Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

DFC - Κοπενχάλι 6 - 3


Με νίκη ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η ομάδα μας στο Athens Cup 8X8 καθώς επικράτησε της Κοπενχάλι με 6-3.

Κάθε αρχή και δύσκολη, βέβαια, μιας και η ομάδα είχε ήδη χάσει τον Γιώργο Αθανασίου που αποχώρησε από την ομάδα και προερχόταν και από την 1η ήττα, έστω και σε φιλικό, μετά από 900 ημέρες…

Με νέα πρόσωπα στην ομάδα τον Άγγελο Τάφα που ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Αθανασίου αλλά και τον Χρήστο Παππά, εφαρμόζοντας το αγωνιστικό σύστημα που φάνηκε να λειτουργεί στο 2ο ημίχρονο του φιλικού με τον Πελοπίδα είχε μοναδικό στόχο τη νίκη.

Ο Άγγελος Τάφας άνοιξε το σκορ με όμορφο σουτ και έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ. Η Κοπενχάλι ισοφάρισε στην αμέσως επόμενη φάση, στην 1η της τελική και το άγχος ότι θα έχουμε επανάληψη του αγώνα με τον Πελοπίδα (που είχες 5 γκολ σε 5 τελικές) έγινε μεγαλύτερο όταν η Κοπενχάλι λίγο αργότερα στη 2η τελική της έκανε το 1-2!!!

Η Δύναμη ισοφάρισε με πανέμορφη κίνηση και σουτ του Νίκου Μάναλη, αλλά έχασε πολλές ακόμη ευκαιρίες για μια πιο άνετη επικράτηση.

Ευτυχώς αυτή τη φορά κάτω από τα δοκάρια είχαμε τον… κανονικό Νίκο Τσιριωτάκη ο οποίος όρθωσε ανάστημα και με μερικές σπουδαίες επεμβάσεις δεν άφησε περιθώρια στην Κοπενχάλι να εκμεταλλευτεί τα όποια αμυντικά κενά άφησαν Παύλος Βύρης και Νίκος Μάναλης στο κέντρο, αλλά και τα άκρα με Τσιμιλιώτη και Παππά. Όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος ο πορτιέρο της Δύναμης, είναι να μην κάνει την 1η επέμβαση… Μετά το τέρμα… μικραίνει!!!

Παρ’ όλα αυτά η Κοπενχάλι σε μια αντεπίθεση ιδανικά εκτελεσμένη, έβγαλε παίκτη στην πλάτη της άμυνας και με ιδανικό πλασέ μπήκε και πάλι μπροστά με 3-2. Από εκεί και πέρα η Δύναμη δεν άφησε άλλα περιθώρια στους αντιπάλους της.

Το 3-3 με μια από τις γνωστές φωτοβολίδες του Αργύρη, ήταν απλά για να μην πάμε πάλι πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια.

Με την είσοδο και του εξαιρετικού Νίκου Κωστόπουλου στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ο συντονισμός που επιτέλους επήλθε ανάμεσα σε Μάναλη και Βύρη στο κέντρο, έκοψαν την Κοπενχάλι στα 2 και οι μοναδικές απειλές από τους «Δανούς» προήλθαν μόνο με μακρινά σουτ.

Από την άλλη η Δύναμη έβγαζε συνεχώς φάσεις αλλά ο πολύ καλός αντίπαλος τερματοφύλακας αντιστεκόταν σθεναρά. Έτσι χρειάστηκε η ποδοσφαιρική ιδιοφυία  του Άγγελου Τάφα που σε ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Τσιμιλιώτης, χώθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς και με ένα εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο «Γ» βάζοντας την ομάδα μας μπροστά στο σκορ.

Η κατηφόρα συνεχίστηκε με Κωστόπουλο και Τσιμιλιώτη να οργώνουν τα άκρα. Ο «Κωστό» από τύχη (ή καλύτερα ατυχία) δεν σκόραρε, ενώ ο «Τσίμι» μπορεί να έβαλε μόνο 1, αλλά μοίρασε αλλά 2! Το 5-3 από ασίστ του Αργύρη πέτυχε με πλασέ ο Βύρης, ενώ ο Παύλος εκμεταλλευόμενης άλλη μια κάθετη αυτή τη φορά από τον Μάναλη πέτυχε και το 6-3. 

Η ομάδα συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, ειδικά με τον Μηνάγια που αν και αμυντικά ήταν εξαιρετικός δημιουργώντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Βασιλειάδη, ήθελε και να σκοράρει κάποιο τέρμα χωρίς να τα καταφέρει.

Αλάνθαστοι για όσο αγωνίστηκαν και οι Σάμαρης και Τριανταφυλλίδης.

Μεγάλη χαρά με την παρουσία του Βασίλη μετά το σοβαρό τραυματισμό του, έστω και στον πάγκο. Δίνει άλλη αίγλη η παρουσία του όταν βρίσκεται κοντά μας.

Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Κουρσάρη που πιθανόν να χάσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης εξ’ αιτίας του, αλλά και του Χρήστου που αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Πλέον επικεντρωνόμαστε στον επόμενο αγώνα, όπου θα αντιμετωπίσουμε έναν παλιό γνώριμο, τους Tifosi!

Συνεχίζουμε…

We are DFC!!!

DFC (Παναγιώτης Νικολάου): 18. Τσιριωτάκης Νίκος, 2. Κουρσάρης Σπύρος, 3. Παππάς Χρήστος, 5. Σάμαρης Θεόφιλος, 6. Μάναλης Νίκος (1), 7. Μηνάγιας Μάριος, 8. Κωστόπουλος Νίκος, 9. Τάφας Άγγελος (2), 10. Βύρης Παύλος (2), 11. Τσιμιλιώτης Αργύρης (1), 19. Τριανταφυλλίδης Γιώργος, 21. Βασιλειάδης Νίκος, 22. Πογοσιάν Βασίλης, 1. Νικόλλι Αλέξανδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια: