Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

NIKOΣ ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ: O «ΗΡΩΑΣ» ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ…

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Σαν σήμερα Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου του 1985 γεννήθηκε ένας από τους βασικούς λόγους, που υπάρχει ακόμα και σήμερα η ομάδα της Δύναμης. Ο Νίκος Τσιριωτάκης…
Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» στην ΑΕ Περάματος, και έδειξε από νεαρή ηλικία τον αντισυμβατικό του χαρακτήρα, που τον οδήγησε από πολύ νωρίς στη δημιουργία της δικής του ομάδας στη γειτονιά της «Ρεάλ Περάματος», που στα σχολεία της περιοχής δημιουργούσε τη δική της παράδοση.
Το καλοκαίρι του 1997, σε ηλικία 12 ετών έγινε η γνωριμία που έμελε να αλλάξει της τύχες της Δύναμης. Ο Νίκος Τσιριωτάκης γνωρίστηκε με τον Παναγιώτη Νικολάου και ξεκίνησαν μια διαδρομή που θα τους έφερνε στη σημερινή εποχή να κρατούν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους.
Η κοινή ποδοσφαιρική τους συνύπαρξη  ξεκίνησε δημιουργώντας την 1η ανεξάρτητη ομάδα στα 5x5 λίγα χρόνια αργότερα. Ο Νίκος βασικός σέντερ φορ και 1ος σκόρερ δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της ομάδας.
Την επόμενη χρονιά, με νέες προσθήκες στο ρόστερ και το Νίκο και πάλι σε ρόλο σέντερ φορ η νέα ομάδα πηγαίνει καλύτερα σε γήπεδα 8x8 αλλά όχι αρκετά καλά.
Έτσι ο Παναγιώτης Νικολάου παίρνει την απόφαση να συνεχίσει στον Αετό Κορυδαλλού σε επίπεδο επίσημων διοργανώσεων. Την ίδια περίοδο ο Νίκος Τσιριωτάκης βρίσκεται στους Ερασιτέχνες της Προοδευτικής.
Ένα χρόνο μετά οι δύο τους συναντώνται στην ΠΑΟ Δύναμις Κορυδαλλού που αγωνίζεται στη Β’ Πειραιά πραγματοποιώντας πολύ καλή πορεία, αλλά η τύχες του σωματείου είναι προαποφασισμένες…
Την επόμενη χρονιά το ΔΣ της Δύναμης διαλύεται και η ομάδα δεν κατεβαίνει στο Πρωτάθλημα. Είναι η ευκαιρία που έψαχναν.
Νίκος και Παναγιώτης αναλαμβάνουν την ομάδα και την οδηγούν στα Ανεξάρτητα Πρωταθλήματα εκεί που μπορούν να δράσουν όπως κρίνουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κάθε λογής «παράγοντες».
Η Δύναμη ξεκινά τη νέα πορεία της το καλοκαίρι του 2007. Πρώτη διοργάνωση και 1ος τελικός. Ο Νίκος ξεκίνησε ο σέντερ φορ σκοράροντας κατά ριπάς, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του τερματοφύλακα της ομάδας τον έκανε να βγει μπροστά και να πάρει τη μεγάλη απόφαση… Να καθίσει κάτω από τα δοκάρια…

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα του Καλοκαιριού του 2007 ως επιθετικός. Είχε ήδη σκοράρει 6 γκολ σε 5 αγώνες. Σε  1 αγώνα που η ομάδα δεν είχε τερματοφύλακα βγήκε μπροστά και πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Η ομάδα μας κέρδισε με 5-3 και καπάρωσε τη 2η θέση του ομίλου, από την οποία οδηγήθηκε στον 1ο της τελικό.

Η 1η του παρουσία κάτω από τα δοκάρια σε επίσημο αγώνα 


Στο χειμερινό τουρνουά της σεζόν 2007 – 2008 ξεκίνησε πάλι ως επιθετικός και είχε σκοράρει 10 γκολ σε 6 παιχνίδια ως σέντερ φορ, όταν τραυματίστηκε σοβαρά ο τερματοφύλακας της ομάδας μας.

Τα στατιστικά του Νίκου τις πρώτες σεζόν της Δύναμης
Τότε πήρε την απόφαση να μονιμοποιηθεί κάτω από τα δοκάρια στερώντας έναν ικανότατο επιθετικό, αλλά προσφέροντας μας έναν από τους καλύτερους μόνιμους τερματοφύλακες των ανεξάρτητων πρωταθλημάτων.



Στα Playoffs της διοργάνωσης 2007 – 2008 στον ημιτελικό με τους Tifosi, έχασε το κρίσιμο πέναλτι που θα μας έστελνε στον 2ο συνεχόμενο Τελικό. Πέναλτι για το οποίο η εξιλέωση θα ερχόταν αργότερα.

Φωτογράφιση ομάδας 2008/09
2008-2009 άλλη μια διοργάνωση με την ομάδα να ξεκινά ως πρωταγωνίστρια, να μπαίνει με φόρα στα playoff αλλά να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό. Στην ώρα του τα παρατάμε ή συνεχίζουμε ο Νίκος κράτησε την ομάδα…

Βγήκε μπροστά ως αρχηγός πήρε την ομάδα στα γήπεδα του Περάματος και την ανέστησε το 2012 όταν μετά από 3 χρόνια ανομβρίας το σήμα της Δύναμης υπήρχε και πάλι στην φανέλα. Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα η Δύναμη κατέκτησε την 4η θέση και η επόμενη χρονιά ήταν η χρονιά της αρχής της κορύφωσης.

Με το Νίκο πάντα βασικό τερματοφύλακα η ομάδα ξεκίνησε την ανοδική της πορεία. Το 2013 κατέκτησε την 1η θέση στην κανονική διάρκεια αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Το 2015 αποκλείστηκε και πάλι στα ημιτελικά ενώ είχε καταλάβει την 2η θέση στην κανονική διάρκεια. Ακολούθησαν 2 χαμένοι τελικοί του 2016 και το 2017, για να έρθει η λύτρωση το 2018 με το Νίκο να σηκώνει ως αρχηγός της ομάδας το 1ο Πρωτάθλημα, μετά από τόσες προσπάθειες και τα δάκρυα της συγκίνησης και της υπερηφάνειας να βρίσκονται εκεί για να δείξουν το δέσιμο του με την ομάδα.
Η Πρωταθλήτρια Ομάδα της Δύναμης 2017/2018
Το 2019 κατακτά τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του με τη Δύναμη σκοράροντας μάλιστα στον τελικό με τους Tifosi το πέναλτι που έγραψε το τελικό σκορ, κερδίζοντας και την εξιλέωση για τον χαμένο ημιτελικό του 2008.

Πλέον το όνομα του είναι συνδεδεμένο με αυτό της Δύναμης.

Με το Σπύρο Κουρσάρη στους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του 2ου Τίτλου
Εμείς έχουμε απλά να του ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και να είναι πάντα γερός και δυνατός να προσφέρει στην ομάδα που αγαπά…


Ένα είναι μόνο σίγουρο... Ότι το "18" θα αποσυρθεί μόλις ο δικαιωματικός κάτοχός τους αποφασίσει να κρεμάσει τα γάντια του!



Δεν υπάρχουν σχόλια: