Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

ΔΥΝΑΜΗ - ΤΝΤ 2-1

Σ’ ένα παιχνίδι με πολλά απρόοπτα για την ομάδα μας
και πολλές απουσίες, η Δύναμη έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε την ΤΝΤ με 2-1.

Τα αρνητικά μαντάτα έγιναν νωρίς γνωστά με τις απουσίες του Δουμένη λόγω στρατιωτικών καθηκόντων και του Ιωαννίδη λόγω τραυματισμού.

Τα προβλήματα έγιναν περισσότερα όταν έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Τσαλίκης δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί στον αγώνα καθώς δεν πρόλαβε να γυρίσει από τα Γιάννενα, όπου είχε μεταβεί λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ένα πρόβλημα του Ανυφαντάκη ανάγκασε αυτόν και τον Νικολάου να καθυστερήσουν αρκετά αφήνοντας την ομάδα να αγωνιστεί για 15 λεπτά με 6 (!) παίκτες. Παρόλα αυτά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ των Κολυβά και Μιχάλα.

Η ομάδα παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους Νίκο Τσιριωτάκη, Jan Dzik, Γρηγόρη Τσιριωτάκη, Βαγγέλη Μπουλουγούρη, Αλέξανδρο Κολυβά και Μανόλη Μιχάλα. Έξι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σαν λιοντάρια, χωρίς αμυντικούς για 15 λεπτά κρατώντας το «μηδέν», ήταν αυτοί που ουσιαστικά έδωσαν τη νίκη.

Στο 15’ Νικολάου και Ανυφαντάκης έφτασαν στο γήπεδο και ενσωματώθηκαν στην ομάδα, εμφανώς καταβεβλημένοι από την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί. Οι υπόλοιποι 6 ήταν και αυτοί κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια. Μέχρι η ομάδα μας να βρει τα πατήματά της, στο 20’ έγινε το 0-1, μετά από ένα λάθος στο κέντρο και μπαλιά αριστερά η ΤΝΤ σκόραρε ανοίγοντας το σκορ.

Ήταν και η μόνη φορά που νικήθηκε ο εκπληκτικός Νίκος Τσιριωτάκης ο οποίος ήταν ανίκητος πραγματικά, παίζοντας μόνος του πολλές φορές, πραγματοποιώντας σπουδαίες αποκρούσεις σε καίρια σημεία.

Η ομάδα αντέδρασε γρήγορα επέβαλε το ρυθμό της και ο Αλέξανδρος Κολυβάς με ένα πολύ καλό πλασέ, χτύπησε και πάλι πριν το τέλος του ημιχρόνου ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο β’ ημίχρονο, εκτός από την ΤΝΤ η ομάδα μας έπρεπε να νικήσει και την κούραση και τις απουσίες και την κακή ψυχολογία.

Με έξυπνη τακτική και με όλους τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, η ομάδα κράτησε το «μηδέν», είτε με τις σωστές επεμβάσεις των απροσπέλαστων Νικολάου, Ανυφαντάκη και Dzik, είτε με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του Τσιριωτάκη.

Είναι χαρακτηριστική η φάση του 32ου λεπτού, οπότε η TNT με μια καλά οργανωμένη αντεπίθεση έβγαλε τον σέντερ φορ της σε θέση βολής μέσα στην μικρή περιοχή, όμως ο Νίκος Τσιριωτάκης «κατέβασε τα ρολά», κρατώντας το σκορ στο 1-1, ανεβάζοντας παράλληλα την ψυχολογία ολόκληρης της ομάδας.

Έτσι σε μια αντεπίθεση, από όμορφη εκτέλεση πλαγίου του Γρηγόρη Τσιριωτάκη, ο Μιχάλας χτύπησε σαν κόμπρα και με όμορφο πλασέ στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας. Από το σημείο αυτό κι έπειτα οι ποδοσφαιριστές μας έτρωγαν σίδερα και έδειξαν ότι η νίκη θα ήταν δική τους ακόμη κι αν δεν τους έβγαιναν όπως θα ήθελαν τα πράγματα στην επίθεση λόγω της κούρασης που βάραινε τα πόδια τους.

Μάλιστα στο 38’ θα μπορούσε να γίνει και το 3-1 όταν ο Νικολάου έπιασε μια βολίδα λίγο πάνω από το κέντρο, αλλά ο τερματοφύλακας της ΤΝΤ εκτινάχθηκε εκπληκτικά, αποκρούοντας την μπάλα που είχε κατεύθυνση το «Γ» της εστίας. Μάλιστα μετά την απόκρουση η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Η Δύναμη απείλησε μερικές φορές ακόμη, ωστόσο ήταν φανερό πως ο πρωταρχικός της στόχος ήταν να διαφυλάξει το υπερπολύτιμο προβάδισμα ως το τέλος, πράγμα που κατάφερε.


ΔΥΝΑΜΗ: Τσιριωτάκης Ν., Dzik, Τσιριωτάκης Γ., Μπουλουγούρης, Μιχάλας, Κολυβάς, Νικολάου, Ανυφαντάκης.

7 σχόλια:

metalman5e είπε...

Συγχαρητήρια στα 6 παιδιά που κράτησαν με νύχαι και με δόντια το 0-0, μέχρι να φτάσουμε εγώ και ο Μιχάλης. Έδειξαν ότι αν υπάρχει θέληση και διάθεση είμαστε φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα.

Όπως καταλαβαίνετε κανονικά θα έπρεπε και οι 6 να είστε στην ψηφοφορία για τον MVP, αλλά και ο Μιχάλης που δεν άφησε να περάσει κουνούπι.

Θα βάλω του 5 από τους 6 που ήταν από την αρχή στον αγώνα, γιατί είναι το μέγιστο των επιλογών (Δεν μπορώ να βάλω 6).

ΥΓ. Καταθέτω επίσης ότι Ιωαννίδης και Τσαλίκης επικοινώνησαν μαζί μου και ενδιαφέρθηκαν για το αποτέλεσμα του αγώνα.

Παναγιώτης Θ. Νικολάου

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα κ απο μενα θα συμφωνησω με τον αρχηγο...θα προσθεσω μονο οτι δειξαμε χαρακτηρα σημερα μπραβο στα παιδια που αγωνιστικαν 6εναντιον 8 το παιχνιδι δεν ειναι για συμπερασματα...να συμπληρωσω επισης οτι ειναι το πρςτο παιχνιδι ποθ το πειραμε για το γαμωτο μασ ρε παιδι μου...και ψηφιζω το νικο γιατι εκανα μια αποκρουση ολο το ματς ευχαριστω για το βημα καλημερα

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 40 ?(IRON MAN 40)

metalman5e είπε...

Ή αλλιώς IRON MIKE 40?

Ανώνυμος είπε...

no captain iron man ειναι ο αγαπημενος μου και στα πλαι οφ εαν σκοραρω τηα βαλω την μασκα του θα δεις...ειναι σε επεξεργασια ακομα
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ ΣΗΜΕΡΑ...ασχετα με οσα περασα κ νοτη αδερφε μου ενα μεγαλο ευχαριστω για το ταξι????
IRON MAN 40

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα παιδια...εχτες ενοιωθα σαν να επαιζα ενε τελικο.Δε μου αρεσει να χανω και αν μπορουσα θα επαιζα και μονος μου εχτες ειμαι ομως τυχερος που ειχα αλλους 7 αξιους συμπαικτες και πηραμε ενα ματς που εμοιαζε χαμενο στην αρχη...σας ευχαριστω πολυ ολους γιατι οταν πριν τρεις μερες ελεγα στο σαιτ οτι ολοι μαζι μπορουμε να πετυχουμε πολλα αυτο που καναμε εχτες ειχα στο μυαλο μου...ειστε ολοι παιχταραδες ρε...αλλοι 5 αγωνες...αλλες 5 νικες...ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι τα καλυτερα αν και αισθανομαι καποιες μικροενοχλησεις στο αριστερο ποδι μου η ομαδα εχει ξορκισει την κακοδαιμονια της και δεν μασαει τα @@ της οταν πρεπει να μιλαμε μιλαμε και να πω κατι στο ΝΙΚΟ δεν ειμαστε παιχταραδες απλα εχεις ψυχη αν ειμασταν δεν θα παιζαμε εκει που παιζουμε τωρα με ολο το σεβασμο χωρις να θελω να μειωσω κανενα.Αλλα μερικες φορες η τα ψυχικα αποθεματα νικουν ακομη και τους παιχταραδες τυπου ronaldinho αν κανω λαθος πειτε μου.ΤΕΣΠΑ και ενα κοτσομπολιο c.ronaldo nani anderson εκανα οργια εκτος οτι κανουν μεσα στο γηπεδο τα κανουν και εκτος με τον πρωτο να ειναι υποψηφιος και χρυση μπαλα που κατηγορειται και για βιασμο μιας ιερωδουλης και μια αλλη οτι "λεει με γαμαγε λες και ημουν κρεας" ελεος τεσπα ο ronaldakos απο αυτα θα καταστραφει
ΜΙΧΑΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ FAVORITE TEAM MAN UNITED