Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

DFC - Eleonas FC 16 - 8


Ποδαρικό με το δεξί για την ομάδα μας στην 1η Αγωνιστική του Athens League, σε ένα επεισοδιακό ως προς την οργάνωσή του παιχνίδι, καθώς 6(!) ποδοσφαιριστές μας απείχαν από την αναμέτρηση ακυρώνοντας την συμμετοχή τους τελευταία στιγμή…

Παρ’ όλα αυτά και επειδή την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες η Δύναμη έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τη βασική της 6άδα και έναν εξαιρετικό Γρηγόρη Τσιριωτάκη που ερχόμενος από τον πάγκο έκανε πράγματα και θαύματα, επικράτησε εύκολα με 16-8 του Eleonas FC.

Παρά την εύκολη νίκη ο προβληματισμός για την αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι έντονος, καθώς 8 γκολ είχαμε να δεχτούμε από τον Δεκέμβριο του 2018!!

Βέβαια η χαλάρωση που οδήγησε σε αυτό το παθητικό προήλθε από 2 παράγοντες. Αφενός πως με την έναρξη του αγώνα η ομάδα μας ξέφυγε με 7-0 στο σκορ, γεγονός που οδήγησε τους παίκτες μας να χάσουν τη συγκέντρωσή τους, βλέποντας έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να τους κοντράρει. Αφετέρου βέβαια έπαιξε ρόλο και η 1η ουσιαστικά συμμετοχή των βασικών μας παικτών σε παιχνίδι 6x6, καθώς φάνηκε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να δεχτεί η άμυνα τέρμα από τα 7x7 που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 8 χρόνια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μάριος που ήταν και ο 1ος σκόρερ της ομάδας με 4 τέρματα, ενώ η παρουσία του ήταν πληθωρική σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Εξαιρετικός και ο Henry Hasa με επίσης 4 τέρματα, ενώ άλλα τόσα πέτυχε και ο Γρηγόρης Τσιριωτάκης ερχόμενος από τν πάγκο (βέβαια εμείς μετρήσαμε 6, αλλά μάλλον κάπου χάθηκε το μέτρημα). Από 2 γκολ πέτυχαν Νίκος Βασιλειάδης και Αποστόλης. Ο Σπύρος Κουρσάρης ήταν πολύ καλός αμυντικά και οργανωτικά και βγήκε με ένα μικροτράβηγμα που ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό.

Ο Αλέξανδρος Νικόλλι αγωνίστηκε στο χώρο του κέντρου έχοντας ευκαιρίες για να σκοράρει τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε. Ο Παναγιώτης Νικολάου ήταν αρνητικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα που αγωνίστηκε.

Ο Νίκος Τσιριωτάκης έκανε μια δυο επεμβάσεις, είδε την άμυνα του να τον προδίδει επανειλημμένα, μην έχοντας ευθύνη στα γκολ που δέχτηκε.  

MVP αναδείχθηκε ο Μάριος που πέτυχε 2 πανέμορφα γκολ με σουτ στην κίνηση από εκπληκτικές πάσες «πάρε-βάλε» του Henry Hasa, ενώ πανέμορφο ήταν και το γκολ του Γρηγόρη Τσιριωτάκη που ήρθε έπειτα από ασίστ με ραμπόνα του Νίκου Βασιλειάδη!

ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: 18. Τσιριωτάκης Ν., 2. Κουρσάρης Σπύρος, 4. Αποστόλης (2), 7. Μάριος (4), 8. Hnery Hasa (4), 17. Τσιριωτάκης Γ. (4), 20. Νικόλλι Αλέξανδρος, 21. Βασιλειάδης Νίκος (2), 22. Νικολάου Παναγιώτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια: