Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΔΥΝΑΜΗ - CANNABIS SATIVA 5-4






Πολύ σημαντική νίκη σε κρίσιμο παιχνίδι πήρε η Δύναμη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο με σκορ 5-4.

Το ματς ήταν δυνατό και χαρακτηρίστηκε από τα πολλά νεύρα ανάμεσα στους παίκτες μας.

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Τσιριωτάκης επιτέθηκε αρχικά φραστικά και μετέπειτα χτύπησε τον συμπαίκτη του Παντελή Δουμένη, εξαιτίας ενός σχολίου του τελευταίου κατά της ίδιας της ομάδας μας.

Η Δύναμη παρατάχτηκε με 2 σοβαρές απουσίες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Νίκος Τσιριωτάκης δεν ξεπέρασε όπως ήταν αναμενόμενο τον τραυματισμό του στα πλευρά και δεν αγωνίστηκε, ενώ και ο Μιχάλης Ανυφαντάκης έμεινε μακριά από την ομάδα καθώς ένα προσωπικό πρόβλημα τον κράτησε στην Κύπρο.

Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο νεαρός Δημήτρης Τσαλίκης, που αν και άπειρος, ομολογουμένως τα πήγε αρκετά καλά.

Οι παίκτες της ομάδας ξεκίνησαν ενωμένοι τον αγώνα και ευτύχισαν να προηγηθούν με ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Δουμένη, ύστερα από ομαδική συνεργασία και ασίστ του Κολυβά.

Το 2-0 πέτυχε ο Αλέξανδρος Κολυβάς, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος των αντιπάλων και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας.

Η Cannabis μείωσε γρήγορα σε 2-1 με απ’ ευθείας φάουλ.

Η απάντηση της Δύναμης ήταν άμεση και λίγο αργότερα ο Κολυβάς με πολύ όμορφη κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-1 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Εκείνη τη στιγμή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Τσαλίκης ο οποίος πήρε πρωτοβουλίες, αλλά εκνευρίστηκε γρήγορα, όταν δέχτηκε σκληρό χτύπημα από αντίπαλό του και απάντησε με τάκλιν από πίσω που του στοίχισε την κίτρινη κάρτα. Λίγο αργότερα με τον εκνευρισμό που τον διακατείχε να είναι εμφανής, κράτησε παραπάνω από όσο έπρεπε την μπάλα, κλείστηκε μιας κι έμεινε αβοήθητος από τους συμπαίκτες του, έχασε την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης η Cannabis πέτυχε γκολ μειώνοντας σε 3-2.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως μίλησε ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, ο οποίος με φάουλ από τη σέντρα (!), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας και πάλι τη διαφορά στα 2 γκολ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η Δύναμη προτίμησε να διαφυλάξει το σκορ και να παίξει μα αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι αυτό την ευνόησε και στο 35’ ο Γιάννης Τσαλίκης εκτέλεσε πλάγιο άουτ στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Βαγγέλης Μπουλουγούρης εκμεταλλεύτηκε την ασταθή έξοδο του τερματοφύλακα της Cannabis και πέτυχε το 5-2.

Η Δύναμη θα μπορούσε με καθαρό μυαλό και με την πολύ καλή εμφάνιση των αμυντικών της, καθώς και των Μπουλουγούρη και Κολυβά να κλειδώσει το παιχνίδι, όμως οι ίδιοι της οι παίκτες είχαν διαφορετικοί άποψη.

Αντί της ηρεμίας επικράτησε ο εκνευρισμός ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και οι καθοριστικές επεμβάσεις του απροσδόκητα καλού Δημήτρη Τσαλίκη κράτησαν το σκορ στο 5-2. Στο 43’ έπειτα από μια αδράνεια της ομάδας στο χώρο του κέντρου ο σκόρερ και των 2 τερμάτων της Cannabis μέχρι εκείνη τη στιγμή, έπιασε δυνατό σουτ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας κάνοντας το 5-3.

Ελάχιστα αργότερα ο Νίκος Τσιριωτάκης πήρε αν και τραυματίας τη θέση του Κολυβά.

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ, όταν έκανε σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα αλλά ο γκολκίπερ της Cannabis απέκρουσε ενστικτωδώς.

Όμως η προσφορά του περιορίστηκε σε ενέργειες που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα μιας και ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Η ομάδα πάσχιζε να κρατήσει το αποτέλεσμα μαρκάροντας με όλες της τις δυνάμεις, όμως μια λανθασμένη εκτίμηση του Νικολάου σε μια φάση οδήγησε την Cannabis να μειώσει στο γκολ 4 λεπτά πριν τη λήξη. Η ομάδα πάλεψε με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει και κατάφερε να πάρει την υπερπολύτιμη νίκη που τη διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο τσακωμός ανάμεσα στον Παντελή Δουμένη και Νίκο Τσιριωτάκη, οδήγησε αμφότερους να δηλώσουν την αποχώρησή τους από την ομάδα.

ΔΥΝΑΜΗ: Τσαλίκης Δ., Νικολάου, Ιωαννίδης, J. Dzik, Μπουλουγούρης, Κολυβάς, Μιχάλας, Δουμένης, Τσαλίκης Ι., Τσαγάνης Β., Τσιριωτάκης Ν.

4 σχόλια:

metalman5e είπε...

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τα σημερινά επεισόδια ανάμεσα σε 2 από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας, και την αγανάκτησή μου για την ανοησία που κάναμε και κερδίσαμε.

Έπρεπε να κάτσουμε να χάσουμε γιατί δεν μας αξίζει η 1η θέση με τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Παντελής ο Δουμένης έχει πετύχει 23 γκολ σε 16 παιχνίδια και αντί να είναι υπερήφανος νιώθει πως όλη η ομάδα είναι εναντίον του. Κατά τη γνώμη μου και όλων των συμπαικτών μου με τους οποίους μίλησα είναι επιεικώς απαράδεκτο ο Παντελής να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα ορισμένες φορές και τις υπόλοιπες να θεωρεί πως εσκεμμένα δεν παίρνει την μπάλα όσες φορές θα την ήθελε.

Δεν είναι δυνατόν να αμέσως μετά να δηλώνει μεταξύ συμπαικτών του, πως θα τον χαροποιούσε η προσπάθεια 10 ατόμων που τυγχάνουν συμπαίκτες του και οι οποίοι έδιναν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους, να πέσει στο κενό και η ομάδα να ισοφαριστεί.

Επίσης απαράδεκτη είναι και η αντίδραση του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ της ομάδας Νίκου Τσιριωτάκη να επιτεθεί φραστικώς στον συμπαίκτη του και στη συνέχεια να τον χτυπήσει.

Μα που ζούμε τελικά;

Δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε μια δύσκολη νίκη με χαρά όπως όλος ο κόσμος;

Συμφωνώ ότι το πάθος ξεχειλίζει από το Νίκο Τσιριωτάκη αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για αυτή την άσχημη συμπεριφορά. Αν είναι έτσι δηλαδή, όποιον δεν παίζει καλά, όποιον δεν δίνει πάσες και όποιον δεν ματώνει τη φανέλα να τον βάζουμε όλοι μαζί κάτω και να τον δέρνουμε και μετά να λέμε ότι αγαπάμε την ομάδα.

Δεν αμφισβητώ την αγάπη του Νίκου για την ομάδα (που μάλλον την πονάει περισσότερο από όλους), όμως δεν μου αρέσει ο τρόπος που την εκφράζει ή μάλλον που την εξέφρασε μετά από τη λήξη του τελευταίου παιχνιδιού.

Δεν μπορεί όμως να την αγαπάει και να λέει ότι φεύγει… Δεν γίνεται…

Τον καλό Παντελή των τελευταίων αγώνων τον θέλουμε όλοι ανεξαιρέτως…

Τον Παντελή με την άσχημη συμπεριφορά προς τους συμπαίκτες του δεν νομίζω να τον θέλει ούτε ο ίδιος του ο εαυτός…

Καλώς ή κακώς σε ΚΑΘΕ ομάδα υπάρχει ιεραρχία και οφείλουμε όλοι να το σεβόμαστε αυτό.

Το ποδόσφαιρο είναι τελικά είτε μας αρέσει είτε όχι ομαδικό άθλημα…

Κλείνοντας θέλω να δηλώσω πως δεν δέχομαι ούτε την παραίτηση του Παντελή και πολύ περισσότερο ούτε την παραίτηση του Νίκου από την ομάδα.

Σας θέλουμε και τους 2 μονιασμένους και αγαπημένους με την ομάδα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Μέσα στην εβδομάδα θέλω να κανονίσουμε μία συνάντηση όλοι μαζί και ίσως και προπόνηση…

Συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη και κυρίως στον Δημήτρη τον Τσαλίκη που έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα μας…

Παναγιώτης Θ. Νικολάου (#5)

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην θα ηθελα να ζητησω συγνωμη εκ μερους μου αλλα και του Παντελη για την απαραδεκτη συμπεριφορα μας και το φραστικο και οχι μονο μεταξυ μας επισοδειο.Ο Παντελης πολλες φορες δεν μπορει να καταλαβει γιατι παρατηρεις μονο αυτον οταν κανει καποιο λαθος και αντιδραει λαθος και εκεινος με την σειρα του.Οσο για μενα η πολυ μεγαλη αγαπη μου για την ομαδα με κανει να εκνευριζομαι χωρις να το θελω.Και παλιζηταμε μια πολυ μεγαλη συγνωμη απο ολους τους συμπαικτες μας για την απαραδεκτη συμπεριφορα μας.ΤΣΙΡΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ και ΔΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

metalman5e είπε...

Για να τα λέμε όλα.

Ρωτήστε τον Ντζικ πόσες φορές του την είπα στον αγώνα και μάλιστα τις περισσότερες χωρίς λόγο.

Στο Μάνο επίσης που τον άφησα όλο τον αγώνα σχεδόν έξω.

Και τον Τσαλίκη επίσης όταν φάγαμε το δεύτερο γκολ και έπαιξε πολύ λίγο.

Μέχρι και με το Μπουλουγούρη τσακωνόμαστε που έχει δίκιο σ’ αυτά που λέει.

Αυτή τη στιγμή είμαι εγώ καλώς ή κακώς υπεύθυνος για την ομάδα και τρελαίνομαι όταν δεν μ’ ακούνε. Δεν μπορώ να είμαι πάντα σωστός. Δεν γίνεται όμως ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει.

Όσο για τον Παντελή, ειδικά σήμερα δεν είπα τίποτα, ούτε για τις τρίπλες, ούτε για τις πάσες που θα μπορούσε να δώσει.

Το μόνο που είπα ήταν επί λέξει: «Ρε Παντελή μας δουλεύεις;» Όταν έκανε το τακουνάκι στο 5λεπτο αντί να κάνει το εύκολο γκολ.

Και μετά στο β’ ημίχρονο τσατίστηκε γιατί του είπα: «Γύρνα λίγο να βοηθήσεις» για να μου απαντήσει «Εμένα δεν με βοηθάνε». Σαν να μου λέει ότι αν δεν του δίνουν καλές πάσες δεν θα μαρκάρει και δεν θα βοηθήσει την ομάδα. Ότι είναι δηλαδή πάνω από την ομάδα.

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Γι’ αυτό τρελάθηκα και τον έβγαλα εις βάρος της ομάδας.

Τον είχα βάλει γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα σκοράρει…

Δεν νομίζω πως είμαι λάθος.

Δεκτή η συγνώμη παιδιά…

Είμαστε ομάδα και όλοι ενωμένοι θα πάμε ψηλά…

Παντελή ρώτα το Νίκο…

Όταν σε πρωτοείδα να παίζεις σε εκείνο το φιλικό μεταξύ μας το καλοκαίρι, είπα με τη μία στο Νίκο να σε πείσει να έρθεις στην ομάδα και δεν το έχω μετανιώσει.

Σε πίστεψα από την αρχή κι ακόμα σε πιστεύω…

Βοήθησε με κι εσύ και μη με αναγκάζεις να κάνω πράγματα που με στεναχωρούν.

Είσαι πολύ καλός παίκτης και αυτό φαίνεται κι από τα στατιστικά σου, αλλά τα στατιστικά του ενός δεν κερδίζουν τίτλους.

Δεν θα ήταν καλύτερα όμως να συμπεριφερόμαστε όλοι σαν ομάδα και στο τέλος να βλέπουμε τα στατιστικά πρωταθλητές;

Τι νόημα θα έχει να έχεις 200 γκολ σε 10 παιχνίδια να στο τέλος μας περάσουν οι άλλοι;

Κανείς δεν θα κοιτάζει τότε ούτε στατιστικά ούτε τίποτα.

Παναγιώτης Θ. Νικολάου (#5)

Ανώνυμος είπε...

sygharitiria paidia gia th nikh...agwnistika dwsame to kati parapanw oloi an kai kapoia mikra lathakia panta yparxoun...stenoxwrithika poly me to episodeio sto telos giati den leipei tipota apo thn omada kai psaxnoume aformi na tsakwthoume...den ginetai na vazoume ta xeria mas k na vgazoume ta matia mas..euxomai oloi na katalavainoume ta lathi mas k na ta lynoume oloi mazi eirinhka..na synexisoume moniasmenoi gia ton titlo..mporoume magkes..kolyvas 21