Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Δύναμη – Βρωμόσκυλα 4 – 0


Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Δύναμη στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 5 στα 5. Η ομάδα μας επικράτησε της αξιόμαχης ομάδας των Βρωμόσκυλων με 4 – 0, σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά πολλές καλές προσπάθειες των παικτών μας σταμάτησαν στον εκπληκτικό τερματοφύλακα των αντιπάλων.

Η ομάδα μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό. Οι προσπάθειες κυρίως του Κολυβά και του Δουμένη δεν έδειχναν να προβληματίζουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Τελικά το γκολ ήρθε για την ομάδα μας στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Torres δέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, ελίχθηκε άψογα, πέρασε τον τερματοφύλακα των αντιπάλων με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τον ανατρέψει.

Το πέναλτι εκτέλεσε με επιτυχία ο Κολυβάς και άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ άμεσα χωρίς να τα καταφέρει. Απεναντίας αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τα Βρωμόσκυλα, το αντίπαλο φορ έκανε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής που δεν ανησύχησε ουσιαστικά των σταθερότατο Τσιριωτάκη.

Λίγο αργότερα ο Μητακίδης πήρε την μπάλα δεξιά, έστρωσε στον Torres, ο οποίος έκανε μια προσποίηση και εξαπέλυσε ένα σουτ που έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας κάνοντας το 2-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Δύναμη κοίταξε πρωταρχικά να διαφυλάξει το «μηδέν» στην άμυνα, πράγμα που κατάφερε χάρη στην πολύ καλή απόδοση τόσο των αμυντικών μας όσο και του τερματοφύλακά μας και με μυαλωμένες επιθέσεις προσπάθησε να σκοράρει.

Σε μία από αυτές ο Torres κινήθηκε από τα δεξιά, έπιασε το δυνατό σουτ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε και ο επερχόμενος Κολυβάς έσπρωξε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Το τελικό 4-0 πέτυχε ο Δουμένης, ο οποίος υποδέχτηκε άψογα μπαλιά ακριβείας από τον Dzik και με δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η Δύναμη θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα τόσο με τον Μητακίδη, όσο και με τον Γρηγόρη Τσιριωτάκη αλλά αμφότεροι σταμάτησαν πάνω σε έναν πολύ καλό γκολκίπερ.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν.. Ιωαννίδης Κ., Ιωαννίδης Π., Νικολάου, Μπουλουγούρης Ε., Torres (1), Δουμένης (1), Κολυβάς (2), Μητακίδης, J. Dzik, Τσιριωτάκης Γ., Μπουλουγούρης Ι.

Από την αποστολή απουσίαζαν οι Γιάννης Τσαλίκης (λόγω δουλειάς), Μιχάλης Ανυφαντάκης (στην Κύπρο), Μάνος Μιχάλας (τραυματίας), Δημήτρης Μπακιρτζής (αδικαιολόγητος), Νίκος Μπιτζήλος (προσωπικοί λόγοι) και Χρήστος Βαγγέλης (προσωπικοί λόγοι).

Μετά τον αγώνα η ομάδα μας αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι, όπου γνώρισε την ήττα με 3-2, καθότι αν και προηγήθηκε με 2-0 στη συνέχεια προδόθηκε από την κούραση λόγω της προσπάθειας στο προηγούμενο παιχνίδι.

2 σχόλια:

dynamifc είπε...

18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Σταθερότατος, ακόμα κι αν οι αντίπαλοι έφταναν μπροστά στην εστία του σταματούσε τις προσπάθειες τους με άνεση και σιγουριά. Η ηρεμία που τον διέκρινε και η σταθερότητα τον βοήθησαν να κρατήσει το «μηδέν» για πρώτη φορά φέτος στην πιο ουσιαστική φετινή του εμφάνιση.

3. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: Δεν υπάρχουν λόγια άξια να περιγράψουν την προσφορά του Κοσμά στην ομάδα, μιας και ο ικανότατος αμυντικός έδειξε στους αντιπάλους του τη μεγάλη του κλάση σταματώντας κάθε υποψία ευκαιρίας με χαρακτηριστική άνεση και αποτελεσματικότητα

5. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι χάνοντας κάποιες προσωπικές μονομαχίες από τα δεξιά σε περιπτώσεις που συνήθως καθαρίζει με ευκολία. Από δική του λανθασμένη εκτίμηση προήλθε ένα καλό σουτ για τους αντιπάλους. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε απόδοση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οπότε και αντικαταστάθηκε.

6. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Λίγα πράγματα επιθετικά, δεν του βγήκαν οι προσπάθειες που θα ήθελε, ωστόσο αμυντικά ήταν απροσπέλαστος βοηθώντας τα μέγιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στη διατήρησε του μηδέν παθητικού.

7. JAN DZIK: Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πρόσθεσε ο Jan Dzik στο ενεργητικό του καθώς στο δεύτερο ημίχρονο που αγωνίστηκε ήταν αλάνθαστος αμυντικά, βγαίνοντας πάντα πρώτος στην μπάλα, ενώ ήταν θετικότατος και επιθετικά με αποκορύφωμα την εκπληκτική ασίστ πάσα στον Δουμένη στο 4ο γκολ της ομάδας.

8. ΔΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Προσπάθησε από την αρχή αρκετά ωστόσο δεν του βγήκαν οι φάσεις. Οι προσπάθειες του δικαιώθηκαν με ένα πολύ όμορφο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με το οποίο σφράγισε τη νίκη της ομάδας μας.

9. ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Η χειρότερη φετινή εμφάνιση για τον Μητακίδη που εγκλωβίστηκε στα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων, ενώ ταλαιπώρησε αρκετές φορές την μπάλα σε περιπτώσεις που θα μπορούσε να μοιράσει.

10. ALAN GIOVANNI TORRES: Ποιοτική εμφάνιση που συνοδεύτηκε με γκολ για τον Torres ο οποίος κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προηγήθηκε η Δύναμη, ενώ έκανε και το 2-0 με πολύ όμορφο σουτ. Από τα δικά του πόδια προήλθε και το τρίτο γκολ και γενικά απειλούσε διαρκώς την αντίπαλη άμυνα

11. ΚΟΛΥΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Κολυβάς και δείχνει πως παραμένει από τις πιο αξιόπιστες επιθετικές λύσεις. Πήρε την μπάλα σε κρίσιμο σημείο και την έστειλε στα δίχτυα στο 1-0, ενώ βρισκόταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή «κλειδώνοντας» το παιχνίδι στο 3-0. Πέτυχε άλλο ένα γκολ που κακώς του ακυρώθηκε ενώ toy έγιναν ουκ ολίγα φάουλ εκτός περιοχής που δεν δόθηκαν και ένα εντός το οποίο επίσης δεν δόθηκε.

14. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Ξεκίνησε νωθρά και αντικαταστάθηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου χωρίς να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Με την είσοδό του και πάλι στις αρχές του Β’ ημιχρόνου παρουσίασε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Πήρε πρωτοβουλίες, μοίρασε πάσες, κράτησε μπάλα, μάρκαρε και οδήγησε την ομάδα εκ του ασφαλούς στη νίκη.

15. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ: Δεν αγωνίστηκε πολύ ωστόσο στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε ήταν μαχητικός και έδειξε τον γνωστό καλό πρόσωπο που τον χαρακτηρίζει.

21. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Αν και δεν αγωνίστηκε πολύ παρουσίασε καλό πρόσωπο και θα μπορούσε να πετύχει γκολ σε 2 περιπτώσεις. Στη μία το πολύ καλό κοντινό πλασέ του στην κίνηση απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ, και στην άλλη έχασε το κοντρόλ σε πάσα που τον έβγαλε φάτσα με το τέρμα.

jdzik είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι αλλά νικήσαμε γιατί δείξαμε χαρακτήρα νικητή, πρωταθλητή και λειτουργήσαμε σαν ομάδα με αποτέλεσμα να "σβήσουμε" τους "κακούς". Χαρακτηριστικό στοιχείο (παρόλο που δεν αναφέρεται στην παραπάνω δημοσίευση) αυτής της συμπεριφοράς είναι αυτοανικατάσταση του αρχηγού της ομάδας στο ημίχρονο καθώς δεν έπαιζε στα συνθισμένα στανταρτ απόδοσης που τον διακρίνει. Τέοιο πρόσωπο πρέπει να εμφανίζουμε σε κάθε αγώνα. FORZA ΔΥΝΑΜΙ!!!