Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

«Φιλική» ανατροπή και μεταγραφικό «μπαμ»!

Μια σπουδαία αναμέτρηση, έστω και φιλικού χαρακτήρα, έδωσε η Δύναμη. Η ομάδα μας επικράτησε με 8-6 σε φιλικό αγώνα της ομάδας Αποστόλης.

Αν και από τη βασική ομάδα (όπως αγωνίστηκε στα playoff) ήταν μόνο οι 2 αρχηγοί Παναγιώτης Νικολάου και Νίκος Τσιριωτάκης κατάφερε να ανατρέψει το βαρύ 4-1 με το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ και να κερδίσει με 8-6.

Σε αυτό συνέβαλαν ο Μιχάλης Ανυφαντάκης που επέστρεψε από Κύπρο για λίγες μέρες, δείχνοντας πόσο πολύτιμη μονάδα είναι, ο σεληνιασμένος στο δεύτερο ημίχρονο Jan Dzik (πέτυχε 4 γκολ!) οι Ιάσονας Μπουλουγούρης και Γρηγόρης Τσιριωτάκης που ανέβασαν απόδοση στο β’ ημίχρονο και φυσικά η νέα μεταγραφή της ομάδας, ο 18χρονος Βραζιλιάνος Alan Giovanni Michelangelo Augustine de Torres.

Όλοι περίμεναν μεταγραφή επιθετικού καθώς και την τελική απάντηση του Κοσμά Ιωαννίδη, Ωστόσο δεν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα του Κοσμά, ενώ για τον επιθετικό μάλλον η κατάσταση εξελίσσετε αρνητικά καθώς η σκέψη είναι αν αποκτηθεί φορ να είναι εξαιρετική περίπτωση, μιας και η ομάδα έχει ήδη δύο καλούς παίκτες σε αυτή τη θέση και ψάχνει για τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Πρώτος στόχος ήταν ο Κύπριος φορ Αντρέας Κωνσταντίνου, που είχε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα με την ομάδα, ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός που έχει στο δεξί γόνατο του ίσως τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για την επερχόμενη σεζόν. Η ομάδα πάντως είναι διατεθειμένη να τον περιμένει, εκτός κι αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι φυσικά ο Χρήστος Μελανιφίδης, διακαής πόθος των ιθυνόντων της ομάδας, ο οποίος παρ’ όλες τις κρούσεις που του έχουν γίνει δείχνει αρνητικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας και να την οδηγήσει στην κορυφή.

Έτσι ο Alan Giovanni Torres αποτελεί ουσιαστικά τη δεύτερη φετινή μεταγραφή έπειτα από το νεαρό Ιάσονα Μπουλουγούρη και αποτελεί μια σπουδαία προσθήκη στο κέντρο της ομάδας που μαζί με τους Βαγγέλη Μπουλουγούρη, Παντελή Δουμένη, Γιάννη Τσαλίκη και Αργύρη Μυτακίδη γίνεται πανίσχυρο.

Στα του αγώνα η ομάδα (όπως και οι αντίπαλοι της)αγωνίστηκε με 7 παίκτες καθώς Παναγιώτης Ιωαννίδης (λόγω τραυματισμού) Βαγγέλης Μπουλουγούρης (λόγω ίωσης) Αλέξανδρος Κολυβάς (λόγω εργασίας)και Αργύρης Μυτακίδης (λόγω οικογενειακού προβλήματος) δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα.

Η ομάδα του Αποστόλη προηγήθηκε νωρίς στο σκορ μετά από ολέθριο λάθος του Νίκου Τσιριωτάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα μετά από εκτέλεση πλαγίου, βάζοντας τη στα δίχτυα της ομάδας του. Κι ενώ η ομάδα είχε ανορθόδοξο σύστημα ανάπτυξης έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Alan Torres ελίχθηκε και πέρασε κάθετη πάσα στον Νικολάου ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η ομάδα όμως έμοιαζε και ήταν ασύνδετη, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Έτσι μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του αντίπαλου επιθετικού ανάμεσα από 3 παίκτες μας κοντά στο κόρνερ και δυνατό σουτ πέρασε ξανά πίσω στο σκορ. Λίγο αργότερα μετά από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Γρηγόρη Τσιριωτάκη ο Παναγιώτης Νικολάου από πλεονεκτική θέση απέτυχε να διπλασιάσει τα τέρματά του και της ομάδας του καθώς το αδύναμο σουτ που επιχείρησε δεν δυσκόλεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Σαν να μην έφτανε αυτό ελάχιστες στιγμές αργότερα έγινε το 3-1 με δυνατό σουτ λίγο κάτω από την σέντρα από τον Αποστόλη που έστειλε την μπάλα στο «Γ».

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νικολάου πέρασε στο κέντρο της άμυνας (όπου πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του) και στα άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Μπουλουγούρης Ιάσονας (που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο β’ ημίχρονο) και Γρηγόρης Τσιριωτάκης (που από εκεί που στο πρώτο μισό ήταν «χαμένος» στο δεύτερο ήταν πολύ καλός στη θέση που αγωνίστηκε). Στο κέντρο ανέβηκε ο Μιχάλης Ανυφαντάκης μαζί με τον Alan Torres και σαν δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Jan Dzik.

Το β’ ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο διαιτητής σφύριξε αυστηρό πέναλτι στον Νικολάου σε μονομαχία μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και νίκησε τον Τσιριωτάκη ο οποίος ακούμπησε την μπάλα αλλά δεν κατόρθωσε να την αποκρούσει.

Κι ενώ όλα έδειχναν χαμένα με τους αντιπάλους να παίζουν πασίτσες ήρθε η ολική ανατροπή με μπροστάρηδες τους Jan Dzik και Alan Torres. Σε μια ανύποπτη φάση ο Dzik έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 4-2. Λίγο αργότερα ο Νικολάου έκοψε την μπάλα, τροφοδότησε όμορφα τον Ιάσονα Μπουλουγούρη, αυτός βρήκε όμορφα σε θέση έξω αριστερά τον Ανυφαντάκη που έδωσε στον Alan Torres και ο τελευταίος προσπάθησε με ωραίο ελιγμό να βρεθεί απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά ανατράπηκε κερδίζοντας το πέναλτι.
Το εκτέλεσε ο Νίκος Τσιριωτάκης και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα μειώνοντας σε 4-3.

Η ισοφάριση ήρθε και πάλι από τον Dzik όταν μετά από επέλαση του Torres ο Βραζιλιάνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσέχο και ο τελευταίος ισοφάρισε για την ομάδα μας με ψύχραιμο πλασέ. Οι αντίπαλοι πίεσαν και λίγες στιγμές αργότερα πέρασαν και πάλι μπροστά όταν ο Νικολάου δεν μπόρεσε να μαρκάρει σωστά τον αντίπαλο επιθετικό που έκανε σουτ από πλάγια κάνοντας το 5-4. Όμως η Δύναμη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Ο Alan Torres με εκπληκτική ντρίμπλα στο χώρο του κέντρου χάζεψε 3 αντιπάλους έδωσε στον Jan Dzik οποίος του ξαναέδωσε με τη μία και ο νεαρός μέσος με τρομερό σουτ ξετίναξε τα αντίπαλα δίχτυα κάνοντας το 5-5. Από κει και πέρα οι παίκτες μας απέκτησαν αυτοπεποίθηση με πρώτο και καλύτερο το Νίκο Τσιριωτάκη που έκανε 2 πολύ καλές αποκρούσεις. Μπροστά οι παίκτες βρίσκονταν πολύ συχνά μπροστά στην αντίπαλοι εστία καθώς από τη στιγμή που Torres και Ανυφαντάκης άρχισαν να βρίσκονται οι αντίπαλοι τα είχαν χαμένα. Ωστόσο όποτε τελείωναν αυτοί οι δύο παίκτες τις φάσεις κάτι δεν πήγαινε καλά. Όποτε όμως έφτανε η μπάλα στα πόδια του Dzik και ο τελευταίος βρισκόταν σε θέση βολής, το γκολ ήταν σίγουρο. Μ' αυτόν τον τρόπο έγινε σύντομα το 7-5 υπέρ της Δύναμης, με άλλα δύο γκολ από τον 24χρονο μέσο.

Κι ενώ το παιχνίδι είχε λήξει, στις καθυστερήσεις ο Νικολάου βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Torres, καθώς έχασε την μπάλα και στην αντεπίθεση η ομάδα του Αποστόλη μείωσε σε 7-6. Το τελευταίο γκολ που ουσιαστικά σήμανε και τη λήξη της αναμέτρησης πέτυχε με διπλή προσπάθεια ο Γρηγόρης Τσιριωτάκης κάνοντας το 8-6.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν. (1), Ανυφαντάκης, Νικολάου (1), Μπουλουγούρης Ι., Τσιριωτάκης Γ. (1), Jan Dzik (4), Alan Giovanni Michelangelo Augustine de Torres (1).

3 σχόλια:

jdzik είπε...

Μια μικρούλα διόρθωση. Από τη βασική ομάδα, όπως έπαιξε στα playoffs ήταν 3 παίκτες, Π. Νικολάου, Ν. Τσιριωτάκης και J. Dzik. Κατά τα άλλα, πρέπει να συγχαρώ τον Νίκο και το Νότη που τρέχουν για την ομάδα για να βρουν μεταγραφές και βρήκαν τις νέες μας εμφανίσεις (που φυσικά τα σπάαααανε πολύ). Είναι πραγματικά αρχηγοί. Ήδη αρχίζω και νιώθω πως θα μου λείψει αυτή ομάδα τη νέα σεζόν :( :( snif, snif...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα παιδια...η διορθωση του φιλου Γιαννη ηταν πολυ σωστη σχετικα με το ποιοι ηταν στα playoffs...και τον ευχαριστουμε για τα καλα του λογια...εμεις με τον Νοτη κανουμε απλα αυτο που πρεπει για το καλο της ομαδας μας...να ξερεις οτι και σε μας θα λειψεις φιλε Γιαννη και εκμερους ολων των συμπαικτων σου σε ευχαρηστουμε πολυ για την εως σημερα προσφορα σου που συντελεσαι και στην δημιουργια μιας ανταγωνιστικης και πολυ δυνατης ομαδας...θα εισαι μαζι μας και στα υπολοιπα φιλικα θελω να πιστευω...Το επομενο φιλικο οπως υπολογιζεται μεχρι τωρα πιθανον να διεξαχθη Τριτη με Τεταρτη...σας παρακαλω επικοινωνηστε με εμενα η με τον Νικολαου για περισσοτερες πληροφοριες...ευχαριστω και καλο σας απογευμα...

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ 18

metalman5e είπε...

sorry... my bad...!