Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

DFC - Πελοπίδας Αιγάλεω 4 - 3


Την 3η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Δύναμη επικρατώντας με 4-3 ενός αξιόλογου αντιπάλου, του Πελοπίδα Αιγάλεω.

Οι παίκτες μας, υποψιασμένοι από την ήττα στο φιλικό που προηγήθηκε της έναρξης της σεζόν μπήκαν συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και κλείνοντας αποφασιστικά τους διαδρόμους για την εστία του Τσιριωτάκη απειλήθηκαν ελάχιστα.

Επιθετικά με αιχμή του δόρατος τον κινητικότατο Τάφα η Δύναμη προσπάθησε να σκοράρει νωρίς, πράγμα που κατάφερε αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η οξυδέρκεια και η ευφυΐα του Παύλου Βύρη μας έβαλε σε θέση οδηγού στο ματς. Σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ ο Παύλος κινήθηκε από αριστερά, ετοιμάστηκε για σέντρα, και τελευταία στιγμή βλέποντας τον τερματοφύλακα του Πελοπίδα, Παρασκευόπουλο να έχει πάρει ήδη τα βήματα για να επιχειρήσει έξοδο, άλλαξε την απόφαση του και με ωραίο πλασέ κατεύθυνε την μπάλα στα δίχτυα του Πελοπίδα.

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Σκόρερ ο Μηνάγιας που με ωραίο διαγώνιο σουτ «έσπασε» το ρόδι μετά από 2 αγωνιστικές αφλογιστίας. 

Οι αντίπαλοί μας το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να απειλήσουν με μακρινά σουτ που εξουδετέρωσε ο Τσιριωτάκης.

Δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Α’ ημιχρόνου όμως ο Πελοπίδας έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου σε μια αχρείαστη προσπάθεια για τρίπλα από τους παίκτες μας και με μια υποδειγματική αντεπίθεση μείωσε σε 2-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό σε άλλη μια ανύποπτη φάση που η ομάδα μας είχε ανέβει ψάχνοντας το 3ο γκολ, ο Μάναλης κινήθηκε στην περιοχή και ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική  θέση, αντί να σουτάρει, προτίμησε να δώσει ασίστ στον προωθημένο Χρήστο Παππά. Αυτό έδωσε το χρόνο στην άμυνα του Πελοπίδα να αντιδράσει και ο Παρασκευόπουλος αφού μπλόκαρε την μπάλα, στη συνέχεια με το… χέρι έβγαλε ασίστ στην πλάτη της άμυνας μας για να έρθει η ισοφάριση. 

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν ισόπαλες το Β΄ ημίχρονο με σκορ 2-2 κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στην επανάληψη η Δύναμη και πάλι μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αποφασισμένη να πάρει και πάλι τα ηνία του αγώνα, αλλά σε μια φάση που τόσο ο Τσιριωτάκης με τον Βασιλειάδη όσο και ο Κωστόπουλος στάθηκαν άτυχοι και δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από την άμυνα, μετά από διαδοχικές κόντρες εκείνη κατέληξε αργά και βασανιστικά στο βάθος της εστίας μας.

Ο Πελοπίδας πήρε προβάδισμα με 2-3 και μνήμες από την ήττα στο φιλικό επέστρεψαν. Όμως Τάφας και Πογοσιάν έλειπαν από το φιλικό και στο επίσημο δεν είχαν καμία διάθεση να επιτρέψουν στην ομάδα μας να φύγει ηττημένη.

Αρχικά ο Άγγελος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 3-3 και λίγο αργότερα ο Βασίλης με εκπληκτικό σουτ έβαλε στο «Γ» της εστίας του Παρασκευόπουλου έβαλε την ομάδα μας μπροστά και πάλι.

Ο Τσιριωτάκης έβγαλε ένα τετ-α-τετ δηλώνοντας ότι μέχρι 3 γκολ δέχεται πλέον και το όριο είχε ήδη φταστεί από την αντίπαλη ομάδα.

Η Δύναμη θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ τόσο με τον Παππά και τον Βύρη, όσο και με τους Τάφα, Τσιμιλιώτη και Μηνάγια, αλλά η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια δεν τους επέτρεψε να «καθαρίσουν» το ματς με αποτέλεσμα ο Πελοπίδας να προσπαθήσει να ισοφαρίσει, κάπως ανορθόδοξα, μέχρι το τέλος χωρίς η ομάδα μας να απειληθεί ιδιαίτερα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Τσιμιλιώτης έφευγε μόνος του με τον τερματοφύλακα αλλά ο διαιτητής… (επιεικώς μέτριος στο χθεσινό αγώνα) σφύριξε τη λήξη μην επιτρέποντας στην ομάδα μας να σκοράρει!

Με τη νίκη αυτή η ομάδα μας εξασφάλισε την πρόκριση στην Golden League του Athens Cup έχοντας συγκεντρώσει το απόλυτο με 9 βαθμούς σε 3 παιχνίδια.

Πλέον η Δύναμη έχει ρεπό και το επόμενο ραντεβού είναι με την Ρούμπιν Ταρζάν, με την οποία όπως όλα δείχνουν, θα διεκδικήσουμε την τελευταία αγωνιστική την 1η θέση. σε έναν άτυπο τελικό ομίλου.

Συνεχίζουμε…

We are DFC!

DFC (Παναγιώτης Νικολάου): 22. ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ Νίκος, 4. ΠΑΠΠΑΣ Χρήστος, 5. ΒΥΡΗΣ Παύλος (1), 6. ΜΑΝΑΛΗΣ Νίκος, 7. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος, 8. ΠΟΓΟΣΙΑΝ Βασίλης (1), 10. ΤΣΙΜΙΛΙΩΤΗΣ Αργύρης, 11. ΤΑΦΑΣ Άγγελος (1), 14. ΜΗΝΑΓΙΑΣ Μάριος (1), 19. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Γιώργος, 21. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: