Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Δείγμα θετικό…

Μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Δύναμη σε ένα ακόμη φιλικό εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα μας επικράτησε 11-1 των αντιπάλων της, με το τελικό σκορ να… την αδικεί!

Έχοντας αρκετές ελλείψεις η Δύναμη πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο μετατρέποντας το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου στο εντυπωσιακό 11-1.

Από αυτό το φιλικό έλειψαν οι Τσαλικής, Κολυβάς και Γρηγόρης Τσιριωτάκης λόγω εργασιακών υποχρεώσεων, ο Δουμένης λόγω.. ασυνεννοησίας και ο Μιχάλας λόγω του γνωστού προβλήματος τραυματισμού του από το τρακάρισμα.

Η ομάδα παρατάχτηκε με το γνωστό σύστημα της και προσπάθησε από νωρίς να επιβάλει το ρυθμό της αλλά οι αντίπαλοι μας ήταν αυτοί που άνοιξαν πρώτοι το σκορ.

Με τον αντίπαλο τερματοφύλακα (που ήταν με διαφορά ο καλύτερος αντίπαλος παίκτης) να σταματά 2 φορές σε τετ α τετ τον Μυτακίδη, βγήκε μια γρήγορη αντεπίθεση από την αντίπαλη ομάδα. Κι ενώ ο Jan Dzik φαινόταν να ελέγχει τη φάση προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα μας, αλλά την αδύναμη πάσα του πρόλαβε ο αντίπαλος επιθετικός που βγήκε απέναντι στον Τσιριωτάκη από πλάγια θέση και τον νίκησε με σουτ στην κλειστή γωνία (που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα προβλημάτιζε τον γκολκίπερ της ομάδα μας) κάνοντας το 0-1.

Από κει και πέρα η Δύναμη προσπάθησε να απαντήσει αλλά ενώ οι συνδυασμοί ήταν πολλοί καλοί οι περισσότερες προσπάθειες των παικτών μας σταματούσαν πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τελικά το 1-1 έγινε από σουτ του Μυτακίδη ο οποίος έσπασε το ρόδι για το συγκεκριμένο αγώνα. Λίγο αργότερα κι ενώ ο αντίπαλος γκολκίπερ είχε πραγματοποιήσει άλλη μια εκπληκτική επέμβαση σε στο του Torres, ο Μυτακίδης βρήκε χώρο και με κεραυνό στο κέντρο της εστίας έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έγινε η φάση που αποτέλεσε ουσιαστικά μοναδικό μελανό σημείο στην αναμέτρηση για την ομάδα μας. Ο Νικολάου κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή προωθήθηκε κι ενώ είχε κενό χώρο προτίμησε να σουτάρει από μακριά αντί να δώσει πάσα στον Βαγγέλη Μπουλουγούρη ή τον Αργύρη Μυτακίδη που περίμεναν δίπλα του. Η μπάλα κόντραρε σε σώμα αντιπάλου και η ομάδα μας δέχτηκε αντεπίθεση την οποία αποσόβησε σε κόρνερ ο Τσιριωτάκης όταν νίκησε σε τετ α τετ τον αντίπαλο επιθετικό. Σε εκείνο το σημείο ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε κάτι που είναι από τα πρώτα στοιχεία που θέλει να αποβάλλει η ομάδα εν’ όψει της νέας σεζόν. Πάνω στην ένταση του αγώνα και με το άγχος της απόκρουσης σε ένα σουτ που θα έκανε το 2-2, άρχιζε να φωνάζει προς τον αρχηγό της ομάδας μετά τη λάθος επιλογή του.

Στο σημείο εκείνο το ημίχρονο έληξε και οι 2 ποδοσφαιριστές δεν έδωσαν έκταση στο επεισόδιο.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου άλλη Δύναμη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ομάδα με πολλή φαντασία, εμπνεύσεις και αποτελεσματικότητα πέτυχε 9 γκολ και σκόρπισε κυριολεκτικά τους αντιπάλους της.

Το 3-1 για την ομάδα μας πέτυχε ο Παναγιώτης Ιωαννίδης με κοντινό πλασέ ύστερα από γύρισμα του Μυτακίδη. Το 4-1 έγινε από όμορφη προσπάθεια του Μυτακίδη, ενώ το 5-1 ήταν γκολ για όσκαρ. O Torres πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έκανε μια εκπληκτική ντρίμπλα χαζεύοντας αντίπαλους και συμπαίκτες… Έφερε με αυτό τον τρόπο την μπάλα στο δεξί και εξαπέλυσε ένα ασύλληπτο σουτ τινάζοντας τα δίχτυα του αντίπαλου γκολκίπερ.

Λίγο αργότερα ήρθε η ώρα του Μανώλη Μαρίνου να χρηστεί για πρώτη φορά σκόρερ με τα χρώματα της Δύναμης με κοντινό πλασέ ύστερα από γύρισμα του Ιωαννίδη.

Ο ίδιος ο αμυντικός της ομάδας πέτυχε το 7-1 με άλλο ένα γλυκό πλασέ στην γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ έπειτα από μπαλιά τρύπα του Torres. Από ακόμη μία πάσα του Torres έγινε και το 8-1 με σκόρερ αυτή τη φορά τον Βαγγέλη Μπουλουγούρη.

Πανέμορφό ήταν και το 9ο γκολ της Δύναμης. Μετά από όμορφο ελιγμό ο Βαγγέλης Μπουλουγούρης έβγαλε τον Μυτακίδη φάτσα με τον τερματοφύλακα και ο νεαρός επιθετικός με ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Κι ενώ η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα ο Torres την έσπρωξε σε αυτά σιγουρεύοντας το γκολ.

Το 10–1 πέτυχε ο Ιωαννίδης με όμορφη κεφαλιά και το 11-1 πέτυχε ο Μαρίνος και αυτός με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από μπαλιά του Ιάσονα Μπουλουγούρη.

Ήταν σίγουρα μια πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα μας απέναντι όμως σε έναν εμφανώς αδύναμο αντίπαλο.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν., Νικολάου, Ιωαννίδης (3), J. Dzik, Μπουλουγούρης Ε. (1), Μαρίνος (2), Torres (2), Μυτακίδης (3), Μπουλουγούρης Ι.

Όσον αφορά τους νέους παίκτες ο νεαρός Ιάσωνας Μπουλουγούρης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του όντας αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ παράλληλα είχε σωστές προωθήσεις, ενώ οι πάσες του ήταν αξιόπιστες και πάντα προς τον σωστό αποδέκτη.

Ο Μανόλης Μαρίνος ήταν πολύ καλύτερος από την πρώτη του συμμετοχή, παίζοντας στη φυσική του θέση και μάλιστα σκόραρε και 2 φορές.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, ναυάγησε οριστικά η προσθήκη του Κοσμά Ιωαννίδη στο ρόστερ της ομάδας, η οποία στρέφεται στη λύση του Γιώργου Μπάκα, πρώην ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Πειραιά (ομάδα Δ’ Εθνικής).

Σχετικά με τον επιθετικό παρατηρείται στασιμότητα καθώς εξετάζονται κάποιες ακόμη καλές περιπτώσεις χωρίς καμία να έχει προχωρήσει ουσιαστικά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΡ...ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕ ΜΑΣ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΜΟΥΔΙΑΣΜΑ...ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 2 ΔΥΝΑΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ...ΖΗΤΑΩ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΙΑΣΩΝΑΣ ΟΧΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 18

metalman5e είπε...

Φίλε Νίκο καλά αυτά που λες...

Κανένας δεν έρχεται στο γήπεδο να φάει 4 και 5 γκολ. Τα γκολ τα δεχόμαστε και α βάζουμε όλοι μαζί όχι μόνο ένας.

Δέχομαι ότι ήταν λάθος η αντίδραση μου να αφήσω τη θέση μου αλλά αν αντιδρούμε έτσι στα φιλικά τότε τι θα γίνει στα επίσημα;

Και τονίζω ότι ήταν η μόνη φάση που το έκανα. Δεν το είχα κάνει κι άλλες 2 - 3 φορές για να πεις ότι έφτασες στα όρια σου και δεν άντεξες.

Δεν είναι δυνατόν 1 λάθος να προκαλεί τέτοια αντίδραση και μάλιστα σε μια φάση που τελικά δεν στοίχισε στην ομάδα μας χάρη στην πολύ καλή απόκρουση που έκανες.

Αυτές οι αντιδράσεις πρέπει να λείψουν (και ειδικά από τους παίκτες που πονάνε περισσότερο την ομάδα και θέλουν να τη δουν ψηλά) ώστε να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, διαφορετικά θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό, αφού όλοι θα έχουν νεύρα με όλους και δεν θα μπορούν να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Δεν είπα να μη μιλάμε στα λάθη αλλά μέχρι κάποιο όριο...

Παναγιώτης Θ. Νικολάου (#5)

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΤΗ ΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΙΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ...ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ...


ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 18

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΓΧΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ. ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ. ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ? Ο ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ. (ΧΑΧΑΧΑ)