Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Επιστροφή στις νίκες

Μια δύσκολη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα πήρε η Δύναμη που νίκησε 4-3 τον Αετό.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και τελικά να μην καταφέρνουν να φθάσουν σε κάποιο γκολ.

Σε αρκετές φάσεις η ομάδα μας έμεινε εκτεθειμένη και πάλι αμυντικά και χάρη στην αστοχία των αντίπαλων επιθετικών και στις αποτελεσματικές επεμβάσεις του Τσιριωτάκη δεν δέχτηκε κάποιο τέρμα.

Επιθετικά ο Κολυβάς είχε κάποιες πολύ καλές κινήσεις και θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αετός μπήκε πολύ δυνατά και εκμεταλλευόμενος δύο αδράνειες του Τσιριωτάκη αλλά και της άμυνας προηγήθηκε νωρίς με 2-0.

Το πρώτο γκολ μπήκε όταν μετά από κόρνερ ο Τσιριωτάκης δίστασε να βγει και να απομακρύνει την μπάλα και ο αντίπαλος επιθετικός από πολύ κοντά άνοιξε το σκορ.

Το 2-0 έγινε από μακρινό σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα το οποίο αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της ομάδας μας που ωστόσο δεν είχε καλό οπτικό πεδίο.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα μας έδειχνε αποσβολωμένη, ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς.

Ο πολύ καλός Νικολάου κατάφερε να κλέψει την μπάλα στο κέντρο, επιτέθηκε κατά μέτωπο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κολυβά, ο οποίος έκανε από δεξιά ένα «τέλειο» σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας του Αετού μειώνοντας σε 2-1.

Λίγο αργότερο η Δύναμη έφτασε στην ισοφάριση σε 2-2 με σουτ που έκανε ο Μπακιρτζής μετά από πάσα του Μπουλουγούρη.

Μια ασυνεννοησία των Μπουλουγούρη Ε. και Νικολάου στοίχισε το τρίτο γκολ στην ομάδα.

Με τον αντίπαλο επιθετικό να κατεβαίνει προς την περιοχή τόσο ο Μπουλουγούρης που έλεγχε αρχικά τον παίκτη σταμάτησε, όσο και ο Νικολάου, που κάνοντας λανθασμένη εκτίμηση, έκοψε ταχύτητα με αποτέλεσμα να δεχθεί από τον αντίπαλο του εξωτερική τρίπλα.

Έτσι ο Αετός έφτασε μπροστά στο τέρμα και έκανε το 3-2.

Η Δύναμη όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ευάγγελος Μπουλουγούρης έπιασε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλίκη μια εκπληκτική κεφαλιά «ψαράκι» ισοφαρίζοντας εκ νέου.

Λίγο αργότερα σε μια φάση που πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια επιθετικής ανάπτυξης οι παίκτες μας άλλαξαν πολύ όμορφα την μπάλα, ο Τσαλίκης έκανε το γύρισμα ο Βαγγέλης Μπουλουγούρης άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στον Κολυβά, ο οποίος πάσαρε στον αμαρκάριστο Μπακιρτζή που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνοντας το τελικό 4-3.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι παίκτες μας δεν είχαν καθαρό μυαλό, δεν κρατούσαν την μπάλα όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να σφυροκοπούν την εστία μας, να έχουν δοκάρι αλλά η καλή αμυντική διάταξη της ομάδας και ο Τσιριωτάκης δεν του επέτρεψαν να φθάσουν στην ισοφάριση.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν., Νικολάου, Ιωαννίδης, Τσαλίκης, J. Dzik, Μπουλουγούρης Ε. (1), Torres, Κολυβάς (1), Μπακιρτζής(2), Μπουλουγούρης Ι.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Μανόλης Μιχάλας που βρέθηκε κοντά μας μετά από αρκετό καιρό.

Μετά το ματς ακολούθησε η ετήσια φωτογράφηση της ομάδας με τις νέες εμφανίσεις.

4 σχόλια:

jdzik είπε...

Με την ευκαιρία της εκλογής αρχηγών αλλά και βασισμένος σε αυτόν τον αγώνα αλλά και στους προηγούμενος οφείλω να κάνω μια παρατήρηση προς τους αρχηγούς. Όπως είναι γνωστό είναι πολύ πιθανό να μη μπορέσω να αγωνίζομαι με την ομάδα την ερχόμενη σεζόν. Τα πλάνα της ομάδας ήταν στα φιλικά να δοκιμάζονται πρόσωπα να παίξουν στη θέση του δεξιού μπακ για να αναπληρώσουν το κενό.

Αντί για αυτό, ουσιαστικά εγώ έχω παίξει ολόκληρους αγώνες σε αυτή τη θέση (με εξαίρεση έναν αγώνα λόγω έλλειψης παικτών) με άλλους παίκτες να με αντικαθιστούν μόνο για ολιγόλεπτα διαστήματα. Για παράδειγμα στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αετό, μόνο στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε κάποιος άλλος ως δεξής μπακ. Με αυτόν τον τρόπο δε γίνεται δουλειά.

Όσο και να μου αρέσει να παίζω, ακόμα και σε μια θέση που δεν νιώθω άνετα, τώρα στην περίοδο των φιλικών πρέπει να παίζουν άλλοι.

Δεν μπορείς να κατάλαβεις αν ένας παίκτης μπορεί να παίξει τη θέση μέσα σε μόνο λίγα λεπτά και δεν μπορεί ένας παίκτης να εξοικιωθεί με αυτή και να μάθει να συνεργάζεται με την υπόλοιπη άμυνα σε λίγα μόνο λεπτά. Η ομάδα κινδυνεύει με αυτόν τον τρόπο να χαλάσει την ομολογουμένως πολύ καλή αμυντική λειτουργία που είχε φέτος.

Δεν θα παίξουμε πολλά φιλικά μέχρι την αρχή της νέας περιόδου. Προτιμώ να μην παίξω καθόλου σε αυτούς τους αγώνες ώστε να βρεθεί ο παίκτης που θα παίξει τη θέση και να προσαρμοστεί σε αυτήν ώστε η άμυνα της ομάδας να εμφανιστεί έτοιμη με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα στη νέα σεζόν.

Αυτή είναι η άποψή μου και τη θέτω υπόψη των αρχηγών που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων.

metalman5e είπε...

Φίλε Γιάννη συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.

Δυστυχώς όμως κανένας παίκτης μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στην άμυνα ώστε να συμπληρώσει εμένα και τον Παναγιώτη Ιωαννίδη.

Με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το ότι ο Γιάννης Τσαλίκης, που έχει χωρίς αμφιβολία τις ικανότητες να αγωνιστεί σε αυτή τη θέση, δεν έχει κατορθώσει να άρει μέρος σε πολλά φιλικά.

Ο Δημήτρης Μπακιρτζής που θα μπορούσε να προσφέρει κατά τη γνώμη μου ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της θέσης και ενώ επιθετικά είναι καλός πολλές φορές ανεβαίνει πολύ μπροστά.

Ο Ιάσονας Μπουλουγούρης που κατά τα άλλα μου έχει αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις στερείτε δύναμης και εμπειρίας (διαφορετικά δεν θα συζητούσαμε τώρα και θα είχε πάρει αυτός τη θέση εξ αρχής).

Συμφωνώ ότι η ομάδα πρέπει να κάνει τις δοκιμές της αλλά αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να μπολιαστεί σε όλους τους παίκτες μας είναι το πάθος για τη νίκη σε όλους τους αγώνες, ακόμα και στους φιλικούς.

Γι' αυτό και δοκιμές γίνονται ώστε να βλέπουμε κάποια πράγματα αλλά και οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να χτυπάμε τα παιχνίδια και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αετό, στην άμυνα δοκιμάστηκαν οι Τσαλίκης (σε όλα το πρώτο ημίχρονο), Μπακιρτζής (15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο) και Ιάσονας Μπουλουγούρης (15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο).

Παναγιώτης Θ. Νικολάου (#5)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΑΞΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΑΘΟΣ...ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΟΛΟ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΑΛΛΑ ΜΑΧΗΤΗ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΑΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ...

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ 18

Manos είπε...

Η ομαδα επαιξε πολυ καλα για την ωρα θελει βελτιωση σαφως υπαρχουν κενα στην αμυνα και λειπει το καθαρο μυαλο στην επιθεση και γενικα στις κινησεις και στις πασες (τι ζηταω εε) ναι αλλα ετσι ειναι.Ειναι αρχη και πρεπει να διορθωθει.Εγω απο την πλευρα μου απολαυσα τον αγωνα ειχε αρκετες φασεις οι αντιπαλοι επαιζαν δυνατα εμεις καπως χαλαρα.Χαρηκα που ημουν με τους συμπαικτες μου ξανα.