Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Δύναμη – Τσίφτηδες 5 – 2


Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η Δύναμη, κερδίζοντας με 5-2 τους Τσίφτηδες.

Η ομάδα μας αν και δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της πήρε τους 2 βαθμούς που τη διατήρησαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Με την ομάδα αγωνίστηκε και ο διακαής μεταγραφικός πόθος του καλοκαιριού Κοσμάς Ιωαννίδης με τους ιθύνοντες της Δύναμης να προσπαθούν να τον πείσουν να δεχθεί την πρότασή τους να αγωνιστεί με τα χρώματα της.

Η ομάδα μπήκε μουδιασμένη στο παιχνίδι, με τους περισσότερους παίκτες να μην έχουν προλάβει να κάνουν ζέσταμα. Έτσι πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουν τι γίνεται δέχτηκαν το πρώτο γκολ με δυνατό σουτ από το κέντρο.

Η ομάδα αντέδρασε και έκλεισε τους Τσίφτηδες στο μισό γήπεδο. Η ισοφάριση επιτεύχθηκε με το 1ο γκολ του αρχηγού της ομάδας, Παναγιώτη Νικολάου, στο πρωτάθλημα. Ο Νικολάου εκμεταλλεύτηκε εκτέλεση φάουλ του Δουμένη μετά την οποία η μπάλα τον βρήκε μόνο του δίπλα στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, οπότε και δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Αν και η ομάδα πίεζε και προσπαθούσε για το δεύτερο γκολ η πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη δυσχέραινε το έργο των παικτών μας. Τελικά ο Δουμένης με προσωπική ενέργεια και αριστερό σουτ πέτυχε το 2-1. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αμυντικά ουσιαστικά δεν απειληθήκαμε ενώ επιθετικά ο μόνος λόγος που δεν σκοράραμε παραπάνω φορές ήταν η ασυνεννοησία των ποδοσφαιριστών μας.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Δύναμη πίεσε ψηλά και με μια λάθος μεταβίβαση του αντίπαλου γκολκίπερ ο Μητακίδης που καιροφυλακτούσε πέτυχε το 3-1 με δυνατό σουτ. Το 4-1 πέτυχε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δουμένη, ο Παναγιώτης Ιωαννίδης με ωραία κεφαλιά.

Η Δύναμη έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το 5-1, όταν ο Νίκος Τσιριωτάκης αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε, σημαδεύοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα που έμεινε ακίνητος στο κέντρο της εστίας του.

Τελικά το 5-1 έγινε λίγο αργότερα με τον Δουμένη να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Από το σημείο εκείνο και μετά κυριάρχησε το χάος στην διάταξη της Δύναμης. Τα χαφ δεν μάρκαραν, και οι αμυντικοί ανέβαιναν για να γευτούν τη χαρά του γκολ και η ομάδα μας το πλήρωσε.

Σε μια φάση που η μπάλα κατέληξε κόρνερ, ο διαιτητής έδειξε άουτ και μέχρι να το συνειδητοποιήσουν οι παίκτες μας, οι Δουμένης, Dzik και Γρηγόρης Τσιριωτάκης είχαν ανέβει για το κόρνερ, αφήνοντας μόνους τους στην άμυνα Κοσμά Ιωαννίδη και Ιάσονα Μπουλουγούρη, γεγονός που οδήγησε στο να μειώσουν οι αντίπαλοι σε 5-2 αφού άλλαξαν ανενόχλητοι πολλές φορές την μπάλα.

Το γκολ αυτό μπορεί να μην στοίχισε στην εξέλιξη του αγώνα, ωστόσο στοίχισε από την ομάδα μας την πρώτη θέση, έστω και στην ισοβαθμία καθώς οι επόμενοι αντίπαλοί μας οι Κηπουροί έχουν ίδιο συντελεστή τερμάτων με τη Δύναμη (+9), αλλά έχουν πετύχει 15 γκολ σε σχέση με τα 12 της ομάδας μας.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν., Ιωαννίδης Κ., Ιωαννίδης Π., Μπουλουγούρης Ι., Νικολάου, Μπακιρτζής, Δουμένης, Μητακίδης, J. Dzik, Τσιριωτάκης Γ.

Από το παιχνίδι με τους Τσίφτηδες απουσίασαν οι Γιάννης Τσαλίκης (λόγω δουλειάς), Βαγγέλης Μπουλουγούρης (τραυματίας), Μιχάλης Ανυφαντάκης (στην Κύπρο), Αλέξανδρος Κολυβάς (αδικαιολόγητος) Μανόλης Μιχάλας (τραυματίας), Αlan Giovanni Michelangelo Gabriel de Torres (προσωπικοί λόγοι) και Νίκος Μπιτζήλος (προσωπικοί λόγοι).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: Εύκολο απόγευμα για τον τερματοφύλακα της ομάδας. Δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα σε καμία φάση, εκτός από τα 2 γκολ που δέχτηκε για τα οποία δεν φέρει ευθύνη. Σε κάποια σουτ που του έγιναν αντέδρασε σωστά. Μοναδικό «μελανό» σημείο το πέναλτι που έχασε για 3η συνεχόμενη φορά.

3. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: Αν και φάνηκε ότι η αποχή του από τα γήπεδα τον έχει επηρεάσει, έδειξε ωστόσο και σε αυτό τον αγώνα όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποίο οι ιθύνοντες της ομάδας προσπαθούν συνεχώς να τον πείσουν να ενταθεί σε αυτήν. Πολύ καλός σε όλες τις φάσεις δεν άφησε να δημιουργηθεί κανένας κίνδυνος στην εστία του Τσιριωτάκη δίνοντας ασφάλεια στους συμπαίκτες του.

5. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Πέτυχε το πρώτο του γκολ σε πρωτάθλημα ισοφαρίζοντας σε ένα κρίσιμο σημείο. Απείλησε με σουτ αρκετές φορές ενώ ανέκοψε το κέντρο των αντιπάλων. Θετική η παρουσία του αν και μπορούσε να προσφέρει περισσότερα

6. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δεν είχε πολλή δουλειά αμυντικά αντιμετωπίζοντας μάλλον εύκολα τους αντίπαλους επιθετικούς. Έτσι προωθήθηκε αρκετά συχνά και μάλιστα σε μια από τις προωθήσεις του πέτυχε κι ένα πολύ όμορφο γκολ με κεφαλιά.

7. DZIK JAΝ: Χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα συνοδεύτηκε η επανεμφάνιση του σε αγώνα της ομάδας, όπως και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Έδειξε στο βαθμό που του επέτρεψε η δυναμικότητα των αντιπάλων όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποία τον γουστάρουν οι συμπαίκτες του και τον μισούν οι αντίπαλοι. Γρήγορος, δυνατός και έγκαιρος σε τοποθετήσεις και επεμβάσεις. Μοναδικό «μελανό» σημείο η τελευταία φάση του αγώνα στην οποία έχασε τη συγκέντρωσή του.

8. ΔΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Πέτυχε 2 τέρματα στην επανεμφάνισή του σε αγώνα πρωταθλήματος. Το 1ο μάλιστα πολύ κρίσιμο μιας και έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ. Δεν έμεινε μόνο σε αυτό καθώς από α δικά του πόδια προήλθε τόσο το γκολ του Νικολάου με το οποίο η Δύναμη ισοφάρισε, όσο και το τέρμα του Ιωαννίδη. Μοναδικό «μελανό» σημείο η τελευταία φάση του αγώνα στην οποία έχασε τη συγκέντρωσή του.

9. ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Άλλη μία καλή εμφάνιση για τον Αργύρη που σκόραρε ξανά ενώ ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη άμυνα. Πρέπει να γίνει λίγο πιο ομαδικός και πιο απλός στην τελική προσπάθεια.

15. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ: Καλή εμφάνιση αμυντικά από τον Ιάσονα Μπουλουγούρη, που μπορεί να μην επανέλαβε την αρχοντική εμφάνιση του προηγούμενου αγώνα ωστόσο απέφυγε το μεγάλο λάθος, ενώ οι περισσότερες πάσες του ήταν ακριβείς.

21. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Με εξαίρεση την τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Γρηγόρης προσπάθησε να αποφύγει τα πολλά λάθη και να μοιράσει σωστά το παιχνίδι και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και γκολ αν τον εκμεταλλεύονταν πιο σωστά οι συμπαίκτες του.

69. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Απογοητευτικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Δημήτρης Μπακιρτζής, που αν και έχει δυνατότητες δεν μπορεί να τις βγάλει στο γήπεδο. Πολλές λάθος πάσες και χαμένα κοντρόλ, δεν βοήθησε ούτε επιθετικά ούτε και αμυντικά τους συμπαίκτες του.

Ανώνυμος είπε...

kalimera se olous...synxarhtiria gia thn deuteri nikh...ayth thn kyriakh tha dwsoume to prwto dynato paixnidi tou prwtathlhmatos me tous kypourous...xairomai pou epitelous tha doume thn omada kai sta dyskola...omws tha thela na eimaste sobaroi se olh thn diarkeia tou agwna gia na deixoume se olous poioi einai to apolito favori...pisteuw se mas kai ftanei mono na aposeixoume oti exw dikio...kalh epityxia se olous...

TSIRIOTAKIS NIKOS 18