έφτασε στη νίκη με 10-6 απέναντι στην Κοπενχάλι.

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι και τα 6(!) τέρματα που δέχτηκε η Δύναμη ήταν... ευγενική χορηγία των παικτών μας στους αντιπάλους μας οι οποίοι είχαν τις στιγμές τους να σκοράρουν, αλλά καμία από τις οργανωμένες προσπάθειες που έβγαλαν δεν κατέληξε σε γκολ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. 1ο λεπτό του αγώνα και ο Παύλος Βύρης γυρίζει με άνεση την μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω στον... Κοκκολή και ο επιθετικός των αντιπάλων μας ανοίγει το σκορ κάνοντας το 0-1!

Ο... Mr Hyde κάνει για τα καλά την εμφάνισή του στο 4ο λεπτό. Νίκος Βασιλειάδης με την μπάλα στα πόδια. Η κλασική προσπάθεια για τρίπλα όντας τελευταίος στην άμυνα δεν βγαίνει σε καλό, κλέψιμο από τον Αντωνίου και... 0-2!

Παρ' όλα αυτά η ομάδα μας δεν έπαιζε άσχημα, έδινε την μπάλα με τη μία και υπήρχε διαρκής κίνηση, γεγονός που έδειχνε ότι το γκολ δεν θα αργούσε να έρθει. Και δεν άργησε καθόλου μιας και ο Βασίλης Χατζάκης στο επόμενο λεπτό έκανε το 1-2 με ωραίο πλασέ πετυχαίνοντας το 1ο γκολ της Δύναμης στον χθεσινό αγώνα.

Στο 9ο λεπτό ο Χρήστος Παππάς είχε έναν κεραυνό που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στεργίου, για να έρθει στο 10' ο Βασίλης Σταύρου να εμφανίσει με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα της Κοπενχάλι κι αφού πρώτα την είχε... κρύψει μαζί με τους συμπαίκτες του.

Στο 14ο λεπτό η Κοπενχάλι πήρε και πάλι προβάδισμα. Γέμισμα από τον τελευταίο αμυντικό στην πλάτη της άμυνάς μας, Νίκος Τσιριωτάκης, Νίκος Βασιλειάδης και Παναγιώτης Νικολάου στον πάγκο είχαν άλλα στο μυαλό τους, κανείς δε μίλησε σε κανένα και ο Κοκκολής κατέβασε άνετα την μπάλα αμαρκάριστος και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Τσιριωτάκη κάνοντας το 2-3.

Στο σημείο αυτό ο Mr Hyde μεταμορφώθηκε σε Dr Jekyll. Μέσα σε 7 λεπτά το 2-3 έγινε 7-3 (!) με την ομάδα μας να αποδίδει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και τους αντιπάλους απλά να παρακολουθούν σαστισμένοι!

Χρήστος Παππάς το 3-3 με κοντινό πλασέ στο 15ο λεπτό, Βασίλης Σταύρου στο 16', Βασίλης Χατζάκης στο 17', και πάλι Χατζάκης από ασίστ του Πόγο στο 20' και Βασίλης Στάυρου από μαγική πάσα του Χατζάκη για το 7-3 στο 21ο λεπτό!

Με έναν Μάναλη να κάνει σεμινάρια αμυντικής συμπεριφοράς και τον Βασιλειάδη να πιάνει τα γνωστά υψηλά στάνταρ απόδοσης η Κοπενχάλι δεν απείλησε ξανά στο Α' ημίχρονο.

Με την έναρξη του Β' ημιχρόνου οι περισσότεροι κοίταξαν να φυλάξουν τα πόδια τους από τον άθλιο αγωνιστικό χώρο και τις κλοτσιές των αντιπάλων. Πολλές φάσεις μπροστά δεν έγιναν αλλά το ωραία έγιναν στην άμυνα!

Στο 35ο λεπτό ο Πόγο σχετικά κλεισμένος πάνω στη γραμμή του άουτ (και λέμε σχετικά γιατί θα μπορούσε με την ποιότητα του να ξεφύγει με... 15 διαφορετικούς τρόπους) έκανε το ανεπανάληπτο! Πάσα στον τερματοφύλακα στο ύψος του στήθους και με αρκετή δύναμη! Ο Νίκος Τσιριωτάκης θυμήθηκε τα νιάτα του, οπότε και μάτωνε τα αντίπαλα δίχτυα με κάθε τρόπο και σου λέει: Είμαι πάνω στη γραμμή, η μπάλα είναι στο ύψος του στήθους μου, τι κάνω; Τη σπρώχνω μέσα και φεύγω να πανηγυρίσω ανεβασμένος στα κάγκελα! Η... μνήμη σώματος αυτό του πρόσταξε και έτσι έγινε το 7-4 αλλά πανηγυρισμό δεν είδαμε...

Στο 37ο λεπτό ο Χρήστος Παππάς έδωσε ασίστ, πάρε βάλε στον Κυριαζόπουλος, ακριβώς μέσα στην περιοχή μας, ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής δε λάθεψε και το σκορ έγινε 7-5. Ήταν τόσο αβίαστα τα 2 τελευταία λάθη που πραγματικά εμείς που βλέπαμε το ματς από έξω είχαμε πειστεί ότι ξεκίνησε πάλι η εκπομπή με τον Πούμπουρα και το Βλάχο που έκαναν φάρσες και θα βγαίνανε όπου να 'ναι με την επιταγή στο χέρι!

Με την Κοπενχάλι να πλησιάζει επικίνδυνα Χατζάκης και Πόγο είπαν να καθαρίσουν την μπουγάδα

Αλλά αφού επιταγή δεν ήρθε, ήρθε ο Χατζάκης μετά από τρομερή σέντρα του Παππά να πάρει την μπάλα, να αδειάσει 2 αντιπάλους και λίγο πριν σκοράρει να ανατραπεί. Το πέναλτι, ενώ όλη η ομάδα φώναζε να το εκτελέσει ο Νίκος -Τσιριωτάκης που τα αναλαμβάνει συχνά ή Μάναλης που είχε προηγούμενα με πέναλτι στη συγκεκριμένη εστία, δεν μάθαμε ποτέ ποιόν εννοούσαν- το ανέλαβε ο Πόγο σκοράροντας με ιδανικό πλασέ για το 8-5.

Ο Βασιλειάδης όμως είπε να σπάσει κάποιο ρεκόρ και με μια ενέργεια που ξεκίνησε από γλίστρημα και κατέληξε σε τάκλιν, φτέρνα - σβέρκο σε κόβω στα 2 υπέπεσε σε πέναλτι για 2η συνεχόμενη αγωνιστική.

Το πέναλτι κατέληξε, όπως όλοι ξέραμε από πριν, σε γκολ και η Κοπενχάλι πλησίασε εκ νέου στα 2 γκολ (8-6).

Κάπου εκεί ο Χατζάκης που δεν είναι πια νιάτο σαν τους περισσότερους και δεν έχει και πολύ όρεξη για πλάκες και εκπλήξεις, βρέθηκε στην περιοχή και εκεί που οι περισσότεροι θα σούταραν με δύναμη, αυτός με ένα πανέξυπνο πλασέ στη γωνία, δείγμα της μεγάλης του κλάσης έστειλε την μπάλα άλλη μια φορά στα δίχτυα για το 9-6.

Το τελικό 10-6 πέτυχε ο Πόγο ύστερα από ακόμα έναν τρομερό συνδυασμό με τον Χατζάκη καθώς κρύφτηκε και πάλι η μπάλα.

Συνεχίζουμε...

We are DFC!!!

DFC (Παναγιώτης Νικολάου): 18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ Νίκος (C), 2. ΣΤΑΥΡΟΥ Βασίλης (3),
3. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Νίκος, 5. ΜΑΝΑΛΗΣ Νίκος, 6. ΠΟΓΟ Βασίλης (2), 8. ΧΑΤΖΑΚΗΣ Βασίλης (4), 9. ΠΑΠΠΑΣ Χρήστος (1), 10. ΒΥΡΗΣ Παύλος, 14. ΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ Γιώργος, 17. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ Γρηγόρης, 21. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Νίκος

ΥΓ1. Η μεγαλύτερη μπάλα παίχτηκε μετά τον αγώνα, το βράδυ σε άλλο γήπεδο. Ξέρουν αυτοί...

ΥΓ2. Αποστόλη λείπεις... Άντε να γυρίσεις γρήγορα, ολόκληρος όμως...

ΥΓ3. Το ζήτησε κάποια ψυχή από τις πολλές φορές που η μπάλα κρύφτηκε και το βάζουμε γιατί είμαστε και ρομαντικοί...

https://www.youtube.com/watch?v=EcDzZ0HdAHc    

       


Δεν υπάρχουν σχόλια: