Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Alex - Δύναμη 4 - 11

Μεγαλοπρεπή εμφάνιση και σαρωτική νίκη με το ευρύ 11-4 απέναντι στην ομάδα Αlex πέτυχε η ομάδα της Δύναμης που τους τελευταίους δυο μήνες βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία σαρώνοντας κάθε αντίπαλο...

Χαρακτηριστικό των προαναφερθέντων οι παρακάτω αριθμοί όπου μαρτυρούν την δαιμονιώδη φόρμα της ομάδας που μετράει σε εφτά αγώνες εκ των οποίων οι έξι είναι επίσημοι μόνο νίκες έχοντας μάλιστα πετύχει 49 γκολ έναντι 10 που έχει δεχτεί, δημιουργώντας τον εκπληκτικό μέσο όρο των 7 γκολ ανά παιχνίδι ενώ δέχεται κάτι λιγότερο από ενάμιση γκολ ανά παιχνίδι...

Στα του αγώνα, η ομάδα παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες βασικών παιχτών, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία σε αρκετά παιδία που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα να δείξουν ένα μέρος της άξιας τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε θετικά για την ομάδα του Αlex που ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Ύστερα από ένα σουτ του αντίπαλου επιθετικού, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κοσμά Ιωαννίδη με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τον Τσιριωτάκη, ο οποίος ωστόσο φέρει ευθύνη αφού αντιμετώπισε με ιδιαίτερη χαλαρότητα την φάση. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν λίγο αργότερα. Ο Κοσμάς Ιωαννίδης στην προσπάθεια του να αποφύγεαι αντίπαλο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έχασε την μπάλα, ο αντίπαλος βρέθηκε τετ α τετ, όμως το πλάσε που επιχείρησε απέκρουσε με πολύ καλή επέμβαση ο Τσιριωτακης παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για το προηγούμενο γκολ που δέχτηκε κρατώντας παράλληλα το σκορ στο 1-0.

Έτσι οι παίχτες της Δύναμης στην συνεχεία βγήκαν μπροστά και λίγο αργότερα μετά από φάση διάρκειας στα αντίπαλα καρέ, ο Αλέξανδρος Κολυβας με ένα εκπληκτικό πλάγιο ψαλίδι θα φέρει το ματς στα ίσια. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να πιέσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως η Δύναμη ήταν σταθερή την άμυνα και στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόταν με τον καλύτερο τρόπο τα τεράστια αμυντικά κενά του Alex. Μετά από ένα κλέψιμο του Παναγιώτη Ιωαννίδη στο χώρο του κέντρου, ο νεαρός αμυντικός τροφοδότησε τον Κολυβά που νίκησε στο τετ α τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Ο Αlex από μια στημένη φάση έπιασε στον ύπνο όλη την άμυνα και τον τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας ο παιχνίδι. Η απάντηση της Δύναμης ήταν άμεση. Ο Jan Dzik ήταν ο σκόρερ ενός πολύ όμορφου τέρματος. Ο Torres πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Παναγιώτη Ιωαννίδη, εκείνος βρήκε πα πάσα ακριβείας τον Jan Dzik και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-2. Το 4-2 έμοιαζε αρκετά με το 2-1. Κλέψιμο στην άμυνα, γρήγορη μπαλιά στον κολυβά στην αντεπίθεση, εύστοχο πλασέ και χατ τρικ για τον Αλέξανδρο.

Όσοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει έκαναν λάθος αφού μετά από λάθη στην άμυνα οι αντίπαλοι θα πετύχουν δυο ακόμη γκολ, ισοφαρίζοντας και πάλι το παιχνίδι. Το 3-4 έγινε μετά από σέντρα από τα αριστερά και εξ’ επαφής κεφαλιά του αντίπαλου φορ και το 4-4 μετά από φάση διαρκείας την οποία οι αμυντικοί μας δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος μέσος με δυνατό βολέ να νικήσει τον Τσιριωτάκη.

Από το σημείο αυτό και μετά μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, η Δύναμη. Με εσωτερικές αλλαγές και περίσσιο πάθος από όλους τα τελευταία είκοσι λεπτά μετατράπηκαν σε παράσταση για έναν ρόλο κάτι που μαρτυρεί και το τελικό σκορ. Αντεπίθεση διαρκείας ξεκίνησε από τον Παναγιώτη Νικολάου ο οποίος διεκδίκησε μια χαμένη μπαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του αντίπαλου γκολκίπερ και με κεφαλιά πάσα έστειλε την μπάλα στον Κολυβά, που νίκησε στον αέρα δύο αντιπάλους και σημείωσε το 4-5. Το 4-6 έκανε ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από πανέξυπνη μπαλιά του Κοσμά Ιωαννίδη που την πέρασε πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Το 4-7 προήλθε από πάσα του Torres και πλασέ του Κολυβά στην κενή εστία. Το 4-8 ήταν αποτέλεσμα μιας φανταστικής συνεργασίας των παικτών μας. Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Νικολάου ο οποίος με μαγικό τακουνάκι την έδωσε με την μία στον Jan Dzik που ανέβαινε πάνω στη γραμμή. Ο τελευταίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα ακριβείας στον Κολυβά που σκόραρε για 6η φορά. Το 4-9 πέτυχε με αρκετή δόση τύχης ο Νικολάου, καθώς ανέβηκε από τα αριστερά και στη σέντρα σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε στα πόδια αντιπάλου και κατέληξε στα δίχτυα. Το 10ο γκολ της Δύναμης και 7ο προσωπικό του πέτυχε και πάλι ο Κολυβάς. Ο Νικολάου πίεσε τον αντίπαλο στόπερ που ανέβαινε, έκλεψε την μπάλα με τη βοήθεια του Torres και τροφοδότησε τον Κολυβά που μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα σκόραρε για ακόμη ία φορά. Το τελικό σκορ σημειώθηκε από αυτογκόλ αντιπάλου, ο οποίος στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον Νικολάου από το να χριστή για δεύτερη φορά σκόρερ, έστειλε με δυνατό σουτ (!) την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν., Ιωαννίδης Κ., Μπουλουγούρης Ι., Νικολάου (1), Ιωαννίδης Π. (1), Dzik (1), Torres, Κολυβάς (7)

Από την αποστολή απουσίαζαν οι Βαγγέλης Μπουλουγούρης (άρρωστος), Γιάννης Τσαλίκης (αδικαιολόγητος), Μιχάλης Ανυφαντάκης (στην Κύπρο), Μάνος Μιχάλας (τραυματίας), Δημήτρης Μπακιρτζής (προσωπικοί λόγοι), Νίκος Μπιτζήλος (προσωπικοί λόγοι), Χρήστος Βαγγέλης (τραυματίας), Αργύρης Μητακίδης (αδικαιολόγητος), Παντελής Δουμένης (προσωπικοί λόγοι) και Γρηγόρης Τσιριωτάκης (εκτός Αττικής).

1 σχόλιο:

dynamifc είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: Μέτρια εμφάνιση για το νεαρό τερματοφύλακα που φέρει ευθύνη με 2 από τα 4 γκολ που δέχθηκε, ενώ και στο 3ο αν και εκτέθηκε από την άμυνά του θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Εν τούτοις έκανε κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις και ειδικά στο 1-0 κρατώντας την ομάδα στο παιχνίδι.

2. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: Χωρίς την ποιότητα των προηγούμενων αγώνων δεν έπαιξε με όρεξη, ενώ υπέπεσε στο λάθος που παραλίγο να στοιχίσει το 2-0. Μετά την ισοφάριση ανέβηκε η απόδοση του χωρίς να φτάσει στα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει.

5. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Μέτριος αμυντικά, δεν βοήθησε τους συμπαίκτες του όσο χρειαζόταν, ενώ έδειξε κουρασμένος. Ωστόσο είχε καθοριστική συμμετοχή σε 5 από τα 11 γκολ της ομάδας.

6. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Πάτησε σε όλα τα σημεία του γηπέδου ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα. Πολύ καλός επιθετικά και αμυντικά, από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι θετικές ενέργειες της ομάδας.

7. DZIK JAN: Είτε στη θέση του δεξιού χαφ, είτε στη θέση του δεξιού μπακ ήταν πολύ καλός, ενώ εμπλούτισε το πολύ καλό παιχνίδι του και με γκολ και ασίστ. Πάρα πολύ καλός και ανασταλτικά.

10. TORRES ALAN GIOVANNI: Ουσιαστικό παιχνίδια από τον νεαρό μέσο που μπορεί να μην είχε τις φαντεζί ενέργειες προηγούμενων αγώνων, ωστόσο ήταν πολύ καλός οργανωτικά, μοιράζοντας το παιχνίδι σωστά στους συμπαίκτες του.

11. ΚΟΛΥΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Απολαυστικός! Με 7 γκολ σε έναν αγώνα τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Μετά το 1-1 μετουσίωσε σχεδόν κάθε ευκαιρία σε γκολ, ήταν πάντα στη σωστή θέση και οι συμπαίκτες του εκμεταλλεύτηκαν τη διάθεσή του με τον καλύτερο τρόπο.

15. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ: Αν και στην αρχή του αγώνα δεν αντιμετώπισε σωστά όλες τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν, με την πάροδο του αγώνα ανέβασε την απόδοσή του, χωρίς να αφήσει πολλές φάσεις να δημιουργηθούν από την μεριά του. Επιθετικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτος.