Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

DFC - Ρουμπίν Ταρζάν 4 - 4

Σε έναν αγώνα που είχε μεγάλες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις Δύναμη Κορυδαλλού και Ρούμπιν Ταρζάν αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 4-4.

Η αλήθεια είναι πως χρόνια είχαμε να ζήσουμε τέτοιο αγώνα αμφίρροπο ως τη λήξη που να κρίθηκε στην τελευταία φάση. Η τελευταία φορά ήταν το 2019 όταν με αντίπαλο τη… Β’ ομάδα της Δύναμης (αφού από αυτήν 5 ποδοσφαιριστές προήχθησαν στην κανονική Δύναμη) που και πάλι ο αγώνας είχε λήξει 4-4 με τον Βασιλειάδη να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα μας, ενώ πριν είχε προηγηθεί ανατροπή από τους τρομερούς πιτσιρικάδες της Vodka Juniors (όπως ονομάζονταν τότε) και κρίσιμο χαμένο πέναλτι του Μάριου Αλεό, που είχε αποκρούσει ο Αλέξανδρος Νικόλλι.

Στον αγώνα με τη Ρούμπιν πάλι το τελευταίο γκολ της ισοφάρισης πέτυχε ο Βασιλειάδης, αλλά για κακή μας τύχη ήταν αυτογκόλ και το πέτυχε στην εστία μας βοηθώντας έτσι του Ρουμπίν να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας κι ενώ είχε προηγηθεί ανατροπή της ομάδας μας από 0-2 σε 2-2 και από 2-3 σε 4-3, τρία (!) λεπτά πριν τη λήξη.

Το ακόμα περισσότερο απογοητευτικό είναι ότι η απίθανη απόκρουση του Νίκου Τσιριωτάκη σε άλλη μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ -σαν πέναλτι- του Αντώνη Κετσέ 1 λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης, πήγε στράφι μιας και 30 δευτερόλεπτα αργότερα οι παίκτες μας με 3(!) συνεχόμενες κεφαλιές μετέτρεψαν μια ακίνδυνη φάση στο 4-4!

Κάτι ακόμα εκπληκτικό που είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε (από το 2018 και τον αγώνα με την Κολοβαρένθε που είχαμε ηττηθεί) είναι οι πάρα πολλές και κλασικές χαμένες ευκαιρίες μπροστά στην εστία, που είτε κατέληγαν άουτ, είτε σε αποκρούσεις του Καλαμαρά, είτε έληγαν με αδικαιολόγητη ολιγωρία μπροστά από τον εξαιρετικό τερματοφύλακα των αντιπάλων μας.

Η αλήθεια είναι πως η Ρούμπιν προσέγγισε με καλύτερο τρόπο το παιχνίδι από την αρχή. Με τον Αντώνη Κετσέ να προέρχεται από τραυματισμό που σίγουρα θα του στερούσε την πληθωρική μεσοεπιθετική παρουσία, οι «μαϊμούδες» άλλαξαν πλάνο παιχνιδιού, έβαλαν τον Κετσέ να ξεκινά από πίσω και να οργανώνει τις επιθετικές τους προσπάθειες με το σκεπτικό ότι θα βρει περισσότερους ελεύθερους χώρους να εξαπολύσει τα φαρμακερά του σουτ. Μάλιστα και λόγω της απουσίας του βασικού αμυντικού, Καζάνα στην άμυνα το πλάνο τους είχε λιγότερη πίεση ψηλά και περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό από ότι συνήθως κλείνοντας τους χώρους στην ομάδας μας….

Έτσι πολύ νωρίς για ακόμα μια φορά, μόλις στο 3ο λεπτό ο 1ος σκόρερ του Athens League Αντώνης Κετσές με ένα μαγικό σουτ λίγο μπροστά από το κέντρο έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Τσιριωτάκη που δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.

Ελάχιστα αργότερα ένα έξυπνο αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολο να αποκρουστεί συρτό σουτ λίγο μπροστά από το κέντρο έγραφε το 0-2 για τη Ρουμπίν, δημιουργώντας «ειδικές» συνθήκες για τη Δύναμη.

Οι παίκτες όμως δεν «μασούν» από ειδικές συνθήκες και το απέδειξαν, επιβάλλοντας πλήρως το παιχνίδι τους και με μπροστάρηδες τους Τσίμη και Paul Aguero έφτασαν πολλές φορές μπορστά στην εστία του Καλαμαρά, αλλά τόσο οι 2 προαναφερθέντες όσο και ο Κοντός και o Richarlison έχασαν ευκαιρίες που δεν χάνονται για την κλάση τους περιορίζοντας την αντεπίθεση μας στο 2-2 στο ημίχρονο με γκολ των Tσίμη και Aguero.

Αμυντικά η ομάδα δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα πέρα από τα 2 τέρματα που δέχθηκε, μιας και η Ρουμπιν προσπαθούσε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ παίζοντας αμυντικά και με μεγάλες μπαλιές. Έχασε μόλις 2 ευκαιρίες από της οποίες τη μια απέκρουσε σε κοντινό τετ-α-τετ ο Τσιριωτάκης και η 2η έφυγε ψηλά άουτ.

Η Δύναμη μπήκε αποφασισμένη να πετύχει γρήγορά τέρματα που θα γείρει το παιχνίδι υπέρ της. Αντ’ αυτού βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ σε μια φάση για μπλούπερς, μιας και από μεγάλη μπαλιά στο 2ο δοκάρι που βρώμαγε από μακριά για το τι επρόκειτο να συμβεί, με τον Νικολάου να ξελαρυγγιάζεται για να πάρουν έγκαιρα θέση οι παίκτες του, αλλά να τον έχουν βάλει στο mute, δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με πολλά κιλά μπάλας και εμπειρίας πάνω τους… σχεδόν κουτούλησαν αντί να απομακρύνουν την μπάλα, ο Κετσές γύρισε την μπάλα έξω από την περιοχή και ένα πλασέ στο κέντρο της εστίας αιφνιδίασε τον Τσιριωτάκη που είχε μείνει αποσβολωμένος από τον τρόπο που χάθηκε η μπάλα, με αποτέλεσμα να δεχθεί και το 3ο γκολ όρθιος, χωρία να μπορέσει να αντιδράσει.

Παρ’ όλα αυτά η Δύναμη δεν το έβαλε κάτω, το πάλεψε και αφενώς ισοφέρισε εκ νέου με τον Paul Aguero και αφετέρου με εξαιρετικό πλασέ του Τσίμι πέρασε μπροστά στο σκορ 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα!

Κι εκεί που περιμένεις τους παίκτες μας όχι μόνο να καταφέρουν με την εμπειρία τους να διαφυλάξουν το σκορ, αλλά και σε μια κόντρα να καταφέρουν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι τη στιγμή που η Ρουμπίν είχε ανέβει να κυνηγήσει την ισοφάριση, έγιναν λάθη που δεν τα συναντάς ούτε σε… Γ’ τοπικό…

Τα στραβά ξεκίνησαν όταν σε μια φάση στο χώρο του κέντρου ο Βασιλειάδης, χωρίς να χρειάζεται μιας και η φάση ήταν… ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ πήδηξε άτσαλα επάνω σε αντίπαλο παραχωρώντας το φάουλ… Κανονικά αυτό δε θα ήταν πρόβλημα, αλλά στη Ρουμπίν είπαμε παίζει ο Αντώνης Κετσές και κάθε τέτοιο φάουλ έξω από την περιοχή ισοδυναμεί με… πέναλτι.

Κι ενώ αρκετοί συμπαίκτες αλλά και αντίπαλοι ήταν έτοιμοι για το 4-4, η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αντώνη Κετσέ βρήκε ανέλπιστη απάντηση από τον Νίκο Τσιριωτάκη, ο οποίος με μια εξίσου εκπληκτική απόκρουση έστειλε την μπάλα σε κόρνερ κρατώντας το 4-3! 

Παρ’ όλα αυτά τα λάθη συνεχίστηκαν, καθώς αν και το να ψάξουν οι παίκτες της Ρούμπιν από το κόρνερ τον Κετσέ για ακόμη ένα φαρμακερό σουτ έδινε απόδοση… 1.02 οι αμυντικοί της Δύναμης πετούσαν… χαρταετό αφήνοντας το ελεύθερο σουτ, αλλά ο αντίπαλος μεσοεπιθετικός για καλή μας τύχη σημάδεψε τη στρατόσφαιρα!

Κι ενώ είχαν μείνει ελάχιστες στιγμές στο παιχνίδι,  μάλλον ήταν γραμμένο στο άστρα να έρθει «Χ» το παιχνίδι μιας και άνετα θα μπορούσε με μια απλή κατοχή και 2 -3 σίγουρες πάσες να σβήσει το ματς, οι παίκτες μας προτίμησαν με αδικαιολόγητο γέμισμα να μεταφέρουν την μπάλα μπροστά με βιασύνη που είναι να σε κάνει να απορείς μιας και ήμασταν μπροστά στο σκορ και το παιχνίδι έληγε. 

Ε από εκεί και πέρα είχαμε άλλα 3 απανωτά λάθη back to back για να γίνει πραγματικότητα μιας ανέλπιστη ισοφάριση για τη Ρουμπίν. Άτσαλη κεφαλιά από τον Σάμαρη που απέτυχε να απομακρύνει, ο Ριτσάρλισον 2 μέτρα έξω από την περιοχή αντί να στείλει την μπάλα στο αντίπαλο κόρνερ τη γυρίζει με το κεφάλι προς τα πίσω και το τελειωτικό χτύπημα από ασυνεννοησία Βασιλειάδη και Τσιριωτάκη, κι ενώ ο τερματοφύλακάς μας δεν βγήκε να «φάει» την μπάλα, ο Βας γύρισε για… σιγουριά την μπάλα και πάλι προς τα πίσω αν και ο Τσίριο φώναζε «όχι» πετυχαίνοντας ένα… εξαιρετικό αυτογκόλ με λόμπα κάνοντας το τελικό 4-4!!! 

Το απίθανο της υπόθεσης είναι πως ο Βασιλειάδης είχε κατορθώσει και πάλι με κεφαλιά προς τα πίσω να σκοράρει αυτογκόλ και πάλι υπέρ της Ρουμπίν στο πρόσφατο Athens Cup 2021, γεγονός που τον κάνει… 2ο σκόρερ της Ρουμπίν πίσω από τον Αντώνη Κετσέ στα μεταξύ μας παιχνίδια!!!

Όπως και να έχει το παιχνίδι έληξε ισόπαλο…

Συνεχίζουμε…

DFC (Παναγιώτης Νικολάου): 18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ Νίκος (C), 5. ΣΑΜΑΡΗΣ Θεόφιλος, 6. ΜΑΝΑΛΗΣ Νίκος, 10. ΑGUERO Paul (2), 11. TΣΙΜΙ Αργύρης (2), 17. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ Γρηγόρης, 19. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Νίκος, 20. ΚΟΝΤΟΣ Μιχάλης, 21. RICHARLISON Bill

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: