Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

DFC - Rubin Tarzan 16 - 2


Μετά από τις κακές εμφανίσεις και την πενιχρή συγκομιδή σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια της Β' Φάσης (μόλις 4 βαθμοί σε 5 αγώνες), με την ψυχολογία στο ναδίρ η Δύναμη αντιμετώπιζε την Ρούμπιν Ταρζάν σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε μικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και η 3η θέση μπορούσε να χαθεί μόνο σε 3 ήττες στα τελευταία 3 παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με τις "μαϊμούδες".
Αν και η προϊστορία ήταν υπέρ της Δύναμης με 3 νίκες και 1 ισοπαλία σε 4 αναμετρήσεις, εντούτοις όλα τα ματς ήταν "κλειστά", με μέσο όρο σκορ 6-4 και το τελευταίο είχε έρθει ισόπαλο. Έτσι και έχοντας κατά νου και την αγωνιστική κοιλιά της ομάδας, αλλά και για άλλη μια φορά τις πάμπολλες απουσίες το παιχνίδι προμηνυόταν τουλάχιστον δύσκολο...

Για να συμπληρωθεί η απαραίτητη 8άδα επιστρατεύτηκαν 2 παίκτες από το παρελθόν της ομάδας, οι οποίοι βρήκαν το χρόνο να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και το έκαναν με το παραπάνω. Ο Νίκος Κωστόπουλος και ο Γιώργος Μανωλιάς. Παράλληλα η ατυχία των αντιπάλων μας να μη διαθέτουν στην 8άδα τους τον εξαιρετικό πορτιέρο τους Νίκο Καλαμαρά, βοήθησε την ομάδα μας να φτάσει στο αστρονομικό 16-2!

Για να φτάσουμε όμως στο σκορ αυτό έπρεπε όλα τα παιδιά να παίξουν με πάθος, με πυγμή και με φοβερή διάθεση. Διαρκές τρέξιμο και κίνηση από όλους, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και άμεσα τελειώματα φάσεων, ενώ και ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας να κρατά την ομάδα κάθε φορά που η Ρουμπίν έβγαζε ευκαιρία.

Για τη Δύναμη σε καταπληκτική ημέρα βρέθηκε ο Bill Richarlison ο οποίος σκόραρε 7 τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, ένα εξ αυτών με καταπληκτικό τακουνάκι αλλά Zlatan με το  οποίο έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του τερματοφύλακα των αντιπάλων μας.

Μαγική εμφάνιση από Νίκο Κωστόπουλο με 4 γκολ στην επανεμφάνισή του με τα μπορντό, δείχνει πόσο έλειψε και πόσα μπορεί να προσφέρει όταν βρίσκεται μαζί μας... Εκτός από τα γκολ που πέτυχε έδωσε και ασίστ και ήταν αυτός που έβαλε το νερό στο αυλάκι μαζί με τον Richarlison στο 1ο ημίχρονο...

Μια επιπλέον αναφορά στον Γιώργο Μανωλιά που αν και ταλαιπωριόταν από ένα τραυματισμό, αποφάσισε να βοηθήσει την ομάδα και το έκανε εξαιρετικά μαρκάροντας, μοιράζοντας αλλά και σκοράροντας, ενώ κάθε φορά που είχε την μπάλα αποτελούσε έναν διαρκή πονοκέφαλο για την αντίπαλη ομάδα χάρη στην εξαιρετική τεχνική του.

Το ημίχρονο έκλεισε 8-0 για τη Δύναμη που επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της, με έναν Simon να τρέχει ακατάπαυστα κλείνοντας όλους τους χώρους, ενώ Μαναλης, Αγγέλου δημιούργησαν απροσπέλαστο τείχος για την εστία μας στην οποία δέσποζε ο Νικόλλι που με το σπαθί του άφησε στον πάγκο τον Ναβροζίδη και αντιμετώπισε με επιτυχία κάθε απειλή κρατώντας το 0.

Σπουδαία εμφάνιση και για το Στέλιο Λεριό ειδικά στο 2ο ημίχρονο, με τεχνική 10αριού - αρτίστα παλαιάς κοπής και 3 γκολ (ταρίφα σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται ανεξαρτήτως αντιπάλου), ενώ πολύ δυναμική ήταν για άλλη μια φορά και η παρουσία του Πέτρου Μαντούβαλου. 

Τα γκολ των αντιπάλων πέτυχε ο Αντώνης Κετσές, με (ακόμη) δύο εξαιρετικά σουτ, το ένα από απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, με το δεξί του πόδι που πρέπει κάπως να φτιάξουν ένα ομοίωμα του τα παιδιά της Ρουμπίν και να το στολίσουν στα γραφεία τους...

Αυτή η νίκη κυρίως με τον τρόπο που ήρθε αλλά και για την έκταση της, ήταν μια δήλωση της Δύναμης ότι παρά τα στραβοπατήματα, τις μέτριες εμφανίσεις και τα εσωτερικά προβλήματα, η ομάδα είναι πολύ μεγάλη για να την πάρει από κάτω, είναι ακόμα εδώ και θα παλέψει μέχρι το τέλος...

Συνεχίζουμε...

DFC: 1. ΝΙΚΟΛΛΙ Αλέξανδρος, 2. ΑΓΓΕΛΟΥ Γιάννης, 6. ΜΑΝΑΛΗΣ Νίκος (C), 7. ΜΑΝΩΛΙΑΣ Γιώργος (1), 8. ΑΥΓΕΡΗΣ Παναγιώτης (1), 9. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος (4), 10. RICHARLISON Bill (7), 11. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ Πέτρος, 14. ΛΕΡΙΟΣ Στέλιος (3), 20. SIMON Dany, 22. ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ Χρήστος

ΥΓ. Σημαντικότερο ακόμα και από τη νίκη, την εμφάνιση και το σκορ ήταν η απόφαση του Νίκου Τσιριωτάκη να επανέλθει στα αγωνιστικά δρώμενα της ομάδας και να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα στήριξης της προσπάθειας μας όπως έκανε από την 1η ημέρα δημιουργίας της ομάδας. Πλέον ίσως τον δούμε ακόμα και κάτω από τα δοκάρια στο επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στην Ο.Π.Φ., αλλά το σημαντικότερο είναι να είναι δίπλα μας όπως πρέπει και τον χρειαζόμαστε εν όψει τον επερχόμενων playoffs!

Δεν υπάρχουν σχόλια: