Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Κοκκινιά – Δύναμη 3-3

Τους πρώτους της βαθμούς έχασε η Δύναμη στην κούρσα του πρωταθλήματος, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στο ντέρμπι με την Κοκκινιά.


Αν και η Δύναμη προηγήθηκε με 0-3 στο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος οι αντίπαλοι κατάφεραν, έχοντας και τη βοήθεια της διαιτησίας, να φτάσουν στην ισοφάριση.

Η Κοκκινιά μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό και περιόρισε τις επιθετικές πρωτοβουλίες της ομάδα μας, η οποία αγωνίστηκε με λάθος τρόπο. Όσες φορές προσπάθησε να επιτεθεί με μεγάλες μπαλιές δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό. Παρ’ όλα αυτά η Δύναμη μπόρεσε να φτάσει στο 0-1, όταν ο Torres εκτέλεσε πλάγιο, η μπάλα έφτασε ύστερα από καταπληκτικό τακουνάκι του Μπουλουγούρη στα πόδια του Μητακίδη ο οποίος με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Ο Τσιριωτάκης πραγματοποίησε εκπληκτικές αποκρούσεις διατηρώντας ανέπαφη την εστία του και η Δύναμη σε ακόμη μια αντεπίθεση διπλασίασε τα τέρματά της. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κολυβά που με ωραίο σουτ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ κάνοντας το 0-2.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Τσιριωτάκης πραγματοποίησε άλλη μια απίστευτη επέμβαση παραχωρώντας το κόρνερ τη στιγμή που συμπαίκτες και αντίπαλοι ήταν σίγουροι για το γκολ.

Το 0-3 για την ομάδα μας έκανε ο Αργύρης Μητακίδης με πολύ όμορφο γωνιακό σουτ στη δεξιά γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι επιθετικοί της ομάδας δεν κράτησαν καθόλου μπάλα και δεν πίεσαν τους αντιπάλους με αποτέλεσμα η Κοκκινιά να πραγματοποιεί τη μία επίθεση μετά την άλλη. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκλεινε τα μάτια στα φάουλ που γίνονταν στον Κολυβά στην επίθεση, αλλά και στα επιθετικά φάουλ του αντίπαλου επιθετικού που κρατούσε φανερά σχεδόν σε κάθε φάση τον Κοσμά Ιωαννίδη.

Έτσι η Κοκκινιά κατόρθωσε για άλλη μια φορά να χτυπήσει την ομάδα μας στην «αχίλλειο πτέρνα» της. Με σουτ έξω από την περιοχή έγινε το 1-3 και η ψυχολογία των αντιπάλων μας ανέβηκε.

Σε μια φάση διαρκείας όπου προηγήθηκε επιθετικό φάουλ στο Νικολάου, ο αντίπαλος επιθετικός έκανε το 2-3 με σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Η ομάδα μας είχε την μπάλα, ο Torres την έδωσε στον Κολυβά, ο αντίπαλος αμυντικός σκαρφάλωσε στην πλάτη του για να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας. Στην εξέλιξη της φάσης το αντίπαλο φορ έβαλε πλάτη τον Κοσμά Ιωαννίδη, μην αφήνοντας τον να πλησιάσει την μπάλα χρησιμοποιώντας τα χέρια του και στη συνέχεια εκτέλεσε τον Τσιριωτάκη από 1 μέτρο απόσταση.

Από το σημείο αυτό και μετά η Δύναμη πήρε πρωτοβουλίες και θα μπορούσε να πετύχει το νικητήριο γκολ σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη ο Νικολάου βρέθηκε σε θέση έξω δεξιά και έβγαλε πάσα ακριβείας στον Κολυβά, βρίσκοντάς τον μόνο μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ωστόσο ο Αλέξανδρος Κολυβάς απέτυχε για άλλη μια φορά να πετύχει το κρίσιμο γκολ.

Η Κοκκινιά πήγε στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι στον τσαμπουκά και η απερισκεψία του Torres αλλά και η προδιάθεση του διαιτητή στέρησε από την ομάδα μας ένα γκολ.

Σε ένα δυνατό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου ο Βραζιλιάνος παίκτης της ομάδας μας αρπάχτηκε με αντίπαλό του, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να μην δει την εξέλιξη της φάσης στην οποία η Δύναμη κέρδισε καθαρό πέναλτι σε τάκλιν μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει στο 3-3.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν., Ιωαννίδης Κ., Ιωαννίδης Π., Νικολάου, Μπουλουγούρης Ε., Torres, Μητακίδης (2), Κολυβάς (1)

Στην αποστολή ήταν αλλά δεν αγωνίσθηκε και ο Ιάσονας Μπουλουγούρης.

Από την αποστολή απουσίαζαν οι Jan Dzik (άρρωστος), Γιάννης Τσαλίκης (λόγω δουλειάς), Μιχάλης Ανυφαντάκης (στην Κύπρο), Μάνος Μιχάλας (τραυματίας), Δημήτρης Μπακιρτζής (αδικαιολόγητος), Νίκος Μπιτζήλος (προσωπικοί λόγοι), Χρήστος Βαγγέλης (προσωπικοί λόγοι), Παντελής Δουμένης (τραυματίας) και Γρηγόρης Τσιριωτάκης (εκτός Αττικής).

2 σχόλια:

dynamifc είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: Ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας. Χάρη σε αυτόν η ομάδα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας καθώς στο πρώτο κυρίως ημίχρονο κράτησε μόνος του το μηδέν στην άμυνα με εκπληκτικές αποκρούσεις. Στο δεύτερο προδόθηκε από την άμυνα του και δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα τέρματα που δέχτηκε.

2. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: Μέτριο παιχνίδι από τον Κοσμά που κέρδισε αλλά και έχασε μάχες. Δεν προσαρμόστηκε στο σκληρό παιχνίδι του αντίπαλου φορ λόγω της ανέχειας του διαιτητή, ενώ δεν βοηθήθηκε σχεδόν καθόλου από τους δύο άλλους συμπαίκτες του στην άμυνα.

6. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Σε καθόλου καλή μέρα ο νεαρός αμυντικός, αν και έκοψε αρκετές φορές, δεν τον διάκρινε η συνήθης ψυχραιμία του με αποτέλεσμα να διώχνει στο πουθενά αρκετές φορές την μπάλα, δίνοντας εύκολα την μπάλα στην αντίπαλη ομάδα.

5. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Λίγα πράγματα. Δυσκολεύτηκε αρκετά στο μαρκάρισμα του αντίπαλου φορ και δεν μπόρεσε να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τον Κοσμά Ιωαννίδη. Στο τέλος έβγαλε πάσα ακριβείας στον Κολυβά που δεν την αξιοποίησε.

14. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Έξω από τα νερά του φάνηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ενώ είχε διάθεση δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε μιας και αγωνίστηκε σε μια θέση που δεν τον βολεύει. Προς το τέλος όταν πέρασε στο κέντρο ανέβασε την απόδοση του.

10. TORRES ALAN GIOVANNI: Σε ρηχά νερά κινήθηκε και αυτός καθώς δεν μπόρεσε να περάσει ούτε ιδιαίτερα καλές πάσες στους συμπαίκτες του, ούτε και να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα με προσωπικές ενέργειες. Στο τέλος του αγώνα εκνευρίστηκε από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων.

9. ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Πέτυχε 2 γκολ και μερικές φορές έδειχνε να παίζει μόνος του εναντίον όλων. Τόσο γιατί δεν είχε βοήθειες όσο και γιατί δεν ήταν ιδιαίτερα ομαδικός χάνοντας πολλές φορές εύκολα την μπάλα.

11. ΚΟΛΥΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Για ακόμη ένα παιχνίδι σκόραρε και απογοήτευσε ταυτόχρονα. Θα μπορούσε να γίνει ήρωας πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα 2 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει μετά την μπαλιά του Νικολάου, μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα χάνοντας ακόμη ένα κρίσιμο γκολ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να προσθέσω ότι η μπάλα "έφτασε" στα πόδια του Μυτακίδη ύστερα από καταπληκτικό τακουνάκι του Μπουλουγούρη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόρες.

Μπουλουγούρης