Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

DFC - Καμίνια 14 - 3



Καρυδάτη νίκη και συνάμα εντυπωσιακή εμφάνιση! Η ομάδα μας έκανε το 9 στα 9 στο πρωτάθλημα επικρατώντας 14 – 3 των Καμινίων.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε για μαύρη και άραχνη έμοιαζε καθώς για το ντέρμπι απέναντι στους 3ους της βαθμολογίας, μια πολύ καλή ομάδα το δίλλημα ήταν να μην κατέβουμε καθόλου ή να κατέβουμε με ομάδα «ανάγκης».

Από το βασικό κορμό έλειπαν για διαφορετικούς λόγους οι Βασίλης, Αργύρης, Χρήστος, Παύλος. Θεόφιλος, Πασχάλης και Θέμης δεν μπορούσαν να δώσουν το παρόν, ενώ 1 ώρα πριν τον αγώνα μάθαμε τα «χαρμόσυνα» νέα που ήρθαν από Αποστόλη και Νίκο Βας ότι ούτε εκείνοι μπορούσαν να παρευρεθούν.

Αλλά επειδή την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες πολλά συγχαρητήρια για την παρουσία και τη μάγκικη εμφάνιση στους Παναγιώτη, Σπύρο, Νίκο, Γρηγόρη, Γιώργο, Άγγελο, Αλέξανδρο και Νίκο.

Αντί για λύσεις ανάγκης οι παίκτες μας ήταν λύσεις-κομάντο, με έναν εκπληκτικό frontman τον Γιώργο που έκανε απίστευτο παιχνίδι (ίσως το καλύτερό του με την ομάδα), έναν Άγγελο που στην 1η του φετινή εμφάνιση μας ανέβασε επίπεδο, έναν πανταχού παρόντα Νίκο Κως που έκοψε την αντίπαλη ομάδα στα 2, έναν συγκλονιστικό Σπύρο που κατάπιε τους αντίπαλους επιθετικούς, έναν συγκινητικό Παναγιώτη που έβαλε την ομάδα πάνω από όλους και όλα, έναν Γρηγόρη που έκανε κατάθεση ψυχής και βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας και έναν από μηχανής «ήρωα» τον Αλέξανδρο που για άλλη θέση τον προορίζαμε και σε άλλη μας προέκυψε να κάνει ντεμπούτο!
Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα μας μπήκε συγκεντρωμένα και με 2 φωτοβολίδες του Γιώργου πήρε γρήγορα προβάδισμα με 2-0. Φοβερά σουτ από μακρινή απόσταση που άφησαν άναυδο τον πολύ καλό τερματοφύλακα των Καμινίων.

Οι αντίπαλοι μας ξαναμπήκαν στο παιχνίδι από ένα «παιδικό» λάθος του Νίκου στο τέρμα που ενώ θα μπορούσε να απομακρύνει εύκολα επιχείρησε τρίπλα, έχασε το κοντρόλ και οι αντίπαλοι βρήκαν ένα εύκολο γκολ.

Η ομάδα μας δημιουργούσε ευκαιρίες που σταματούσαν στον αντίπαλο γκολκίπερ, μέχρι ο που πήρε το όπλο του ο Άγγελος. Με ένα ωραίο, δυνατό σουτ έκανε το 3-1 για να μειώσουν ξανά τα Καμίνια σε 3-2 μετά το μοναδικό λάθος σε 50 λεπτά αγώνα του Σπύρου. Ο αμυντικός μας δεν υπολόγισε σωστά μεγάλη μπαλιά στην πλάτη του, του ξέφυγε για λίγα εκατοστά και ο φορ των Καμινίων κατέβασε ωραία και πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Νίκο.

Η Δύναμη πήρε ξανά προβάδισμα 2 τερμάτων με τον Άγγελο έπειτα από πάσα του Αλέξανδρου, για να μειώσουν ξανά τα Καμίνια με σουτ έξω από την περιοχή σε 4-3. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το Α’ ημίχρονο και η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι προμηνυόταν πραγματικό ντέρμπι.
Οι παίκτες μας όμως μπήκαν με καθαρό μυαλό και αποφασισμένοι στο γήπεδο. Ο Νίκος Κως πέρασε στο κέντρο και με ασφυκτική πίεση έκοψε κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων. Ο Άγγελος πέρασε αριστερά και διέπρεψε, ενώ δεξιά ο Αλέξανδρος βοήθησε πολύ σαν δεξί χαφ και αμυντικά αλλά και επιθετικά.

Στην άμυνα Σπύρος και Παναγιώτης έκοψαν τα πάντα με επιμέρους αποτέλεσμα Β’ ημιχρόνου…  10 – 0!!!

Ο Άγγελος έκανε το 5-3 με πλασέ. Οι αντίπαλοι μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα λίγο αργότερα γιατί έγινε μια φάση διαιτητικού σφάλματος. Το αντίπαλο στόπερ έπεσε στο έδαφος με χτύπημα στο λαιμό. Οι παίκτες μας είδαν το παιδί στο έδαφος και σταμάτησαν για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο διαιτητής δεν διέκοψε ως όφειλε τον αγώνα, και ο χαφ τον Καμινίων επιχείρησε σουτ χωρίς άμυνα και τέρμα καθώς όλοι μας είχαμε το μυαλό στο παιδί που ήταν στο έδαφος. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με το γκολ να ακυρώνεται μιας και οι 2 ομάδες είχαν σταματήσει εκτός από τον… «σκόρερ», ο οποίος ήταν και ο μόνος που συνέχισε να γκρινιάζει ως το τέλος (και μετά από αυτό) του αγώνα.

Άδικο δεν είχε, μιας και ο διαιτητής δεν είχε διακόψει το ματς αλλά η σωματική ακεραιότητα του συμπαίκτη του ήταν σημαντικότερη.

Από το σημείο αυτό και μετά η Δύναμη ανέβασε στροφές, σκόραρε όποτε ήθελε και με εκπληκτικούς μπροστά τους Γιώργο (4) και Άγγελο (3), αλλά και με τους Γρηγόρη και Αλέξανδρο να σκοράρουν το σκορ ξέφυγε για να έλθει το 14 – 3.

Αξίζει να σημειώσουμε το πανέμορφο γκολ που πέτυχε ο Γρηγόρης, αποτέλεσμα τρομερής ομαδικής προσπάθειας. Μεγάλη μπαλιά «διαβήτης» από τα πόδια του Νίκου στην πλάτη της άμυνας, όπου κινήθηκε ο Αλέξανδρος, πάσα «με τη μια» του Άλεξ και τελείωμα με πλασέ στην κίνηση από το Γρηγόρη! Ραψωδία!

Ο Νίκος κατέβηκε με πολύ κακή ψυχολογία που φάνηκε να τον επηρεάζει στην αρχή του αγώνα. Όταν η ομάδα άρχισε να σκοράρει, πήρε τα πάνω του και όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρόν με αποκρούσεις, αλλά και έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας καθαρίζοντας τις φάσεις.
Ο Παναγιώτης αν και η παρουσία του στο σπίτι του ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία, έδωσε το παρόν και πραγματοποίησε μια αρκετά καλή εμφάνιση αν και στο Α’ ημίχρονο έκανε κάποια λάθη που θα μπορούσε να αποφύγει.

Ο Σπύρος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, έκανε μόνο ένα λάθος σε όλο τον αγώνα απέναντι σε έναν έμπειρο και δυνατό επιθετικό δεν τον άφησε να απειλήσει σχεδόν καθόλου την εστία της ομάδας μας.

Ο Γιώργος αποτέλεσε τον ΜVP της ομάδας για άλλο ένα αγώνα. Φοβερά τελειώματα ειδικά στο Α’ ημίχρονο, με φωτοβολίδες που θα ζήλευε και ο… Αργύρης, αλλά και ποιοτικά πλασέ και στο Β’ ημίχρονο. Σύνολο 6 γκολ, ασίστ, μάχες σε άμυνα και κέντρο… Απολαυστικός. Είναι γεγονός όπως έλεγε και ο Παναγιώτης στο Νίκο, ότι όποτε ο Γιώργος φτάνει στο γήπεδο και λέει «έχω όρεξη» το κοντέρ θα… γράψει!

Ο Νίκος Κως μπορεί να μην πέτυχε κάποιο τέρμα αλλά η συνεισφορά του στη νίκη της ομάδας ήταν πολύ σημαντική. Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας και στο Β’ ημίχρονο που πήρε μόνος του το κέντρο, οι αντίπαλη ομάδα χάθηκε από το γήπεδο. Τροφοδοτούσε με ταχύτητα και σιγουριά τους επιθετικούς της ομάδας μας και αν είχε τροφοδοτηθεί και εκείνος λίγο περισσότερο θα είχε χριστεί ξανά σκόρερ.

Ο Άγγελος φόρεσε ξανά τη φανέλα με το “D” στο στήθος και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Πυροβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ουκ ολίγες φορές, βρήκε δίχτυα 6 φορές και θα μιλάγαμε για αψεγάδιαστη εμφάνιση αν δεν έκανε κατάχρηση τρίπλας αρκετές φορές.

Ο Γρηγόρης που έφυγε κουτσαίνοντας με τράβηγμα στον προσαγωγό είχε αρκετά καλή παρουσία και ως χαφ και ως φορ, ενώ πέτυχε και το πιο ωραίο ομαδικό γκολ της ομάδας.

Ο Αλέξανδρος έχει υπογράψει συμβόλαιο ως… τερματοφύλακας με την ομάδα αλλά στον αγώνα με τα Καμίνια έκανε ντεμπούτο ως χαφ. Αν και ακόμα αποθεραπεύεται από το χειρουργείο στο χιαστό και οι φαντεζί ενέργειες δεν είναι στο ρεπερτόριο του, έβαλε ψυχή και ουσία. Δεν κάνουν δα ντεμπούτο όλοι με 2 ασίστ και γκολ με πανέμορφο σκάψιμο στη μπάλα.

Συνεχίζουμε…

ΔΥΝΑΜΗ: 18. Νίκος, 22. Παναγιώτης, 2. Σπύρος, 9. Γιώργος (6), 10. Νίκος Κως, 21. Άγγελος (6), 17. Γρηγόρης (1), 20. Αλέξανδρος (1)

ΥΓ. Περαστικά σε Γρηγόρη και Νίκο Βας... Γρήγορα γεροί και γρήγορα κοντά μας...

Η βαθμολογία του ομίλου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: