Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Δύναμη – Ρεμάλια 3–0

Άλλη μια νίκη, την 6η σε 6 παιχνίδια, πέτυχε η Δύναμη που επικράτησε δυσκολότερα από ότι δείχνει το τελικό σκορ των Ρεμαλιών με 3-0.

Η ομάδα μας παρουσιάστηκε σοβαρή και διαβασμένη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έστω κι αν δεν απέδωσε όσο καλό ποδόσφαιρο όσο στις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Από την αρχή του αγώνα η Δύναμη προσπάθησε να πιέσει ψηλά και οι επιθετικοί της κέρδισαν κάποιες μάχες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.

Στο κέντρο ο Βαγγέλης Μπουλουγούρης έκανε πολύ καλό παιχνίδι, αν και δεν είχε τις βοήθειες που θα ήθελε από Μητακίδη και Δουμένη.

Αμυντικά η ομάδα λειτουργούσε καλά, με τον Κοσμά Ιωαννίδη να δεσπόζει, αποτελώντας απροσπέλαστο τείχος, τον Παναγιώτη Ιωαννίδη που αν και δεν είχε βοήθειες από τα χαφ να προσφέρει τα μέγιστα και τον Παναγιώτη Νικολάου εκτός από τα αμυντικά καθήκοντα να προσπαθεί με 2-3 πολύ καλά μακρινά σουτ να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Τελικά στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας άνοιξε το σκορ όταν ο Μητακίδης κινήθηκε παράλληλα με το τέρμα και με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0.

Τα Ρεμάλια αντέδρασαν άμεσα και σε μια πολύ καλή επιθετική τους προσπάθεια το αντίπαλο φορ βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσιριωτάκη, ωστόσο το έξυπνο πλασέ που πραγματοποίησε περνώντας την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ της ομάδας μας δεν κατέληξε στα δίχτυα μιας και ο Μπουλουγούρης πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Η Δύναμη ανέβασε ρυθμούς και με τις εμπνεύσεις των Μπιτζήλου και Μητακίδη, έφτανε κοντά στο γκολ, αλλά έλειπε το καλό τελείωμα της φάσης. Μάλιστα σε μια φάση ο Μητακίδης έκανε πολύ καλή προσποίηση μέσα στην περιοχή και λίγο πριν σουτάρει ανατράπηκε, με τον διαιτητή να κλείνει τα μάτια στο καταφανέστατο πέναλτι.

Τα Ρεμάλια εκτός από ένα χλιαρό σουτ δεν απείλησαν την εστία του Τσιριωτάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δύναμη με τη σκέψη στον περσινό αγώνα, οπότε και το 1-0 του ημιχρόνου έγινε 1-3, φοβήθηκε το παιχνίδι περισσότερο από ότι θα έπρεπε και έμεινε πίσω προσπαθώντας να παίξει με αντεπιθέσεις. Τα Ρεμάλια δεν είχαν σωστή ανάπτυξη από το κέντρο καθότι ο Μπουλουγούρης δεν άφηνε τίποτα να περάσει και προσπάθησαν είτε από τα πλάγια, είτε μα βαθιές μπαλιές να βρεθούν κοντά στην εστία. Από τα πλάγια βγήκαν κάποιες ανούσιες σέντρες, ενώ οι υπόλοιπες βαθιές μπαλιές σταματούσαν είτε στην καλοστημένη άμυνα μας, είτε στην αγκαλιά του σταθερότατου Τσιριωτάκη ο οποίος έκανε πολλές καλές εξόδους.

Όμως λίγο έλειψε οι αντίπαλοι μας να ισοφαρίσουν από το πουθενά. Ενώ η μπάλα κατευθυνόταν πλάγιο άουτ, ο Χρήστος Βαγγέλης προσπάθησε με το τακουνάκι να την προλάβει. Άθελα ου την έστρωσε σε έναν αμυντικό των Ρεμαλιών, που έπιασε το σουτ στην κίνηση και πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας μας.

Στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα μας άρχισε να ανεβαίνει και επιθετικά και να απειλεί πάλι έντονα την αντίπαλη εστία.

Κολυβάς και Δουμένης προσπάθησαν ανεπιτυχώς για το δεύτερο γκολ, το οποίο ήλθε λίγο αργότερα.

Ο Δουμένης πήρε την μπάλα στο κέντρο και έβγαλε μια εκπληκτική κάθετη πάσα στον Μπιτζήλο ο οποίος έδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του πετυχαίνοντας με πανέμορφο πλασέ το 2-0.

Ελάχιστες στιγμές αργότερα ο Νίκος Τσιριωτάκης εκτέλεσε το ελεύθερο μετά από άουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ρεμαλιών, χωρίς ωστόσο σωστά να μετρήσει το γκολ. Πάντως το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει.

Ο Μητακίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας των Ρεμαλιών έκανε άστοχη έξοδο και ο Δουμένης με κεφαλιά έκανε το τελικό 3-0 σε κενή εστία, σφραγίζοντας την δυσκολότερη και σημαντικότερη νίκη της Δύναμης τη φετινή χρονιά

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν., Ιωαννίδης Κ., Ιωαννίδης Π., Νικολάου, Μπουλουγούρης Ε., Δουμένης (1), Μητακίδης (1), Μπιτζήλος (1), Βαγγέλης, Κολυβάς

Στην αποστολή βρίσκονταν αλλά δεν αγωνίστηκαν και οι Jan Dzik και Ιάσονας Μπουλουγούρης.

Από την αποστολή απουσίαζαν οι Γιάννης Τσαλίκης (προσωπικοί λόγοι), Μιχάλης Ανυφαντάκης (στην Κύπρο), Μάνος Μιχάλας (τραυματίας), Δημήτρης Μπακιρτζής (αδικαιολόγητος), Alan Giovanni Torres (προσωπικοί λόγοι) και Γρηγόρης Τσιριωτάκης (εκτός Αττικής).

8 σχόλια:

dynamifc είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: Σταθερότατος σε όλες τις επεμβάσεις του, απόλυτος κυρίαρχος της περιοχής του, δεν άφησε σε κανένα σημείο να αμφισβητήσουν οι αντίπαλοι την κυριότητα της περιοχής του.

2. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: Συγκλονιστικός για ακόμη μια φορά, κατάπιε τους αντίπαλους επιθετικούς και δεν τους άφησε περιθώρια για πολλές επιλογές. Ακόμα και όταν η πίεση αυξήθηκε σταματούσε με χαρακτηριστική άνεση κάθε επιθετική πρωτοβουλία των αντιπάλων.

5. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Αρκετά καλά τα πήγε ο αρχηγός της ομάδας για άλλο ένα παιχνίδι. Δεν άφησε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ αν ήταν λίγο πιο τυχερός.

6. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Χωρίς η απόδοση του να φτάνει στα υψηλά στάνταρ παλαιότερων αγώνων ήταν αρκετά καλός αμυντικά, σταματώντας ουκ ολίγες επιθέσεις. Εξαιτίας του ότι δεν είχε τις βοήθειες που θα ήθελε από τα χαφ προτίμησε να κρατήσει τη θέση του και ως εκ τούτου δεν φάνηκε επιθετικά.

8. ΔΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Για άλλο ένα παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά, δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε και οι αμυντικές βοήθειες που έδωσε ήταν περιορισμένες. Παρ’ όλα αυτά μόλις επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο πήρε την ομάδα από το χέρι και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι με μια εντυπωσιακή ασίστ και ένα όμορφο γκολ.

9. ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον Μητακίδη, ο οποίος μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ ανοίγοντας το σκορ. Στη συνέχεια κέρδισε πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ, ενώ ταλαιπώρησε πολύ την αντίπαλη άμυνα. Ήταν επίσης αυτός που δημιούργησε το τρίτο γκολ της ομάδα με το κόρνερ που εκτέλεσε.

11. ΚΟΛΥΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Στο μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, ωστόσο πάλεψε και προσπάθησε να φανεί απειλητικός αν και δεν του βγήκαν οι φάσεις.

14. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Στην καλύτερη ίσως εμφάνισή του με τα χρώματα της Δύναμης ο νεαρός μέσος κάλυψε αμέτρητα χιλιόμετρα, ήταν εκπληκτικός τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές, βρισκόταν πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από την κάθε κίνηση των αντιπάλων.

24. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της Δύναμης, άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Αν και τραυματίας κράτησε πολλές φορές σωστά την μπάλα και τη μοίρασε με σιγουριά. Θα μπορούσε παρόλα αυτά να είναι ο μοιραίος παίκτης αν αντί μετά το «ατυχές» τακουνάκι που ουσιαστικά έστρωσε την μπάλα σε αντίπαλο, η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι.

31. ΜΠΙΤΖΗΛΟΣ ΝΙΚΟΣ: Έδειξε πως αν και του λείπουν παιχνίδια, η ομάδα έχει βρει στο πρόσωπό του τον παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σκοράρισμα. Στη μοναδική φάση που του παρουσιάστηκε από την κάθετη του Δουμένη, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα «κλειδώνοντας» το παιχνίδι. Στον υπόλοιπο αγώνα προσπάθησε για το καλύτερο με πολλές προσπάθειες να σταματούν στην άμυνα. Πρέπει να προσπαθήσει να γεμίζει λίγο περισσότερο την περιοχή αντί να γυρίζει συνεχώς πίσω για να παίρνει μπάλα.

Ανώνυμος είπε...

KALHSPERA FILOI KAI SYMPAIKTES...EIMAI APOLYTA IKANOPOIHMENOS GIA THN XTESINH EMFANISH KAI THN MEGALH NIKH ALLA AKOMA PIO IKANOPOIHMENOS APO THN EMFANISH OLWN SAS...THA KSEKINHSW APO AYTOYS XARH STOYS OPOIOYS XRWSTAW TA PANTA...KAI MILAW GIA THN AMYNA MOY(NIKOLAOY,KOSMA ,PANAGIWTH) POY ME KANOYN NA NIWTHW APOLYTA HREMOS SE OLA TA PAIXNIDIA...PISTEYW OTI SE AYTH THN OMADA EINAI TO A KAI TO W OI AMYNTIKOI MOY...KSERW PWS EINAI NA PAIZW XWRIS AMYNA KAI MPORW NW SYGKRINW KAI NA DW THN DIAFORA KAI GI'AYTO TOYS EYXARISTW PARA POLY...THELW NA MILHSW GIA TON MPOYLOY KAI GIA THN XTESINH EMFANISH TOY...EGW YPOKLEINOMAI...AKOYGA GIA ENAN KONTO ANTYPALO KAI GIA TA PROVLHMATA POY THA DHMIOYRGOYSE SE MAS...EGW DEN EIDA KAPOION OMWS...MHPWS HTAN ENA KONTO PAIDAKI POY PROSPATHOYSE NA STATHEI ORTHIO?DEN EIDA KATI ALLO...MHPWS ESEIS?GIA TON DOYMENH TI NA PW?EINAI O MONOS POY MPOREI NA TELEIWSEI ENA PAIXNIDI KAI TO ENNOW...KSEREI NA KANEI AYTO POY KANEIS MAS DEN MPOREI NA KANEI...NA XTYPHSEI THN STIGMH POY KANEIS DEN TON PERIMENEI,THN STIGMH POY H MPALA KAIEI KAI APLA NAS MAS ODHGEI SE EPITYXIES...DEN THELW NA ADIKHSW KANENAN SAS GIATI POLY APLA EISTE OLOI SAS(KOSMA,NOTH,DOYMENH,PANAGIWTH,NIKO,ARGYRH,ALEKO,GIANNH,XRHSTO,MANO,GRHGORH,ALLAN,IASWNA,VAGGELH)ME SYNXWREITE AN KSEXASA KAPOION...OI KALYTEROI SYMPAIKTES POY THA MPOROYSA NA EXW...DYSTHXWS AFHSA KAI KATI GIA TO TELOS POY ME STENAXWRHSE ARKETA...MILAW GIA THN ANTIDRASH TOY GIANNH LOGO THS MH XRHSIMOPOIHSHS TOY...OXI ESY RE GIANNH POY KSEREIS TI AGWNES KANAME ME TO NOTH GIA NA FTASEI H OMADA SE AYTO TO EPIPEDO...NA TO KANEI ENA NEO PAIDI OPWS EKANE O MPAKIRTZHS NA PW ENTAKSEI TO PAIDI ST'ARXHDIA TOY GIA THN OMADA ERXETAI GIA NA KSEKAVLWSEI KAI ADIAFOREI AN THA NIKHSOYME OPTE KAI NA MHN KSANAERTHEI KALO THA MAS KANEI.STO SPOYDEOTERO MEXRI TWRA MATS DEN PERIMENA TETOIA SYMPERIFORA...OXI APO SENA...DEN MILAW EK TOY ASFALOYS EPEIDH PAIZW VASIKOS GIATI DEN KSEKINHSA ETSI...STHN SYNEXEIA EGINA GIATI EKANA STHN AKRH TO EGW MOY KAI THN TRELA TOY EPITHETIKOY NA SKORARW KAI PROTHMISA NA VOHTHEISW THN OMADA MOY EKEI POY ME XREIAZOTAN...ELPIZW NA KATALAVAINOYN OLOI TA LOGIA MOY WSTE NA MHN YPARKSOYN ATYXES ANALOGES STIGMES KAI STO MELLON...EYXARISTW GIA TON XRONO SAS...THA SAS DW STON EPOMENO AGWNA MAS...

Ανώνυμος είπε...

MOY EFAGE TA ONOMATA TWN KOSMA,MANO,GIANNH,GRHGORH,ALEKO,
VAGGELH,IASWNA,XRHSTO EKEI POY ANAFERW OTI EISTE OI KALYTEROI SYMPAIKTES.........TA EPAIKSE TO PC APO TO KATEBATO POY EGRAPSA.

metalman5e είπε...

Νίκο φίλε μου συμφωνώ ότι οι συμπαίκτες που έχουμε είναι οι καλύτεροι που είχαμε ποτέ, ωστόσο αν και η ομάδα έχει κάνει το καλύτερο της ξεκίνημα από ποτέ (σε 8x8 είχα να θυμάμαι με την ομάδα που είχαμε με το Σπύρο, που δεν ήταν καν, ομάδα μας ένα ξεκίνημα 5 στα 5), δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε... Πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να κοιτάμε να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα. Αν και κερδίσαμε τον αγώνα με τα Ρεμάλια δεν αποδώσαμε και πολύ καλό ποδόσφαιρο και πρέπει να κοιτάμε να παίζουμε και καλή μπάλα. Δέχομαι ότι ήταν ντέρμπι και ήμασταν λίγο παραπάνω από το "κανονικό" αγχωμένοι, αλλά καλό θα είναι με το υλικό που υπάρχει στην ομάδα να καθαρίζουμε νωρίς τα παιχνίδια.

Επίσης καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε ποιοι βάζουν πάνω από όλα την ομάδα και ποιοι τους εαυτούς τους. Σε όλες τις ομάδες όλοι είναι δεδομένο πως θέλουν να παίζουν και σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τους αγώνες από τον πάγκο.

Δεν μπορώ να δεχτώ όμως συμπεριφορές από άτομα που ήταν μέλη της ομάδας από παλιά όταν παλεύαμε να μπούμε στην 8άδα και τρώγαμε 7 και 8 γκολ να διαμαρτύρονται όταν η ομάδα πάει καλά για το χρόνο συμμετοχής τους. Αν δεν πηγαίναμε καλά ο καθένας θα μπορούσε να πει ότι θέλει.

Τώρα όμως με 6 στα 6, την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση του τουρνουά δεν δικαιούται κανείς να λέει το παραμικρό.

Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές μου 100% (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) και εμένα αυτό με ενδιαφέρει... Να κερδίζει η ομάδα ανεξάρτητα από το ποιος θα παίζει...

Και αυτό φαίνεται για μένα και από πέρσι που έμενα στον πάγκο όταν έπαιζε στην άμυνα ο Ανυφαντάκης που ήταν πολύ καλύτερος από εμένα τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Όποιος δεν χαίρεται με τις τωρινές επιτυχίες της ομάδας (στις οποίες μπορεί να μην έχει όσο χρόνο συμμετοχής είχε παλαιότερα) και θα προτιμούσε απλά να παίζει χωρίς να τον ενδιαφέρει η πορεία της ομάδας, μπορεί να θέσει απ' ευθείς τον εαυτό του εκτός ομάδας, όπως από ότι φαίνεται έκανε ο Δημήτρης Μπακιρτζής, ο οποίος αντί να θεωρήσει τιμή του ότι φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, απαίτησε να παίζει γιατί του αρέσει (όπως σε όλους μας άλλωστε) το ποδόσφαιρο και όχι γιατί θέλει να βοηθήσει την ομάδα να πάει μπροστά.

Και να θυμάστε κάτι. Αν χτυπάς τον αντίπαλο με κάθε δάκτυλο ξεχωριστά, το πολύ πολύ να τον... γαργαλήσεις! Αν όμως όλα τα δάκτυλα ενωθούν σε μια γροθιά μπορείς να τον αντιμετωπίσεις πολύ πιο αποτελεσματικά...

Το σημαντικό λοιπόν είναι να είμαστε όλοι μια γροθιά.

ΥΓ. Όλα τα παραπάνω τα έγραψα με αφορμή το συμβάν με τον Jan Dzik, χωρίς ωστόσο αυτά που γράφω να αναφέρονται σε αυτόν. Ο Jan απλά με ρώτησε να του ξεκαθαρίσω ποια είναι πλέον η θέση του στην ομάδα και μου είπε επίσης ότι χαίρεται για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονό του για το ότι δεν αγωνίζεται όσο παλιά.

jdzik είπε...

Επειδή είμαστε πάνω απ'όλα μία ομάδα, ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, για οποιοδήποτε θέμα την αφορά σαν σύνολο, ή τον ίδιο ως άτομο, με τη μόνη προϋπόθεση να το κάνει με τρόπο που να μη τη ζημιώνει. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που κάποιος νιώθει ότι αδικείται επιβάλεται να το κάνει.
Για το λόγο αυτό μίλησα προσωπικά με τον αρχηγό μου, χωρίς την παρουσία άλλων. Πιστεύω πως είναι λάθος να αναφέρεται το γεγονός εδώ.
Έπραξα δικαιολογημένα και σωστά.
Κακώς που έφτασε το θέμα ως εδώ, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.

Ανώνυμος είπε...

KALHSPERA SE OLOYS...THA HTHELA NA MILHSW GIA TO SYMBAN POY EGINE PROXTES STON AGWNA KAI POY DWTHHKAN LATHOS DIASTASEIS...SE KAMIA PERIPTWSH DEN EIPA OSA ANEFERA ME SKOPO NA PROSBALW TON FIILO KAI SYMPEKTH GIANNH POY EIMAI APO TOYS ANTHRWPOYS POY TON PISTEYW PARA POLY ME TA ALMATA PROODOY POY EXEI KANEI MESA SE DYO XRONIA...APLA THELW NA KATALABOYN OLOI KAI AKOMA PERISSOTERO TA PAIDIA POY EINAI MAZI KAIRO OTI SE AYTH THN OMADA XREIAZETAI PLEON KAI YPOMONH GIATI APOTELEITAI APO 15 PAIKTES ME SKOPO NA MHN YPARKSOYN POTE APOYSIES STOYS AGWNES POY FETOS EINAI PERISSOTEROI APO POTE(30 XWRIS TA PLAY OFF)POY SHMAINEI OTI OLOI THA PAIKSOYN PARA POLY...KATANOW THN PIKRIA TOY POY DEN AGWNIZETAI OSO PERISY OPOY KAI EKANE POLY KALH XRONIA ALLA NA KSEREI OTI H YPOMONH AMEIBETAI...THELW NA EIMASTE OLOI ENOMENOI KAI STO TELOS EMEIS THA PANHGYRISOYME TO PRWTATHLHMA...

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα απλά να προσθέσω στα προαναφερόμενα ότι έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα και έχουμε σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση κάποια άσχημα χρονικά διαστήματα όμως υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για βελτίωση δεν είναι αυτό το ταβάνι μας και περιμένω από όλους μας διάθεση για μεγάλα πράγματα και επίδειξη ομαδικού πνεύματος. Πάνω από όλα πρέπει να κερδίζει η ομάδα

Ανώνυμος είπε...

Το από πάνω σχόλιο είναι δικό μου

Μπουλουγούρης Ευάγγελος