Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Νίκη έπειτα από 1, 5 μήνα!

Εκεί που η ομάδα ήταν σε φουλ φόρμα λίγο πριν από τα playoffs έχοντας για 3 περίπου μήνες μόνο νίκες, το ντεφορμάρισμα ήρθε την κρισιμότερη στιγμή στοιχίζοντας μας το πρωτάθλημα, καθώς η ομάδα δεν είχε να νικήσει από της 17 Μαΐου οπότε και είχε επικρατήσει με 6-4 της Γριάζανης για τους προημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Την Τρίτη 1 Ιουλίου, η ομάδα μας επέστρεψε στις νίκες έστω και σε φιλικό παιχνίδι νικώντας με 4-3 ομάδα Ιρανών. Βέβαια όπως αποτυπώνεται και από το τελικό σκορ η νίκη μόνο εύκολη δεν ήταν και χρειάστηκε ένα γκολ του Νίκου Τσιριωτάκη στην τελευταία φάση του αγώνα για να πάρουμε αυτή τη νίκη.

Η ομάδα παρατάχτηκε με πολλές απουσίες στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μόλις 6 ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στην έναρξη του αγώνα καθώς οι Παναγιώτης Ιωαννίδης και Τριαντάφυλλος Ματσίδης παρόλες τις προσπάθειες που κατέβαλλαν δεν μπόρεσαν να έρθουν στην ώρα τους.

Πέραν από αυτό στην ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά ο υπό δοκιμή 17άχρονος ποδοσφαιριστής Ιάσωνας Μπουλουγούρης, αδελφός του επιτελικού μας μέσου Βαγγέλη Μπουλουγούρη, ο οποίος άφησε καλές εντυπώσεις.

Στα πρώτα λεπτά αν και αγωνιζόμενη με 2 παίκτες λιγότερους η ομάδα μας αντιμετώπισε στα ίσα τους αντιπάλους και έχασε ευκαιρία με τον Δουμένη και τον Τσαλίκη από νωρίς να ανοίξει το σκορ. Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης και με το σκορ στο 0-0 κατέφθασε στο γήπεδο ο Παναγιώτης Ιωαννίδης κι έτσι η ομάδα μας υπολειπόταν κατά έναν.

Με τον ενθουσιασμό και το περίσσιο πάθος που εμφύσησε στην ομάδα μας με την είσοδο του ο νεαρός αμυντικός, πιέσαμε και λίγο αργότερα έγινε το 1-0 με τον πρώτο σκόρερ στη σύντομη ιστορία της νεοσύστατης Δύναμης, Παντελή Δουμένη να ανοίγει το σκορ.

Δυστυχώς κάτι η κούραση από την προσπάθεια με παίκτη λιγότερο, κάτι οι αρκετές στιγμές ασυνεννοησίας μεταξύ μας και φυσικά ο εκνευρισμός που μας προκάλεσε ο ανεκδιήγητος διαιτητής που διηύθυνε το ματς μας αποσυντόνισαν και οι αντίπαλοι ισοφάρισαν όταν σε μια αδράνεια της άμυνας ένας αντίπαλος εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο «Γ» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Τσιριωτάκη.

Λίγο αργότερα έγινε και το 2-1 για την αντίπαλη ομάδα πάλι με μακρινό σουτ. Άλλωστε χαρακτηριστικό είναι ότι οι αντίπαλοι μας δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την εστία μας και απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ τα οποία ήταν πολύ επικίνδυνα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έφτασε στο γήπεδο και ο Τριαντάφυλλος Ματσίδης. Ο νεαρός τερματοφύλακας επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας μας ύστερα από πολύμηνη απουσία λόγω εξάρθρωσης ώμου. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στο Νίκο Τσιριωτάκη να αγωνιστεί ξανά κι αυτός μετά από πολύ καιρό στην κορυφή της επίθεσης.

Το ημίχρονο ξεκίνησε με δυνατό σουτ των αντιπάλων μας που απέκρουσε με δυσκολία ο Ματσίδης που έδειξε να αιφνιδιάζεται.

Λίγο μετά την έναρξη του ημιχρόνου έγινε το 3-1 με άλλο ένα μακρινό δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Ματσίδης, λόγω κυρίως της πολύμηνη αποχής του από τα γήπεδα μιας και η κλάση του ως τερματοφύλακας δεν θα του επέτρεπε υπό άλλες συνθήκες να το δεχτεί.

Μετά από 5 περίπου λεπτά ο διαιτητής της αναμέτρησης αποχώρησε (!) κι ενώ πριν είχε οδηγήσει τους ποδοσφαιριστές και των 2 ομάδων στην παραφροσύνη!

Από το σημείο αυτό και μετά η ομάδα ηρέμισε και έβγαλε πάρα πολλές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία με τον Τσιριωτάκη και τον Δουμένη να βρίσκονται μεταξύ τους αλλά να τα θαλασσώνουν στην τελική προσπάθεια δείγμα τους αρκετού καιρού που βρίσκονταν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Και τότε έγινε η κίνηση που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Τσαλίκης πέρασε στο κέντρο της άμυνας και ο Νικολάου στο κέντρο, με τον Βαγγέλη Μπουλουγούρη να μετατοπίζεται ελαφρώς προς τα δεξιά. Στην κορυφή πέρασε επιθετικό δίδυμο που αποτελούταν από τον Τσιριωτάκη και τον Δουμένη.

Αμυντικά ο Νικολάου έκοψε την αντίπαλη ομάδα στα δύο κλέβοντας πάμπολλες μπάλες και τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του. Ο Βαγγέλης Μπουλουγούρης απελευθερώθηκε, καθώς μέχρι πρότινος έπεφταν 2 και 3 παίκτες πάνω του, και κεντούσε στον αγωνιστικό χώρο δημιουργικά. Το μόνο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν πως ελλείψει μαρκαρισμάτων από πλευράς Τσιριωτάκη και Δουμένη που δεν βοηθούσαν στην άμυνα, οι αντίπαλοι έγιναν πιο επικίνδυνοι.

Ωστόσο αυτό αντισταθμίστηκε από την αμυντική συνεισφορά τόσο του Τσαλίκη που προσέθεσε εμπειρία, όσο και του παθιασμένου Ιωαννίδη που δεν άφηνε ούτε κουνούπι να περνάει, όσο και του Ιάσονα Μπουλουγούρη που σιγά σιγά προσαρμόστηκα κι έχοντας σαν σύμμαχο το καθαρό μυαλό (που φαίνεται ότι το έχει στα… γονίδιά του) έδωσε πάμπολλες λύσεις.

Έτσι η ομάδα απαλλαγμένη και από τα σφυρίγματα του τραγικού διαιτητή ανέβασε ρυθμούς. Λίγες στιγμές αργότερα ο Νικολάου έκλεψε την μπάλα και αφού προσποιήθηκε σε αντίπαλο με δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά, έξω από την περιοχή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 3-2.

Κι ενώ η ομάδα πάλευε χάνοντας αρκετές ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται στην επίθεση, ο Ματσίδης πίσω έκανε 2 εκπληκτικές αποκρούσεις κρατώντας το σκορ στο 3-2, αλλά κι ένα τραγικό λάθος.

Μετά από μία εύκολη επέμβαση κρατώντας την μπάλα στα χέρια του και χωρίς πίεση τροφοδότησε τον αντίπαλο επιθετικό ο οποίος καθυστέρησε και σούταρε πάνω στον Νικολάου που έσπευσε να καλύψει χάνοντας μοναδική ευκαιρία να δώσει εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Αυτό ήταν. Η Δύναμη δεν συγχώρησε άλλα λάθη. Σε μια από τις πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες του ο Δουμένης έδωσε την πάσα στον Τσιριωτάκη που ήταν μόνος μέσα στην περιοχή και μετά από ψύχραιμο κοντρόλ έφερε το ματς στα ίσια με δεξί κεραυνό κάνοντας το 3-3.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βαγγέλης Μπουλουγούρης έκανε το χάι λάιτ του παιχνιδιού, χαζεύοντας με εκπληκτικές προσποιήσεις 3 αντιπάλους προτού δώσει την πάσα στο Δουμένη ο οποίος από θέση πλάγια δεξιά έκανε την παράλληλη πάσα με τον Τσιριωτάκη να προλαβαίνει την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα και με σουτ στην κίνηση να κάνει το τελικό 4-3.

Συμπεράσματα από αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο να βγουν, ωστόσο αυτό που θα μπορούσε κανείς να κρατήσει είναι η επιστροφή στις νίκες, χωρίς ωστόσο η ομάδα να παίξει το καλό στρωτό ποδόσφαιρο που ξέρει και μπορεί.

Επίσης σημαντική ήταν η επιστροφή του Ματσίδη στην ομάδα μετά από πολύ καιρό, όπως και τους Τσιριωτάκη στην επίθεση που αν και έδειξε έξω από τα νερά του κατάφερε να σημειώσει 2 πολύ καθοριστικά τέρματα δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα μας.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρώτη παρουσία του Ιάσωνα Μπουλουγούρη με τα χρώματα της Δύναμης ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία, με σωστές μεταβιβάσεις και αρκετά καλή τεχνική κατάρτιση (χαρακτηριστική είναι η φάση στην αρχή του αγώνα που στο χώρο του κέντρου στριφογύρισε άψογα με την μπάλα στα πόδια ανάμεσα σε 3 αντιπάλους που αδυνατούσαν να του την κλέψουν), ωστόσο θέλει δουλειά στον τοποθέτηση του σώματος του και στις διεκδικήσεις σώμα με σώμα.

Στα αρνητικά εκτός από τη μέτρια απόδωση οι για μια άλλη φορά πολλές απουσίες σε φιλικό παιχνίδι, από τις οποίες κάποιες αδικαιολόγητες.

Αυτό το φιλικό ουσιαστικά αποτελεί την έναρξη της «προετοιμασίας» της ομάδας για το χειμερινό πρωτάθλημα, στην οποία θα δώσει σειρά φιλικών αγώνων και θα δοκιμαστούν αρκετά νέα παιδιά, προκειμένου να παρουσιαστούμε το δυνατόν πιο έτοιμοι στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

Η νίκη αυτή αφειερώνεται στον Μάνο Μιχάλα, που ο τραυματισμός του σε τροχαίο μας βρήκε όλους δίπλα του και τον περιμένουμε γρήγορα ξανά κοντά μας στους αγωνιστικούς χώρους.

ΔΥΝΑΜΗ: Ματσίδης, Νικολάου (1), Μπουλουγούρης Ι., Τσαλίκης, Μπουλουγούρης Β., Δουμένης (1), Τσιριωτάκης Ν. (2), Ιωαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: