Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Δύναμη – Κηπουροί 7-1


Ντέρμπι κορυφής μόνο στα χαρτιά ήταν αυτό ανάμεσα στην ομάδα μας και τους Κηπουρούς. Η Δύναμη επικράτησε κατά κράτος των αντιπάλων της με 7-1 και αν οι ποδοσφαιριστές της ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια το τελικό σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό «άσχημο» στην μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ότι δεν δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα όταν έχει καθαρίσει το παιχνίδι ώστε να πετύχει πολλά γκολ.

Από το 1ο λεπτό του αγώνα η Δύναμη έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Με τους Μπιτζήλο, Μητακίδη και Δουμένη να πιέζουν παντού, τον Βαγγέλη Μπουλουγούρη να είναι ανυπέρβλητος στο κέντρο και την άμυνα να αποτελείται από 3 βράχους, φάνηκε η εξέλιξη του αγώνα.

Μόλις στο 6ο λεπτό η Δύναμη άνοιξε το σκορ με το Νίκο Μπιτζήλο, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ασταθή απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ έπειτα από σουτ του Μητακίδη και πλάσαρε ιδανικά.

Μερικά λεπτά αργότερα η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Παντελής Δουμένης που νίκησε με τη βοήθεια της τύχης τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 2-0.

Λίγο μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας μας οι Κηπουροί απείλησαν για πρώτη φορά στον αγώνα την εστί του Νίκου Τσιριωτάκη, ο οποίος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να αποσοβήσει τον κίνδυνο τόσο στην πρώτη, όσο και κυρίως στη δεύτερη φάση οπότε και απάντησε στον αντίπαλο επιθετικό που έκανε το σουτ με μια εκπληκτική απόκρουση στη δεξιά γωνία του.

Το τρίτο γκολ της ομάδας μας ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Μετά από κόρνερ και απόκρουση της άμυνας τον Κηπουρών, ο Παναγιώτης Ιωαννίδης έπιασε δυνατό γυριστό βολέ πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κολυβάς που είχε περάσει στον αγώνα, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, όπως και οι Μπιτζήλος, Βαγγέλης Μπουλουγούρης, των οποίων τα σουτ πέρασαν άουτ. Έτσι σε μια κομπίνα από κόρνερ οι Κηπουροί μείωσαν σε 3-1 με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, μετά την οποία η μπάλα κατέληξε στο δεξί «Γ» του Τσιριωτάκη που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Από κει και πέρα το ματς ήταν μόνο Δύναμη. Η ομάδα μας αποδίδοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο έφτανε όποτε ήθελε μπροστά στην εστία των αντιπάλων, κυρίως με τις εμπνεύσεις των πολύ καλών για άλλο ένα παιχνίδι Μητακίδη και Δουμένη.

Σε μία τέτοια φάση η μπάλα στρώθηκε στον Κολυβά που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 4-1. Από κει και πέρα σχεδόν όλοι οι μεσοεπιθετικοί, είτε με μακρινά σουτ, είτε με κοντινά έχασαν τουλάχιστον από μία κλασική ευκαιρία για να σκοράρουν.

Αφού η ομάδα μας «δυσκολευόταν» να βρει το δρόμο για τα δίχτυα οι αντίπαλοι αμυντικοί είπαν αν μας δώσουν ένα χέρι βοηθείας. Έτσι σε ένα γύρισμα του Κολυβά ο αντίπαλος αμυντικός δεν μπόρεσε να διώξει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 5-1. Το 6-1 πέτυχε με μακρινό σουτ ο Παναγιώτης Ιωαννίδης και το 7-1 και πάλι ο ιδιαίτερα δραστήριος Κολυβάς.

Προς το τέλος του αγώνα ο κάθε επιθετικός προσπαθούσε να πετύχει γκολ για τη στατιστική του και όχι για την ομάδα με αποτέλεσμα ο Jan Dzik που είχε βρεθεί 4 (!) φορές μόνος του με κενή εστία να μην πάρει ούτε μία πάσα. Το ίδιο συνέβη και στον Παντελή Δουμένη και το όλο κλίμα έγινε λίγο νευρικό.

Στα αρνητικά του αγώνα η αντίδραση του Δημήτρη Μπακιρτζή, ο οποίος εκνευρίστηκε για τη μη χρησιμοποίησή του και είπε στον αρχηγό της ομάδας να τον υπολογίζει μόνο σε περίπτωση που θα παίζει σε όλο τον αγώνα. Μάλιστα αρνήθηκε να μπει στον αγωνιστικό χώρο όταν του ζητήθηκε και μάλιστα αποχώρησε από το γήπεδο πριν τη λήξη του αγώνα. Μετά από αυτή την εξέλιξη η παραμονή του στην ομάδα κρίνεται αμφίβολη.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν., Νικολάου, Ιωαννίδης Κ., Ιωαννίδης Π. (2), Μπουλουγούρης Ε., Δουμένης (1), Μητακίδης, Μπιτζήλος (1), Κολυβάς (2), Μπουλουγούρης Ι., J. Dzik

Από την αποστολή απουσίαζαν οι Γιάννης Τσαλίκης (λόγω δουλειάς), Γρηγόρης Τσιριωτάκης (εκτός Αττικής), Alan Giovanni Torres (άρρωστος) Μιχάλης Ανυφαντάκης (στην Κύπρο) και Μάνος Μιχάλας (τραυματίας).

3 σχόλια:

dynamifc είπε...

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

18. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς χάρη στην άμυνά του οι κινήσεις των αντίπαλων επιθετικών περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Όποτε χρειάστηκε έκανε καλές αποκρούσεις όπως όταν το σκορ ήταν στο 2-0. Αρκετές φορές έβγαλέ μπαλιές ακριβείας στους επιθετικούς της ομάδας συντελώντας και στο δημιουργικό κομμάτι.

3. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ: Πραγματικό τοίχος στο οποίο έπεφταν όλες οι επιθέσεις των αντιπάλων ήταν για ένα ακόμη αγώνα ο Κοσμάς. Με αξιοζήλευτη ηρεμία στο παιχνίδι του έκοβε και μοίραζε με χαρακτηριστική ευκολία. Πραγματικά αρχοντική εμφάνιση.

5. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Σχεδόν αλάνθαστος με ιδιαίτερο πάθος στο παιχνίδι του δεν άφησε να δημιουργηθούν κίνδυνοι στην εστία της ομάδας του, ενώ όποτε του δόθηκε η ευκαιρία άπλωνε σωστά το παιχνίδι της ομάδας, είτε με μακρινές μπαλιές είτε με κάθετες πάσες.

6. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση προσέθεσε ο Παναγιώτης στο ενεργητικό του. Αν και ξεκίνησε νωθρά στην άμυνα το εκπληκτικό πρώτο γκολ που πέτυχε τον βοήθησε με άνοδο της ψυχολογίας του. Από το σημείο αυτό και μετά ήταν πολύ καλός και ουσιαστικός ενώ πέτυχε και άλλο ένα πολύ όμορφο γκολ με σουτ.

7. DZIΚ JAN: Θετικότατος στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε θα μπορούσε να χριστή σκόρερ αρκετές φορές αν οι συμπαίκτες του ήταν λίγο πιο αλτρουιστές και του έδιναν την μπάλα όταν βρισκόταν σε κενή εστία. Απέδειξε με την εμφάνισή του ότι αξίζει να παίζει παραπάνω.

8. ΔΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: Πολύ καλή εμφάνιση έκανε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Παντελής, που μπορεί να μη σκόραρε παρά μόνο με πέναλτι, ωστόσο ήταν πολύ καλός, ομαδικός και σωστός στις επιλογές του, ενώ βοήθησε πολύ κα στην άμυνα. Πραγματικά αυτός είναι ο Παντελής που χρειάζεται η ομάδα.

9. ΜΗΤΑΚΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Για άλλη μια φορά κέρδισε δικαίως τον τίτλο του «μεγαλύτερου πονοκέφαλου της αντίπαλης άμυνας». Η πολύ καλή τεχνική του και οι εμπνεύσεις του ταλαιπωρούσαν διαρκώς την αντίπαλη άμυνα.

11. ΚΟΛΥΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Η επανεμφάνισή του με τα χρώματα της Δύναμης συνοδεύτηκε με 2 γκολ και ένα αυτογκόλ που προήλθε από δική του ενέργεια. Μόνο αυτά δείχνουν ότι αποτέλεσε έναν επιθετικό που έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Ωστόσο θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον άλλα 2 γκολ ο ίδιος και άλλα τόσα οι συμπαίκτες του αν τους εκμεταλλευόταν λίγο καλύτερα.

14. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Με τη συμμετοχή του απέδειξε πόσο λείπει όταν δεν αγωνίζεται. Πολύ καλός στην οργάνωση του παιχνιδιού, δημιουργός φάσεων από το πουθενά. Πρέπει να βελτιώσει λίγο το σουτ και τα μαρκαρίσματα έξω από την περιοχή για να μιλάμε για τον ιδανικό κεντρικό παίκτη.

15. ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ: Καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές από τον Ιάσονα που παρότι δεν απέφυγε τα μικρολάθη απειρίας, αντιμετώπισε τους αντιπάλους του με πολύ μυαλό και σωστότες επιλογές τις περισσότερες φορές, ενώ πάντα προσπαθούσε να μοιράσει σωστά την μπάλα από το απλά να την ξεφορτωθεί, ακόμα κι όταν βρισκόταν υπό πίεση.

31. ΜΠΙΤΖΗΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Μόλις δεύτερο παιχνίδι για τον νεοαποκτηθέντα φορ και άλλο ένα γκολ στο ενεργητικό του. Εκτός από αυτό η παρουσία του συνοδεύτηκε από όρεξη, διάθεση, πολύ τρέξιμο και πίεση στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και διάθεση για ομαδικό παιχνίδι. Άφησε υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Ανώνυμος είπε...

kalispera se olous tous sympaiktes mou...polla synxaritiria gia tin triti niki mas kai gia tin genika kali emfanisi mas...leo genika giati otan nikas 7-1 eno mporouses eykola 12-1 apla kaneis mia kali emfanisi...thelo na statho se dyo pragmata ta opoia auti tin stigmi me apasxoloun perissotero apo tin niki mas...to proto exei na kanei me tin aparadekti kat'eme symperifora tou sympaikth mas dimitri mpakirtzi o opoios eniose adikimenos me tin mi xreisimopoihsi tou apo tin arxi tou agona kai zitise na ton eidopoioume mono otan tha paizei olo to paixnidi kai stin synexeia efige prin teleiosei to paixnidi...opos oloi katalavainetai paizoun osoi krinontai oti einai se thesi na voithisoun kai pote den dinontai egieiseis apo prin se kanenan...eimaste omada kai to podosfairo einai omadiko athlima kai den ginetai na paizoun oloi apo tin arxi otan yparxoun treis tesseris allages...to deutero pou thelo na episimano kai me kanei pragmatika xaroumeno exei na kanei me tin parousia tou filou prota kai sympaikti MANOY pou an kai den mporei na agonistei logo tou atyximatos pou eixe einai panta ekei na styrizei tis prospatheies olon mas gia kati kalo...den mporei na paizei alla eno tha mporouse na einai spiti tou i me tin kopela tou...einai ekei...afino se sas na sygrinetai ta osa anefera gia tous dyo sympaiktes mas kai ta sympairasmata dika sas...kai kati akoma...perimeno pos kai pos na gyrisei dynatos kai etoimos opos palia...kai pali synxaritiria gia tin niki kai kalo vradi se olous sas...

NIKOS TSIRIOTAKIS 18

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΧΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ. Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΠΕΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΛΑΘΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΘΕΤΙΚΑ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΘΕΛΩ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ.ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ.Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
ΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΣ 23
Dimitar Berbatov 9