Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Δύναμη – Catenaccio 12 – 2







Σαρωτική ήταν η Δύναμη για ένα ακόμη αγώνα, στον οποίο διέσυρε την Catenaccio με 12 – 2.

Η ομάδα απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας στις τάξεις της ποδοσφαιριστές που ήταν μια κλάση πάνω από τους αντιπάλους της.

Από το πρώτο ημίχρονο η Δύναμη επιχείρησε να επιβάλλει το ρυθμό της και τα κατάφερε. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους παίκτες μας με μαζική άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις. Η εμπειρία των αμυντικών μας όμως δεν τους άφησε να φανούν απειλητικοί.


Το σκορ για την ομάδα μας άνοιξε με έξυπνη εκτέλεση φάουλ ο Μητακίδης, αφού πρώτα ο Κολυβάς του έστρωσε την μπάλα. Το 2-0 πέτυχε ο Αλέξανδρος Κολυβάς με προσωπική ενέργεια σε αντεπίθεση της ομάδας μας και ωραίο πλασέ.

Από αμυντική ενέργεια ξεκίνησε το τρίτο γκολ της Δύναμης. Ο Παναγιώτης Νικολάου έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, και έβγαλε εκπληκτική ασίστ στον Μητακίδη με το τακουνάκι. Ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0, δίνοντας στη Δύναμη προβάδισμα ασφαλείας.

Ελάχιστα αργότερα ο Dzik έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει όταν από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας πέτυχε ακόμη δύο πανέμορφα γκολ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Το 4-0 πέτυχε ο πρωτοεμφανιζόμενος Χρήστος Βαγγέλης με ανεπανάληπτο σόλο από τα δεξιά, που κατέληξε σε άψογο τελείωμα με τσίμπημα της μπάλας ανάμεσα σε γκολκίπερ και αμυντικούς, που την οδήγησε στα δίχτυα.

Το επόμενο γκολ ήταν δουλειά Τσιριωτάκη. Ο τερματοφύλακας της ομάδας μας επιχείρησε δυνατό βολέ δίνοντας στην μπάλα πορεία προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας αιφνιδιάστηκε, δεν μπόρεσε να τη συγκρατήσει και έτσι μοιραία το σκορ έγινε 5-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά. Η μόνη διαφορά ήταν ότι από πλευράς Δύναμης ξύπνησε ο Παντελής Δουμένης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πήρε το… όπλο του και οδήγησε την ομάδα μας στο μεγαλύτερο φετινό της σκορ.

Ο Κολυβάς ελίχθηκε από τα αριστερά έκανε το δυνατό σουτ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε και η μπάλα έφτασε στον Δουμένη που με πλασέ στον αέρα πέτυχε το 6-0.

Οι αντίπαλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν με ατομική προσπάθεια του μέσου τους που ξεπέρασε στο σπριντ τον Ιάσονα Μπουλουγούρη και με σουτ βολίδα, έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Τσιριωτάκη που απλά παρακολούθησε την πορεία της ανήμπορος να κάνει το παραμικρό.

Η απάντηση της Δύναμης ήταν άμεση και ο Κολυβάς σε ανύποπτη φάση ακολούθησε την μπάλα και εκμεταλλεύτηκε το δώρο του αντίπαλου γκολκίπερ, από την οποίο η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια, πετυχαίνοντας το 7-1. Το 8-1 πέτυχε και πάλι ο Δουμένης αφού πρώτα πέρασε όλη την αντίπαλη ομάδα

Κάπου εκεί έγινε και η φάση που αμαύρωσε την πολύ καλή εικόνα της Δύναμης. Η Catenaccio κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο διαιτητής σφύριξε πριν ο Τσιριωτάκης φτιάξει το τείχος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του. Ο τερματοφύλακας της ομάδα μας διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή και διαπληκτίστηκε με τους αντιπάλους με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα και να αποβληθεί.

Στα τελευταία λεπτά χρέη γκολκίπερ στην ομάδα ανέλαβε ο Αλέξανδρος Κολυβάς που υπερασπίστηκε επάξια την εστία χωρίς να δεχθεί γκολ.

Το 9-2 πέτυχε με σουτ ο Torres και το 10-1 ο Μητακίδης με όμορφο πλασέ.

Το 11-2 έγινε από το Δουμένη μετά από πάσα του Torres και το 12-2 και πάλι από το Δουμένη που «έκλεψε» τη δόξα από τον Μητακίδη, ο οποίο με πανέξυπνη λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα κι ενώ εκείνη είχε πορεία προς τα δίχτυα παρεμβλήθηκε ο Δουμένης και την έσπρωξε στο τέρμα με κεφαλιά.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν.(1), Ιωαννίδης Κ., Dzik J., Νικολάου, Βαγγέλης (1), Μητακίδης (3), Δουμένης (4), Κολυβάς (2), Torres (1), Μπουλουγούρης Ι.

Από την αποστολή απουσίαζαν οι Γιάννης Τσαλίκης (λόγω δουλειάς), Γρηγόρης Τσιριωτάκης (εκτός Αττικής), Βαγγέλης Μπουλουγούρης (άρρωστος) Μιχάλης Ανυφαντάκης (στην Κύπρο), Μάνος Μιχάλας (τραυματίας), Δημήτρης Μπακιρτζής (λόγω δουλειάς), Νίκος Μπιτζήλος (στην Ιταλία) και Παναγιώτης Ιωαννίδης (τραυματίας).




























3 σχόλια:

dynamifc είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Όσες φορές χρειάστηκε να αντιδράσει, κυρίως στο Α’ ημίχρονο ήταν σταθερός και ενέπνεε εμπιστοσύνη στην άμυνα του. Ήταν σε καλή μέρα και είχε διάθεση που ανταμείφθηκε με ένα εκπληκτικό γκολ. Στο 1ο γκολ που δέχτηκε δεν φέρει ευθύνη ενώ στο δεύτερο προδόθηκε από το λάθος του διαιτητή. Κάπου εκεί έχασε τον έλεγχο και αδίκησε τον εαυτό του καθώς θα τον θυμούνται σε αυτό το ματς κυρίως για τη φασαρία που έκανε και όχι για τις αποκρούσεις και το πανέμορφο γκολ που πέτυχε.

3. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: Μόνο με τη λέξη βράχος μπορεί να παρομοιαστεί η παρουσία του αμυντικού της ομάδας ο οποίος διέλυε τις αντίπαλες επιθετικές προσπάθειες όπως ο βράχος τα κύματα. Σαν να μην έφτανε αυτό μοίραζε το παιχνίδι πάντα σωστά, δείγμα του πλούσιου ταλέντου του.

5. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Άλλη μια καλή εμφάνιση για τον αρχηγό της ομάδας που από τότε που ήρθε ο Κοσμάς Ιωαννίδης δείχνει πιο σίγουρος και με περισσότερη άνεση στο παιχνίδι του. Σχεδόν πάντα πρώτος στην μπάλα με σωστές κι έξυπνες μεταβιβάσεις, είχε και μια πολύ όμορφη ασίστ στον Μητακίδη στο 3-0.

7. JAN DZIK: Μεστή εμφάνιση από τον νεαρό μεσοαμυντικό. Όσο αγωνίστηκε στην άμυνα έδινε έναν πολύ καλό λόγο στους αντίπαλους να μην επιτίθονται από την πλευρά του. Έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να χριστεί σκόρερ ενώ όταν προωθήθηκε στα χαφ δεν αξιοποιήθηκε όσο θα ήθελε.

8. ΔΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Μέτριος στο 1ο ημίχρονο, προσπαθώντας να κάνει το κάτι παραπάνω που δεν του έβγαινε. Όταν επανήλθε στο παιχνίδι από τον πάγκο ήταν άλλος άνθρωπος. Με πολύ όρεξη και κέφι, ειδικά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου παρέσερνε τους πάντες στο διάβα του. Πέτυχε 4 γκολ, σε ένα από αυτά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σε μια φάση ταλαιπώρησε τόσο πολύ έναν αντίπαλο που προσπάθησε να τον μαρκάρει που το ανάγκασε να παρατήσει τη φάση απογοητευμένος (!).

9. ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Ίσως η πιο σταθερή αξία στη φετινή ομάδα. Σκοράρει πασάρει, μοιράζει, μαρκάρει, ταλαιπωρεί την άμυνα, αλλά μερικές φορές και την μπάλα. Πέτυχε 3 γκολ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα, ουσιαστικός και πολύ καλός για έναν ακόμα αγώνα.

10. ALAN GIOVANNI TORRES: Επανεμφάνιση μετά από 2 αγώνες για το νεαρό βραζιλιάνο που μετά την είσοδο του στον αγώνα, η ομάδα βρήκε αυτό που της έλειπε, έγινε πιο επιθετική και πέτυχε πολλά γκολ. Βοήθησε και στην άμυνα, πέτυχε 1 γκολ μοίρασε άλλο 1 και γενικά η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

11. ΚΟΛΥΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση για το πολυεργαλείο της ομάδας. Ο Κολυβάς κάνει ότι του ζητηθεί στο γήπεδο και το κάνει και καλά. Είχε 2 γκολ και 1 ασίστ, έτρεξε αρκετά μοίρασε μπαλιές και για να βοηθήσει έπαιξε μέχρι και τερματοφύλακας μετά την αποβολή του Τσιριωτάκη, και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ. Σαν γνήσιος Κολυβάς έχασε και κάποια γκολ αυτό όμως λίγοι θα το θυμούνται την επόμενη μέρα.
15, ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ: Με εξαίρεση το πρώτο γκολ της Catenaccio, που δεν μπόρεσε να προλάβει τον αντίπαλο φορ, η απόδοση του κυμάνθηκε για άλλη μια φορά σε υψηλό επίπεδο, αποφεύγοντας τα πολλά λάθη, μοιράζοντας σωστά την μπάλα ενώ παράλληλα δείχνει να βελτιώνεται σε τομείς που υστερούσε. Έχει πολύ μέλλον.

24. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Από τους πιο παλιούς στην παλιά Δύναμη, έκανε και την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της νέας. Σπάνιας κλάσης ποδοσφαιριστής, το απέδειξε στο 4-0 που πέρασε τη μισή ομάδα και πλάσαρε εξαιρετικά. Θα μπορούσε να σκοράρει και άλλες φορές και έδειξε ότι αν προσαρμοστεί θα βοηθήσει πολύ.

18. Νίκος Τσιριωτάκης είπε...

ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ ΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΓΚΟΛ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΟΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΧΤΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΑΙΧΤΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΑΒΑΛΕΣ ΜΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ...ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΚΙ ΜΕΤΑ Η ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΟΛ...ΟΤΑΝ ΝΙΚΑΜΕ 9-0 ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ 10-0 ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ...ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ 6-0;ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΡΕ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΤΕ...ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΟΥ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ 2 ΜΕ 3 ΓΚΟΛ Η ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ 2 ΓΚΟΛ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ...Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ 18